Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Centrum/öster, Halmstad

Hemmansvägen 17

Ljus, genomgående, gavellägenhet högst upp i huset! Bostaden är i gott skick med renoverat kök och helkaklat badrum (som erbjuder tvättmöjligheter). Två sovrum med goda förvaringslösningar och luftigt vardagsrum med möjlighet till både mat- och soffgrupp. Den stora inglasade balkongen är pricken över i:et. Här bor du i trygg och stabil förening som erbjuder mycket låga avgifter till sina medlemmar. För ynka 3987kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), Internet (fiber 250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209kr som sätts av till en inre reparationsfond. Att bo på Hemmansvägen innebär du har närhet till bra kommunikationer, matbutiker samt centrum för puls. Havet når du inom loppet av 10 minuter, shoppingcentret Hallarna lika så. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 73.5 kvm
Avgift 3987 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1959
Pris 1 775 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Härlig inglasad balkong!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hemmansvägen 17

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 73.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Tre trappor upp (Fjärde våningsplan)

HALL
Välkommen in i en trevlig trea på högsta våningsplan, som dessutom är en gavellägenhet! Hallen är välkomnande med lättskött klinker på golvet i mörkt utförande samt målade väggar i märkt utförande. Direkt innanför entrén finns möjlighet att på höger sida hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Bostaden har ett vattenburet golvvärmesystem som enkelt kan regleras från det mindre sovrummet, för att ge en behaglig inomhusmiljö året om. Att bostaden dessutom är genomgående gör den mycket ljus och rymlig. Välkommen in!

BADRUM
På vänster sida om entrén finns bostadens fräscha badrum med klinker på golvet samt kakel på väggarna. Tvättmöjligheter erbjuds och dessutom har föreningen har en mycket fräsch tvättstuga till sitt förfogande. Utrustning: wc, kommod, tvättmaskin samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK
Kökets planlösning är mycket uppskattad och erbjuder bra förvaringsmöjligheter i flera under- och överskåp. Goda arbetsytor på bänkskiva av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter stänkskydd som snyggt bryts av mot överskåpen. Vid fönsterpartierna, med vy mot grönska, finns plats för ett mindre matbord. Fönstren sprider ljuset långt in i köket vilket gör att det upplevs som stort och luftigt. Köket innehåller: induktionshäll (2018), spisfläkt (2013), diskmaskin, ugn samt kombinerad kyl/frys. Klinker på golvet och målade väggar i vitt utförande.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är ljust, luftigt och har fönsterpartier ut mot den inglasade balkongen. Rummet möbleras efter behov och önskas får du plats med både en större mat- och soffgrupp om så önskas. Balkongen ligger perfekt med sol från tidig lunch till eftermiddag. Här bjuds det på en härlig vy ut mot den lummiga innergården. Vardagsrummet har lackad parkett på golvet och målade väggar i vittutförande samt mönstrad fondtapet.

SOVRUM
Det större sovrummet har nås via vardagsrummet eller via köket. Förvaring kan tillföras på höger sida. Fråga ansvarig mäklare för mer information. Rummet möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större säng samt nattduksbord. I sovrummet får även ett skrivbord plats om så önskas. Det finns ett litet fönster ut mot det trevliga grönområdet. Parkett på laminat på golvet och målade väggar i ljust utförande.

SOVRUM
Bostadens andra och något mindre sovrum finns i anslutning till köket. Det perfekta barn- eller arbetsrummet? Laminat på golvet och målade väggar i ljust utförande samt fondtapet. Även här ett fönster mot grönområde för härligt ljusinsläpp.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73.5 kvm
Byggnadsår 1959
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme kopplat till vattenburen golvvärme i hela lägenheten
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader RENOVERINGAR
2021:
- Målat om lilla sovrummet.

2018:
- Målat om hela lägenheten.
- Lackat golv i vardagsrummet.
- Arbetsbänk i köket.
- Ny induktionshäll.

TIDGARE ÄGARE
2013:
- Ny spisfläkt.
- Nytt kakel i köket.
- Klinker i hallen.
- Jordfelsbrytare.
- Tvättställ i badrummet

2015:
- Ny el-dragning.

2017:
- Ny duschkabin.

Till bostaden följer två förråd på vinden. Ett vanligt samt ett mindre matkällarförråd.

Säljaren tar med sig befintliga garderober i det stora sovrummet.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2020-12-07
Energikonsumtion 99 kWh/m2 år.
Primärenergital 78

Ekonomi

Lägenhetsnummer 82 i HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Pris 1 775 000 kr utgångspris
Avgift 3987 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), Fiber (250/250 mbits), bostadsrättstillägg samt 209kr i avsättning till inre reparationsfond.
Driftkostnad 4 200 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening 0,83333%

Förening

Föreningsnamn HSB:s i Halmstad BRF Linehed
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-1446
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Linehed ligger på ett lugn område på Öster i Halmstad. I närområdet finns förskola, skola, vårdcentral, närlivs samt restauranger. Med cykel nås Östra Stranden för glass och salta bad inom 10 minuter, likaväl in till stan för puls och dess utbud.

Föreningen äger fastigheten Hyresgästen 1 samt Höghuset 4 och bebyggdes 1959 med föreningens hus. Garagebyggnaderna är uppförda 1990 och 1998. En av garagebyggnaderna på Höghuset 4 ägs av HSB brf Lineslätt och arrenderar motsvarande mark av föreningen, vilket inbringar extra pengar i föreningens kassa.

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga med 3 rum med 2 tvättmaskiner samt en torktumlare i varje. Det finns även torkrum. Tvättider kan bokas med olika tidintervaller och det är lätt att få tag i en tvättid. På innergården finns även låsbara cykelförråd, miljöhus samt samlingslokal.

På innergården finns det möjlighet för den som önskar grilla, lekplatser för de mindre samt växtlighet och grönytor.

RENOVERINGAR
Kommande: Byte av värmeventiler i samtliga lägenheter.

Utförda:
2021 - Nytt passagesystem.
2020 - Ventilation i tvättstuga och fritidslokal, besiktning tak tvättstuga samt renovering av 18 st kallgarage.
2020 - Energideklaration. Målning av samtliga trapphus.
2018 - OVK. Tillbyggnad av större balkonger.
2016/2017: Uppdatering av föreningens ventilationssystem med nya huvudfläktar, gjort en översyn och utbyte av vissa fläktar i lägenheterna.. Entréportarna har fått taggsystem. Pergolan på innergården har fått ett tak så att de boende kan använda det i alla väder.
2014: Nya fönster samt balkongdörrar.
2011: Ny utemiljö
2009: Helrenovering av tvättstugorna
2008: Relining avloppsstammar samt nya säkerhetsdörrar.

PARKERING
Garageplats (varm & kallgarage) finns att hyra för 270-400 kr/månaden (separat kö).
Parkeringsplats finns att hyra för 75 kr/månad (separat kö). Håller på att se över då mer mark köpts så ytterligare platser kommer finnas.
Utmed Hemmansvägen finns även avgiftsfria parkeringsplatser.

TV & INTERNET
Ett grundutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet via fiber (Telenor, 250/250 mbits) ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2021-03-24: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi.
Antal lägenheter 120
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende