Centrum/öster, Halmstad

Hertig Knutsgatan 43A

Perfekt etta för dig som studerar eller vill flytta hemifrån. Här bor du på 42,5 välplanerade kvadratmetrar i mycket välskött HSB-förening. Vad sägs som renoverat kök med separat matplats, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och en solig balkong! I närområdet finns flera matbutiker, träningsanläggningar samt restauranger. Inom loppet av några minuter når Högskolan i Halmstad samt Resecentrum för vidare transport mot din slutdestination. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 42.5 kvm
Avgift 2592 kr/mån
Rum 1
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1949
Pris 1 395 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Endast 2592kr/mån!

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hertig Knutsgatan 43A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 42.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Rymlig hall med laminat i grå nyans på golvet och vitmålade väggar. På höger sida kan jackan hängas upp samt skor ställas undan. På vänster sida finns bostadens kök, rakt fram rum med tillhörande sovalkov och på höger sida det helkaklade badrummet. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Det helkaklade badrummet (2012) har mörkt klinker på golvet, vitt kakel samt röd fondvägg på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort och för din bekvämlighet finns en kombimaskin (tvätt/tork) installerad. Utrustning: wc (2020), kommod, spegelskåp , handdukstork samt dusch med dörrar av glas.

KÖK
Stort och luftig kök från Ballingslöv (2014) erbjuder goda arbetsytor på arbetsbänk av laminat. Köksluckorna är vitlackerade med en ram av ek. Luckorna bär beslag av borstat stål. Förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Överskåpen har försetts med spotlights.
Över arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd och bidrar med karaktär tack vare att det är kaklat upp till tak. Vid fönstret får du plats med ett matbord för upp till fyra personer. Utrustning: spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Laminat på golvet och målade väggar i vitt utförande.

RUM
Stort och möblerbart rum efter behov. Det går enkelt att skärma av den ena delen för att på så sätt skapa en sovalkov. Soffgrupp och skrivbord finns det även gott om utrymme för. En generös klädkammare finns i anslutning, som sväljer rejält med kläder och annat nödvändigt! Laminat i vitt utförande på golvet, målade väggar i vitt samt fondvägg. Via rummet nås även den underbara balkongen med sol från förmiddag till tidig eftermiddag!

Välkommen att flytta rakt in.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 42.5 kvm
Byggnadsår 1949
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2014 - Köksrenovering

UTFÖRDA AV TIDIGARE ÄGARE
2012 - Badrum.
Övriga byggnader GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd på vindsplan samt ett mindre förråd i källarplan.
Gemensamt cykelförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-10-22
Energikonsumtion 87 kWh/m2 år.
Primärenergital 96

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6 i HSB:s Brf Vår Bostad i Halmstad
Pris 1 395 000 kr utgångspris
Avgift 2592 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 450 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 250 kr
  • Hushållsström: 3 200 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 6 131 kr
Andel i förening 2,44168%

Förening

Föreningsnamn HSB:s Brf Vår Bostad i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 749200-1503
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB:s BRF Vår Bostad i Halmstad ligger på ett utmärkt läge mitt emellan Högskolan i Halmstad och Resecentrum. I närområdet finns det bra tillgång till kommunikationer och city nås både med buss eller cykel inom några minuter. Föreningen bildades 1949 och består av totalt 35 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Fartyget 4. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Föreningen har avtal med HSB för teknisk och ekonomisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd på vinden. I källaren finns även gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner (2016), 1 torktumlare (2017) samt torkrum.

RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har även upprättat en underhållsplan som följs.
Kommande: Byta ut resterande vattenledningar (tappvatten) samt fastighetens elutrustning.
Utförda renoveringar:
2015 - Inplåtning av samtliga skorstenar.
2014 - Entrédörrar, säkerhetsdörrar samt målning av trapphusen.
2011 - Fönsterbyte samt nya balkongdörrar
2009 - Relining av samtlig avloppstammar
2005 - Renovering av samtliga balkonger
2001 - Nytt tak.

PARKERING
Föreningen förfogar över 12 parkeringsplatser mot en kostnad av 80 kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt parkering mot avgift i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Fastigheten är ansluten med fiber (100/100, Bredbandsbolaget). Valfri hastighet från Bredbandsbolaget tecknas och bekostas av den enskilda medlemmen. Ett grundutbud med 12 TV-kanaler (antenn) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2021-03-17 : Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi och har inga bankskulder (vid bokslutet 2019). Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Senast föreningen höjde avgiften med 1% 2021-01-01. Föreningen har som policy att höja med ca 1-2% år beroende på den allmänna kostnadsutvecklingen (inflation).
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende