Budgivning pågår

Budgivning pågår, kontakta mäklare för mer information.

Sofieberg, Halmstad

Jac Ericsons väg 5

Stor villa på 165 kvm som rymmer inte mindre än 5 sovrum. Här finns kök och vardagsrum i en öppen planlösning, 2 sovrum samt duschrum på entréplan. På övervåning finns ytterligare 3 sovrum samt badrum. Huset har trädgården samt balkongen i ett härligt västläge. Till detta har vi ett stort och isolerat dubbelgarage med förråd. Välkomna till Sofieberg!
Förhandsvisning kommer inte att ske. Besiktningsprotokoll delas ut först på visning.

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 165 kvm + 50 kvm
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 681 kvm
Byggnadsår 2000
Pris 5 200 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Patrik Frimodig
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 90
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

På toppen av Halmstad!

Planritning

Jac Ericsons väg 5 entré copy
Jac Ericsons väg 5 entré copy
Jac Ericsons väg 5 övre copy
Jac Ericsons väg 5 övre copy
Patrik Frimodig

Patrik Frimodig

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Jac Ericsons väg 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 165 kvm. taxeringsinformation

HALL
Här möts vi direkt av en härlig rymd då det är öppet i nock med ljus från övervåningen! Hela huset har genomgående vitmålad microlitväv på väggarna och i hallen ligger svart golvklinker (golvvärme) som bryter av snyggt mot det ljusa.

DUSCHRUM
Mörk klinker (golvvärme) och vitkaklade väggar med mörkare dekorativa inslag av kakel. Hörndusch bakom infällbara duschväggar i glas. Handfat med underskåp, WC, handdukstork samt fönster.

SOVRUM
Björkparkett på golvet, vita väggar och fönster åt öster.

VARDAGSRUM
Golvet består av målad björkplank med god slipmån, vita väggar med fondvägg av liggande träpanel (tegelvägg bakom). Fönsterparti och altandörr mot uteplats i västläge och en centralt placerad täljstenskamin för bästa spridning av värme och härlig känsla i hela entréplan.

SOVRUM
Samma björkgolv som i vardagsrummet, vita väggar och stor garderobsvägg. Fönster i östläge.

KÖK
Köksinredning av askträ och bänkskiva i mörkgrå laminat. Ugn och mikro i arbetshöjd, induktionshäll samt kyl och frysskåp i fullhöjd. Köksön avdelar rummet mot matplatsen och den rymmer två större vinkylar. Ljus och trevlig matplats vid två fönster mot trädgården. Altandörren gör det enkelt att flytta ut måltiden på soldäck! Ett praktiskt skafferi ligger två steg bort i den närliggande tvättstugan.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ
Stor tvättstuga med groventré mot garaget. Mörk golvklinker, vita väggar med inslag av mörk väggkakel samt fönster i östläge. Värmepanna, tvättmaskin, vask för grovtvätt samt torkskåp och städskåp. Här når man enkelt köket med matkassar direkt från bilen och det är perfekt att kunna städa av barnen lekdammet innan leken fortsätter inomhus.

ÖVRE ALLRUM
Ljust björkgolv (slipmån), vita väggar och takspotlights. Här har vi det perfekta "andra vardagsrummet" med utgång till balkong där man möter kvällsljuset.

SOVRUM
Björkparkett, vita väggar, fönster åt söder samt en garderob.

SOVRUM
Björkparkett, vita väggar, fönster åt söder samt en garderob.

BADRUM
Kaklade väggar och klinker (golvvärme) med fint ljusinsläpp från takfönster. Handfat med underskåp, stort hörnbadkar under takfönstret. Handdukstork och bekväm hörndusch.

SOVRUM
Stora sovrummet har samma parkettgolv som övriga rum, vita väggar, fönster åt norr samt en stor klädkammare med fönster.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla
Boarea 165 kvm
Biarea 50 kvm
Byggnadsår 2000
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas, isolerglas
Bjälklag Trä
Utvändigt plåtarbete Lackerad plåt
Tak Betongpannor
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Frånluftsvärmepump, luft/luftvärmepump, kamin
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden 2021 Kompletteringsmålning 4 sovrum
2019 Ventilationsrengöring
2015 Fasadmålning
2012 Interiörmålning väggar
2010 Klinkergolv tvättstugan
2009 Nedre badrum omkaklat
2008 Hallgolv
2007 Luftvärmepump
2007 Klinkergolv i garage
2001 Trädäck
ANSLUTNINGAR: Parabol, fiber
Övriga byggnader Dubbelgarage som är isolerat, klätt med klinker på golvet samt försett med en skiljevägg så att "finbilen" får stå skyddat för sig själv. Bakom garaget finns förråd/verkstad med egen ingång.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja
Datum 2021-10-07
Energikonsumtion 53 kWh/m2 år.
Primärenergital 99

Ekonomi

Pris 5 200 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 2 827 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Varav:
  • Smahusbyggnad: 2 132 000 kr
  • Smahusmark: 695 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 132 000 kr
Värdeår 2000
Summa inteckningar 2 958 000 kr
Fastighetsskatt 8 524 kr
Driftkostnad 29 557 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 19 477 kr
  • Vatten/avlopp: 3 648 kr
  • Försäkring: 3 823 kr
  • Renhållning: 2 609 kr

Uppvärmningskostnad inkluderar nätavgift + hushållsström. Årsförbrukning: 12749 kwh.

Tomt

Tomtarea 681 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

SOFIEBERG Kärleken är en av Halmstads äldsta och ”käraste” stadsdelar som till idag har utvidgats med områdena Norra Utmarken och Sofieberg. En av områdets stora fördelar är den härliga "landetkänslan" som finns här, endast 3 km från city. Tack vare områdets utveckling erbjuds idag en stor variation av boende. Här kan man lätt hitta sitt eget drömboende i såväl charmiga hus från tidigt 1900-tal som nyproducerade enplansvillor, radhus, hyreslägenheter eller äldre och charmiga hus med utvecklingspotential. 1999-2001 byggdes Sofieberg mellan Kärleken och Norra Utmarken på Halmstads högsta höjd. Området har nu satt sig och är ett av stadens mest populära områden för framförallt barnfamiljer då området bla är känt för utomordentligt fina skolor. Bara 5 min från stadens brus finner man här lugnet av att se Wapnös kor beta på fälten i den vackra utsikten. Här finner man både villor och bostadsrätter. En kort promenad bort ligger välbesökta Galgbergets friluftsområde med vackra promenadstigar, elljusspår samt utegym. Fotbollsklubben IF Centern sysselsätter många av området ungdomar och både den fina anläggningen, de engagerade föräldrarna och det faktum att Fredrik Ljungberg en gång spelade för klubben har skapat en härlig vi-känsla i området. Området har bra kommunikationer. City nås med bil på 5 minuter medan cykel kräver ytterligare en liten stund. Bussen går ofta och man når city på 10 minuter. E6 nås med bil på 3 minuter. Samtliga förskolor och skolor ligger på nära håll som nås med gång och cykelbana så att barnen själva kan ta sig dit. Kärleken har en bra servicenivå med vårdcentral, äldreboende, plantskola, handelsträdgård, livsmedelsbutik och pizzerior. Förskola Trädets förskola, Sofiebergs förskola, Stenstorps förskola, Kärlekens villaförskola Skola Sofiebergsskolan, Åk F-3 Stenstorpsskolan, Åk 4-9 Kuriosa; Det första skolhuset på Stenstorp byggdes 1875 och det är en av Halmstads första skolor. Det var också en av de första skolorna i Sverige som fick en egen idrottsplats på 1940 talet. Därför är platsen utsedd till en idrottshistorik plats av Riksidrottsförbundet.

Räkna på ditt nya boende