Visningar

Centrum, Halmstad

Muraregatan 20

Brf Fasanen har ett strategiskt läge mitt emellan city, Resecentrum och Högskolan i Halmstad. Här ges nu möjligheten att förvärva en mycket trevlig tvåa på 52m2 med den blygsamma avgiften 3033 kr/mån inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg. Bostaden är välskött och har renoverat kök, helkaklat badrum samt goda förvaringsutrymmen. Så du kan flytta rakt in! I närområdet finner du flera livsmedelsbutiker, träningsanläggningar samt mysiga parker samt promenadstråk. För puls finns city all dess utbud av caféer, restauranger och shopping. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 52 kvm
Avgift 3033 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1957
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoverat kök & badrum!

Planritning

Muraregatan 20A copy
Muraregatan 20A copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Muraregatan 20

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 52 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Rymlig hall med laminat på golvet och målade väggar. På höger sida finns en klädkammare som erbjuder förvaring.

KÖK
Direkt till vänster om hallen finns det trevliga köket. Är erbjuds gott om förvaring i både under-, överskåp samt skafferi. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Luckorna bär vit kulör och beslag av borstat stål. Vid fönstret finns det plats för ett mindre matbord för sällskap upp till fyra personer. Vid större fest kan du enkelt få plats med ett större matbord i vardagsrummet. Utrustning: spis, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Laminat på golvet och målade väggar.

BADRUM
Det helkaklade badrummet mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustning: wc, dusch med vikbara dörrar av glas, kommod, spegelskåp samt handdukstork.

VARDAGSRUM
Stort och luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Du får enkelt plats med en både mat- och soffgrupp om så önskas. En fransk balkong erbjuder vädringsmöjligheter. Laminat på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum där plats finns för en större säng samt tillhörande nattduksbord. Två garderober erbjuder förvaring, och önskas ytterligare förvaring kan fler garderober installeras, eller en byrå. Laminat på golvet och målade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 52 kvm
Byggnadsår 1957
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 24 i Brf Fasanen i Halmstad
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 3033 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 600 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 350 kr
  • Hushållsström: 3 250 kr

Kostnaden för el är baserad på en schablon.

Andel i förening 3,8%

Förening

Föreningsnamn Brf Fasanen i Halmstad
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769640-0105
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Fasanen i Halmstad har ett strategiskt läge mitt emellan Högskolan i Halmstad, Resecentrum och Halmstads stadskärna. Föreningens hus uppfördes 1952 och 1957 och ombildades till bostadsrätter under 2021. Föreningens hus är i gott skick där flera stora renoveringar utförts senaste 20 åren. Föreningen består av 28 st lägenheter. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad i vilket styrelseansvar och kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår.

GEMENSAMMA YTOR
Till bostaden följer ett förråd i källarplan eller på vinden. Fråga ansvarig mäklare för mer information. I källarplan i respektive fastighet finns en fräsch tvättstuga med tillhörande torkrum. Dessutom finns det cykelförråd i källarplan samt möjlighet att parkera cykeln på innergården. Föreningen förfogar över 11 st garage.

RENOVERINGAR
I dagsläget har föreningen inga planerade renoveringar eller underhåll utöver vad som angivits i den ekonomiska planen.
Utförda renoveringar:
- Relining av avloppstammar (2020)
- Tvätt och behandling av takpannor (2020)
- OVK-besiktning (Godkänd) (2020)
- Fönsterbyte i lägenheterna samt målat om fasaderna. (2015)
Löpande underhåll från 2000-talets början i form av uppfräschning av gemensamma utrymmen och källarplan. Anläggning av trädgård framsidan Muraregatan.

PARKERING
Föreningen förfogar över 11 st parkeringar mot 350/ mån för garage och 150kr/mån för parkering. 2021-09-18: I dagsläget finns 3 st lediga parkeringsplatser och 1 st garage ledigt. I övrigt fri parkering utmed gatorna i närområdet.

TV & INTERNET
Fastigheten är inkopplad till Halmstad Stadsnät (fiber). Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt abonnemang för TV och internet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen är nybildad och kommer ha en tät avstämning mot den ekonomiska planen. Enligt den ekonomiska planen har föreningen räknat på en räntekostnad om 2,5% per år. Verklig ränta är dock lägre (ca 1%). Överskottet kommer att samlas till en buffert och i framtiden användas för t.ex. extra amorteringar eller underhåll av fastigheten, utöver det som redan avsätts i budgeten.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende