Gårda, Göteborg

Sixten Camps gata 4

Välkommen till denna genomgående fräscha och rymliga 3:a på Sixten Camps gata.

Bostadens kvadratmetrar är optimalt planerade. Lägenheten är väldigt ljus tack vare sina stora fönsterpartier och ljusinsläpp från tre väderstreck. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder till middagsbjudningar i goda vänners lag.

Bostaden erbjuder två sovrum, ett stort helkaklat badrum och väldigt mycket förvaringsutrymme. För den matlagningsintresserade finns ett kök med mycket arbetsyta och barhäng så alla inbjudna kan hjälpas åt. Sen att det finns ett fönster ovanför diskbänken är ju bara ytterligare ett plus.

En underbar bostad ni inte vill missa!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 89 kvm
Avgift 3974 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Byggnadsår 2008
Pris

Ansvarig mäklare
Johanna Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 84 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Petra Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
0723-12 82 00
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Perfekt gavellägenhet på Sixten Camps gata.

Föreningens bastu Övernattniningsrum i källaren

Föreningens bastu
Föreningens bastu
Övernattniningsrum i källaren
Övernattniningsrum i källaren

Planritning

Johanna Eriksson

Johanna Eriksson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sixten Camps gata 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 89 kvm. förvaltarens information
Hiss Ja

En trappa upp

Genomgående i lägenheten är det vitmålade väggar och ekparkett.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 89 kvm
Byggnadsår 2008
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Redan i hallen möts du av en härligt välkomnande entré med praktiskt klinkergolv och bra avhängningsmöjligheter. Längre in i hallen finns ytterligare förvaringsalternativ i form av skjutdörrsgarderober samt en stor klädkammare. Hallen breddar sig sedan mot allrummet med utrymme för att möblera.

Badrum

Från hallen direkt till vänster når du bostadens rymliga badrum. Väggarna har ljust kakel och på golvet finner du ett mörkare klinker med golvvärme som snygg kontrast.
Badrummet är utrustat med rymlig dusch, WC och handfat med tillhörande kommod, vägghängt spegelskåp med infällda lampor samt handduksvärmare. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt med fönster för vädring.

Klädkammare

Av större storlek och i rummet finns ett mindre fönster. Här finns ett städskåp och flera hyllplan med klädstänger. I klädkammaren finns det gott om plats för att på ett optimalt sätt organisera sitt liv och boende på bästa sätt.

Sovrum/ Arbetsrum

Detta rum passar perfekt som barnrum eller kanske gästrum/ kontor. Även i detta rum finns en skjutgarderob.

Master bedroom

Har en bra storlek med plats för dubbelsäng. Här finns två garderober och ett linneskåp.

Kök

Fullt utrustat kök i massiv ek med gott om förvarings- och avlastningsyta. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spishäll, inbyggd mikro och ugn i skön arbetshöjd, fläkt samt diskmaskin. De infällda spottarna i taket skapar en extra atomsfär. Arbetsbänken blir helt naturligt kökets hjärta. Här finns plats för glada skratt, kulinariska upplevelser och smart förvaring. Sittplatserna här gör köket mer socialt då bänkskivan fyller funktionen som både arbetsbänk och mingelhörna eller matplats.

Öppen planlösning mot vardagsrummet och matplats för 6-8 personer invid fönstret.

Vardagsrum

Här finns plats för tv-hörna med soffgrupp och fåtölj. Det stora fönsterpartiet sträcker sig från golvet nästan ända upp till taket. Utgång till den mysiga balkongen.

Balkong

Härlig inglasad balkong som blir en förlängning av vardagsrummet med sitt mörka trallbeklädda golv. Här får du lätt plats med två sköna fåtöljer och bord eller en loungemöbel. Eluttag finns installerat om du väljer att sätta in infravärme för att riktigt mysa till det de kalla kvällarna. Glaspartiet öppnar du lätt upp så snart våren är i antågande.

Säljarens ord

Vi har trivts bra i denna lägenhet. Den är ljus, varm och välisolerad. Vi hör aldrig några ljud från grannarna. Dessutom är det ett lugnt område. Det finns ingen genomfartstrafik som stör.
Vi tillbringar många dygnstimmar på balkongen som vi använder som ett extrarum året om. Våren blir magisk när vi följer hur dom sex körsbärsträden som vi ser från balkongen slår ut blommorna.
Vi flyttar till Mölnlycke till ett +55 boende för att komma närmare familjen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-12-18
Primärenergital 107

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18 i Brf Mars
Avgift 3974 kr/mån
Kommentar inkl basutbudet av TV-kanaler
Driftkostnad 11 108 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 908 kr
  • Hushållsström: 6 800 kr
  • Övrigt: 2 400 kr

Övrigt är bredband

Andel i förening 2,03266%

Förening

Föreningsnamn Brf Mars
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769614-4562
Gatuadress Sixten Camps Gata 4
Postnummer 41648
Ort Göteborg
Hemsida www.laget.se/brfmars
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Mars är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även en lokal med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 4048 kvm och den totala lokalytan 80 kvm.

Lägenheterna fördelar sig enligt nedan:
2 st ettor
15 st tvåor
28 st treor
8 st fyror

Föreningen registrerades 2006 och föreningen äger sedan 2008 fastigheten Gårda 71:6 Göteborg med adresser Sixten Camps Gata 2-4.
Nuvarande stadgar registrerades 2017.
Fastigheten är ett av sex flerbostadshus i kvarteret Venus som även inkluderar en gemensam gård samt underliggande garage.

För att tillgodose föreningens och fastigheternas gemensamma behov av gårdsskötsel med miljöstation och garageskötsel så bildade en gemensamhetsanläggning som förvaltas av Venus Norra Samfällighetsförening.
Föreningens ekonomi I föreningen finns lägenheter som valt att göra kapitaltillskott vid upplåtelsen, därav två olika andelstal för avgiften.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 53
Antal lokaler 1
Renoveringar Följande renoveringar / underhållsarbete har genomförts:

2020
Entrédörrarna mot spårvagnsmuséet har slipats och lackats.
Lamporna i uppgångarna och allmänna utrymmen har bytts ut mot LED-lampor vilket minskar föreningens energiförbrukning med ca 20 %.
OVK besiktning
Energideklaration
Besiktning av plåttaket för att identifiera eventuella brister som behöver åtgärdas.

Månadsvis besiktning av fastigheten har genomförts och eventuella åtgärder såsom byte av glödlampor har genomförts av styrelsen. Genom att utföra mindre arbeten själva minskar man kostnaderna för teknisk förvaltning och löpande underhåll.

2019
Entrédörrar på spårvagnsmuséet har slipats och lackats.
Fastighetens fasad har renoverats. Detta var ett försäkringsärende och bedömningen är att inga ytterliga åtgärder kommer att behövas när det gäller fasaden.

2018
Fasaden tvättades.

2011
Snöräcken och snökrattor monterades på taken för att förhindra snöras.
Efterbesiktning av garantibesiktningen.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.laget.se/brfmars
Parkering Föreningen förfogar över 32 garageplatser varav 3 är elplatser. En vanlig plats kostar 1 000 kr/månad. Elplats kostar 1200 kr/månad samt att man debiteras elavgift efter vad man förbrukar. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och parkeringsplatser. Kölistan finner du under dokument samt på föreningens hemsida.
Tv och bredband Kabel-Tv via Tele 2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Fastigheten är ansluten till Itux. Lägenhetsinnehavaren väljer och betalar själv bredbandsleverantör. Länkar till aktuella leverantörer finns på www.itux.se
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Gästlägenhet
För 200 kr per dygn kan man låna den gemensamma gästlägenheten för övernattande gäster. Här finns två sängar, soffa och toalett.

Bastu
Går att låna för 25 kr / 2 h

Föreningslokal
Hyrs för 400 kr / dygn eller 200 kr för sex timmar under tiden 12-22.

Gemensam innergård med lekplats.
Varje vår och höst anordnas en gemensam städning.

Ovanstående information är från föreningens hemsida, stadgar och senaste årsredovisningar samt kontakt med ordförande i november 2021.

Dokument

Området

Gårda delas numera upp i norra och södra Gårda. Norra Gårda kallas i dagligt tal "Nya Gårda" och då syftar man på gatorna Anders Personsgatan, Sixten Camps gata och Vestagatan. I Gårda bor ni i ett trevligt område som sträcker sig längs vackra Gullbergsån, som är den norra delen av Mölndalsån, och med närhet till allt att önska i form av närservice, trevliga caféer och restauranger. Populära Dahls bageri ligger alldeles intill med nybakat bröd från tidig morgon.

Närområde

I Stampen finns en Coop-butik med en delikatessavdelning. Dessutom tar det mindre än tio minuter att gå till Olskrokstorget där man bland annat hittar fiskbodar, ostbutik och ICA Supermarket.

Kommunikation

Området har väldigt bra kommunikationer med närliggande Svingeln som den nya knytpunkten för kollektivtrafiken. Härifrån går flera buss- och spårvagnslinjer som tar er till i stort sätt alla delar av staden. Det har även byggts nya gång och cykelbanor för att öka framkomligheten i trafiken.

Övrigt

Evenemangsstråket med Ullevi, Scandinavium och Filmstaden Bergakungen ligger alldeles i närheten och efter en kort promenad nås centrala Göteborg och den pulserande kärnan.

Ett stenkast bort ligger vår vackra Trädgårdsförening som är ett utmärkt val för den som vill njuta en en picknick, ett besök i Palmhuset eller bara strosa omkring i en inspirerande miljö. Intressant kuriosa är att Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker.

Räkna på ditt nya boende