Visningar

Söndag 30 Januari
Måndag 31 Januari Öppen visning - Välkommen!
Arenastaden, Solna

Evenemangsgatan 18, 17tr

// Högt upp i huset // Storslagen sjöutsikt // Insynsskyddat boende // Utan tvekan en av Evenemangsgatans bästa treor! // Inglasad balkong //

Varmt välkommen till 17e våningen på populära Evenemangsgatan och denna toppfräscha trerummare fördelad på 75 väldisponerade kvadratmetrar med storslagen utsikt mot Råstasjön. Här bor ni i ett nybyggt hus från 2014 med alla tänkbara bekvämligheter såväl i bostaden som i närområdet. Bostaden har stora fönster i två väderstreck, inglasad balkong och toppfräsch standard med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan erbjudas bra förvaring, badrum med golvvärme och goda tvättmöjligheter samt två bra sovrum Genomgående i hela lägenheten finns ett vackert parkettgolv.

Här bor du i en förening med mycket god ekonomi (bäst i Arenastaden) där både lån/kvm och avgift är extremt låga för byggåret. Avgiften sänktes en första gång 2018 med 15 % och senast 2019 med 10 % ytterligare. De senaste tre åren har föreningen haft avgiftsfri månad under december.

Passa på att flytta in i detta expanderande område som tilltalar alla som vill ha nytt och fräscht i kombination med utmärkta kommunikationer, shopping, restauranger och matbutiker. Här lever man i harmoni med nationalarenan Friends och shoppingcentret Mall of Scandinavia, Skandinaviens största med 250st butiker, restauranger och biograf.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 75 kvm
Avgift 3020 kr/mån
Rum 3
Våning 17 av 21
Hiss Ja
Byggnadsår 2014
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Arenastaden från Råstasjön Råstasjön Promenadstråk längs Råstasjön Arenatorget 1 MOS (Print) MOS 1 (Print)

Arenastaden från Råstasjön
Arenastaden från Råstasjön
Råstasjön
Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön
Arenatorget 1
Arenatorget 1
MOS (Print)
MOS (Print)
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)

Planritning

Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Evenemangsgatan 18, 17tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Hallen pryds av vita väggar och ett svart klinkergolv som sedan övergår i en vacker ekparkett och fortsätter vidare in i bostadens samtliga rum. Här erbjuds avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt extra förvaring i form av garderob med skjutdörrar i spegelglas.

BADRUM

Fräscht badrum med mörkt klinkergolv (golvvärme) och helkaklade väggar i vitt. Här finns duschhörna med glasvägg, wc, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt tvättmaskin och torktumlare med en avlastningsbänk och förvaring i skåp ovan.

KÖK

Stilrent och modernt kök med gott om förvaring via de många över- och underskåpen. Ovanför arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel, som snyggt matchar skåpsluckorna i vitt. Köket är utrustat med inbyggnadsugn, kyl & frys i fullhöjd och inbyggnadsmikro i rostfritt, induktionshäll samt integrerad diskmaskin och köksfläkt. Naturligt ljus flödar in från de stora fönsterpartierna och golvet är av vacker ekparkett.

VARDAGSRUM

I öppen och social planlösning mot köket finns lägenhetens rymliga vardagsrum. Ett stort fönsterparti skänker rummet ett härligt ljusinsläpp och skapar en känsla av rymd. Här finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Väggarna är målade i vitt och golvet är av fin ekparkett. Från vardagsrummet nås även bostadens underbara balkong med en fantastisk utsikt.

BALKONG

Från vardagsrummet nås balkongen med en härlig utsikt. Här finns plats för soffgrupp och möblemang. Inglasningen, som går att skjuta åt sidan, förlänger balkongsäsongen och skänker värme till svala vår- och höstdagar.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderob med skjutdörrar, delvis i spegelglas. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2

Ljust och rymligt sovrum alternativ arbetsrum för hemmakontor. Här erbjuds det gott om plats för fullstor säng alternativt större skrivbord med bokhyllor, garderober och annan kontorsutrustning. Ljust parkettgolv och vita väggar.

FÖRRÅD

Bostadens förråd är beläget i lägenheten.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-03-06
Primärenergital 82

Ekonomi

Avgift 3020 kr/mån
Kommentar Inkl värme, vatten och bredband (700/700Mbit/s) och kabel-tv (lagom)
Driftkostnad 7 416 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 416 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,90025%

Förening

Föreningsnamn Brf Fribiljetten
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 769623-3100
Gatuadress Evenemangsgatan 18
Postnummer 16956
Ort Solna
Epostadress info@fribiljetten.com
Hemsida http://www.fribiljetten.com/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Fribiljetten är en s.k. äkta förening som äger marken och består av adresserna Evenemangsgatan 18 & 20. Fastigheten byggdes 2014 och föreningen upplåter 143st lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.

Besök gärna föreningens hemsida på: http://www.fribiljetten.com/

Föreningen godkänner delat ägandeskap med en minsta ägarandel om 10%. El och varmvatten debiteras efter den faktiska förbrukningen och kommer som separat post på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns garage, cykel- och barnvagnsrum samt övernattningsrum. Avgiften är 300kr/natt.. Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen har en trevlig innergård med planteringar och lekplats.
Föreningens ekonomi Föreningen har en mycket god ekonomi och den 2020-01-01 sänkte man avgiften med 10%. 2019-01-01 sänktes avgifterna med 10%. I december samma år hade man avgiftsfritt. Året dessförinnan sänktes avgifterna med 15%. Man har även lagt om ett av föreningens lån med klart förbättrade villkor. Föreningen har även lokalintäkter om ca 570 000kr och man avser att amortera på lånen.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 143
Antal lokaler 2
Parkering Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkeringsplatserna i Arenagaraget hyrs ut av Parkman. Det finns ca 850 platser fördelat på tre plan. Om du vill hyra en garageplats kontakta Parkman på 08- 734 90 00 eller fyll i formulär på deras hemsida. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 950 kr/månad dygnet runt och ca 950 kr/månad vardagar kl.16-09 samt helger. Laddning för elbil kostar ca 400 kr/månad utöver detta. Boendeparkering finns på gatan.
Tv och bredband Telia levererar både internet och TV. Bredband (700/700Mbit/s) och Kabel-TV (lagom) ingår i avgiften. Varje bostadsrättsinnehavare ska besitta 2 stycken digitala tv-boxar. Digitalboxarna tillhör lägenheten.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

I Arenastaden har du närhet till allt. Så som shopping, kommunikationer, evenemang och sport, men även natur. Det är ett modernt och attraktivt område där det finns något för alla.

Närområde

I Arenastaden hittar du Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Solna station- bussar mot Ekerö, Mörby, Brommaplan, Odenplan och Skansen.
Pendeltåg till Odenplan och T-centralen. Tvärbana mot Alvik och Essingen, Globen.
Ny tunnelbanelinje kommer byggas (Gula linjen), denna kommer att trafikera sträckan Arenastaden - Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
I närhet till Arenastaden ligger Vittraskolan Frösunda F-9, Råsunda F-9 Alfaskolan F-9, och i grannområdet Ulriksdal ligger Ulriksdalsskolan

Grönområden:
I närhet till Arenastaden ligger vackra grönområden såsom Råstasjön, Brunnsviken och Hagaparken, det stora gröna lugnet mitt i stan. Hagaparken är det perfekta stället för långpromenader och mysiga helgluncher, eller för en löprunda! Parken innehåller både större restauranger och enklare kaféer. Passa också på att besöka Fjärlishuset och Haga Ocean, med Nordens största hajakvarium.

Räkna på ditt nya boende