Borgmästaregården, Malmö

Bisittaregatan 10

Denna 4:a på Borgmästaregården är en eftertraktad gavellägenhet med ljusinsläpp från tre väderstreck! Bostaden bjuder på stort badrum och en gäst wc i tillägg. Dem väl tilltagna rummen ger en luftig känsla. Via det stora vardagsrummet når man den underbara balkongen vilken är som en förlängning av vardagsrummet. Köket ligger nära vardagsrummet för en härlig social planlösning. Kök, badrum och ytskikt är i äldre stil med mycket potential.

Området kring stadion och Borgmästaregården innehar många lockelser inom idrott som bowling, boxning, klättring, friidrott och fotboll. Eleda stadion och Pildammsparken är några av Malmös största attraktioner vilket gör en lägenhet i området eftertraktad av många.

Säljaren disponerar i dagsläget över: källarförråd som säljaren mätt upp till ca. 5,5 Kvm.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 97 kvm
Avgift 5224 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1966
Pris 2 595 000 kr

Ansvarig mäklare
Conny Mathisson
Reg. Fastighetsmäklare
0738-34 37 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Härlig 4:a med grönskande fri utsikt från balkongen på Borgmästaregården!

Fotas-snart

Fotas-snart
Fotas-snart

Planritning

Planritning
Planritning
Conny Mathisson

Conny Mathisson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bisittaregatan 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 97 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 97 kvm
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-06-02
Energikonsumtion 156 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 244 i Riksbyggen Brf Malmöhus nr 17
Pris 2 595 000 kr
Avgift 5224 kr/mån
Kommentar Ink. Kallvatten, Com Hem Kabel-TV, bredband 1000/1000 och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på 888 tillkommer för Varmvatten och värme.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,42431%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus nr 17
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746000-8316
Gatuadress Albinsrogatan 23
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta förening som bildades 1969. Föreningen består av tre stycken trevåningshus och två stycken åttavåningshus, innehållande totalt 312 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Bostadsrättstillägg ingår och tecknas av föreningen. Observera att du som köpare ska ha en vanlig hemförsäkring dock.
För med information besök föreningens hemsida: www.malmohus17.se

HUSETS SKICK
Genomförda renoveringar:
- 2020 Renovering av hissar och hisschakt med utbyggnad till entré. Hissarna går hela vägen ner till markplan i höghusen.
- 2018/2019 (klart november 2019) Byte av tappvattenstammar och elstammar (ny central i varje lägenhet). Alla lägenheter har nu fått möjlighet att koppla in 3-fas.
- 2016 Nybyggt miljöhus
- 2015 Renovering av hela värmesystemet för att bl.a. uppnå en bättre fördelning av värmen
- 2014 Tvättstugor
- 2012 Brandvägar för räddningtjänsten
- 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
- 2011 Installation Digital-tv
- 2011 Installation individuell elmätning
- 2010 Installation bredband och IP telefoni
- 2006 Fönster
- 2000 Balkonger

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar

EL
Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att vi tillsammans nu köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr. i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% 2020. Troligtvis kommer en höjning med 2% per år ske de närmsta åren, beslut fattas vid respektive års årsstämma. Föreningens låneskuld enligt senaste årsredovisning uppgick till 3864kr/kvm.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgiften om 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp. Båda betalas av köparen.

PARKERING
Det finns 85 st garageplatser samt 200 st parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det lång kö till garageplats. Garageplats: 285 kr/månad. Utomhusplats: 140 kr/månad. För att reservera en parkeringsplats eller ställa sig i kö till garageplats, maila styrelsen@malmohus17.se

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är ansluten till bredband och IP-Telefoni via NetAtOnce. 1000 Mbps (1000/1000) bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns tvättstugor i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
Det finns allhobbyrum, fasta hobbyrum samt fritidslokal. Cykelrum finns i källaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2020-02-19. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja

Dokument

Området

Borgmästaregården är ett populärt område i centrala Malmö. Området sträcker sig från Stadiongatan ner till John Ericssons väg. Området består av ett par stora bostadsrättsföreningar. Området är väldigt populärt bland såväl yngre personer som barnfamiljer och pensionärer. Det finns många anledningar som gör att Borgmästaregården är så omtyckt av de boende, men högt upp på mångas lista finns närheten till Pildammsparken. Bor du på Borgmästaregården så tar du dig bara på ett par minuter ner till parken för en promenad, löptur eller picknick. Området kring stadion och Borgmästaregården bjuder på närhet till Atleticum, idrottsgymnasium, boxningsklubb, baltiska hallen, Ärtholmens sommarstad för att nämna några lockelser. Är du en inbiten MFF-supporter så räcker det att du lämnar lägenheten ett par minuter innan avspark då Eleda Stadion ligger precis intill området.

Närområde

Bor du på Borgmästaregården så har du ett stort utbud av butiker och närservice. På området finns bland annat en vårdcentral, restaurang och skola. Apotek, systembolag och mer shopping finner du på närliggande köpcentrum Mobilia. På Stadiongatan i anslutning till Borgmästaregården så ligger Malmös största Coop-butik.

Kommunikation

Bor du på Borgmästaregården så bor du nära ett flertal busstationer och bara på ett par minuter med cykel tar du dig till Triangeln och Södervärn. Du kan därför vara på Malmö C på under 20 minuter - både ifall du tar cykeln hela vägen eller väljer att stanna till vid Triangeln och ta tåget resten av vägen. Närheten till inre ringvägen och kommunikationen ut och in i Malmö är ett stort plus för de flesta med bil.

Parkering

I området finns fri parkering och vidare möjlighet för parkeringsplats och garageplats i föreningarna.

Räkna på ditt nya boende