Almvik, Malmö

Serenadgatan 57

Här erbjuds du en ljus och trevlig bostad i en välskött förening. Från den stora balkongen har man fri utsikt till föreningens grönområde. Bostaden har stora ljusa rum med gott om sociala ytor och förvaring. Vardagsrummets ljusinsläpp kommer från två väderstreck då lägenheten är belagd på det mer eftertraktade gavelläget. De härliga öppna valven i hallen bidrar till lägenhetens ljus och charm. Välkommen på visning!

Säljaren informerar om att lägenheten har varit med om en fuktskada vilket fastställdes av Anticimex besiktningsrapport 2015. Säljarens försäkringsbolag har hyrt in en firma som torkade och bytte ut sanden i golvet, nytt golv lades i samband med detta. Enligt rekommendation från Anticimex bör badrummet renoveras enligt gällande branschregler.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 64 kvm
Avgift 3551 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1971
Pris 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Conny Mathisson
Reg. Fastighetsmäklare
0738-34 37 11
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välkommen till denna rymliga 2:a om 64 kvadrat med stor härlig balkong!

Planritning

Planritning
Planritning
Conny Mathisson

Conny Mathisson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 57

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ FT

Rum

Hall

Vi välkomnas av en hall med valv, bra möjlighet för avhängning och mycket förvaring. Till vänster finner vi lägenhetens sovrum, kök, badrum och rakt fram leds vi in i det väl tilltagna vardagsrummet. Vita väggar och ljusgrå plastmatta på golvet.

Sovrum

direkt till vänster från hallen når vi lägenhetens sovrum som ger plats åt både säng och extra möbler. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök

Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Vita över- och underskåp kombineras snyggt med svarta luckor och vitt kakel. Diskbänk i Rostfritt stål. Köket ger plats åt matplats för cirka 4 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin och ugn med induktionshäll.

Badrum

Badrummet är halvkaklat i vitt kakel och vitmålat. I badrummet finns badkar, kommod och WC.

Vardagsrum

I slutet av hallen nås vardagsrummet som ligger ut mot gaveln av byggnaden. Här finns ljusinsläpp från två väderstreck och den stora balkongen nås från vardagsrummet med sikt ut mot gården. På golvet ligger ett parkettgolv i original och väggarna är ljusa. Här finns plats för soffgrupp och matplats.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja
Datum 2021-01-27
Energikonsumtion 148 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2189-12-843-5 i HSB BRF Högaholm i Malmö
Pris 895 000 kr
Avgift 3551 kr/mån
Kommentar Inkl. ComHem Internet och TV samt Värme. IMD EL, kallvatten och varmvatten.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,08967%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Högaholm i Malmö
Organisationsform Bostadsratt
Organisationsnummer 746001-0395
Gatuadress Fastighetskontoret Serenadgatan 56 215 72 Malmö Sverige
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Anteckningar Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem. Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen. En bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008. Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser och miljöhus finns. ÖVRIGT Fördelningsmätning för värme, vatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden. För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomi Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 994
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda renoveringar:
Vatten- och avloppsstammar: Spolade 2006
Relining 2020-2022 (pågående)
Tak: Takpappen byttes 2009
Fasad: Plåtdelarna ommålade under 2011
Trapphus: Postboxar har monterats. Passagesystem med tag och kod installerades 2008
Balkonger: Renoverades 2009
Upprustning av samtliga lekplatser 2019
Gruppanslutning av bredband/TV via Tele2 (2018).
Samtliga tvättstugor utrustades med nya maskiner under 2017.
Trapphusen målades under 2017.
Byte av värmecentraler i föreningens hus 2020.
Omläggning av gångbanor i utemiljön
Fjärravlästa individuella mätare avseende vatten och el har installerats
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus har gjorts
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén

Planerade renoveringar:
Nya hissar, detta planeras ta ca 2 år från påbörjat arbete.
Renovering av festlokaler och fastighetskontor.
Parkering I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 125 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 300kr/månad för kallgarage och ca 400kr/månad för varmgarage. Även här är det kö. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB".
Tv och bredband Kabel-tv, bredband (100/100) samt bredbandstelefoni via Com Hem. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
En bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008.

Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser och miljöhus finns.

ÖVRIGT
Fördelningsmätning för värme, vatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almvik är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Almvik är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Almvik kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende