Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Tomt Laisaliden

Hemavan/Tärnaby

295 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta

Tomt Laisaliden

Byggnad

Fastighetsbet. Laisholm 1:162

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 460 kr/år
Driftskostnad, varav
VA: 300 kr
Väg, samf.: 160 kr
Kommentar Fastigheten är med i Laisalidens Vägsamfällighet. Vattenförening i området: årsavgift 300 kr.
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 95 000 kr varav mark 95 000 kr
Tomt
Areal: 1259 kvm
Typ: Naturtomt
Tomtbeskrivning Vackert belägen och avskild tomt på väg mot Laisaliden. Hela 1 259 kvm naturtomt där vattnet är dragit fram ca 7 meter in på tomten. Naturtomt med delvis träd, buskar och öppna ytor. Tomtpinnar i trä finns uppsatta för gränsdragning av tomten. Vatten framdraget på tomt på höger kortsida, mot väg ca 7-8 min in på tomten. Anslutningsavgift är redan erlagd och vid nyttjande av vattnen tillkommer en årlig kostnad på ca 2 000 kr /år för pumpen och el till pump och pumphus (utöver de 300 kr/ år som betalas i avgift). Inget strandskydd behövs i nuläget enligt kommunen. Området ligger utanför sammanhållen bebyggelse och har inga särskilda restriktioner. När det gäller byggyta, placering och dylikt måste man som vanligt ansöka om bygglovsanmälan till Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas som vanligt enligt PBL.
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Avlopp saknas
Energideklaration Behövs ej
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Storuman Laisholm GA:7 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-88/8.1
Servitut för rätt att nyttja väg fram till tomt finns.
Vackert belägen och avskild tomt mellan Tärnaby och Hemavan. Ca 9 km till Hemavan och 18 km till Tärnaby med skidsystem, flygplats, restauranger och affärer. Hela 1 259 kvm naturtomt där vattnet är dragit fram ca 7 meter in på tomten. Vacker natur som är rik på bär och svamp. Några hundra meter upp så har du Drottningleden och kalfjället. Goda fiskemöjligheter och närhet till skoterleder.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter