Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Pengsjö 56

Penngsjö Vännäs

395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Bostadsfakta:

Antal rum 9 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea 212 kvm
Uppskattning. ej uppmätt

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla. Kan användas som 2-lägenhetshus.
Byggnadsår 1956
Uppvärmning Vattenburet system med pelletspanna samt öppen spis
Ventilation Självdrag
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Tegelpannor
Övrigt Stor solfylld terass med underbar utsikt över grönskande ängar, åkrar, Lillsjön och Pengån.
Fastighetsbet. Pengsjö 13:2

Övriga byggnader

Rymligt och varmisolerat garage med vattenburen värme. Här finns plats för bil samt gott om utrymme för förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 4 902 kr/år
varav
El: 4 202 kr (2418 kWh)
VA: 700 kr
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 3270 kr
Kommentar Driftkostnaden för el är berkänad på förgående års förbruknin om 2418 kWh samt en 16 Ampere säkring. Fri vattenförbrukning genom via Vattenförening för ca 700kr/år. Huset har stått tomt det senaste året med låg inomhustemperatur i pannrummet och har under de senaste åren endast haft värmefläktar påslagna.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 436 000 kr varav mark 80 000 kr
Summa pantbrev 497 000 kr
Tomt
Areal: 981 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Trevlig trädgårdstomt med möjligheter för den intresserade. Här finns träd, buskar och plats för rabatter och planteringar om så önskas. Utrymme för lek och spring och förskola med lekplats runt knuten.
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Kallkälla via vattenförening. Enskilt avlopp, trekammarbrunn. Delas med grannfastighet.
Tillträde Enl. överenskommelse
Välkommen till vackra och idylliska Pengsjö och möjligheternas fastighet. Denna rymliga villa har ett fantastiskt läge med rogivande utsikt över Pengån, åkrar, skog och Lillsjön. Huset passar den stora familjen, kan delas till två lägenheter med uthyrningsmöjlighet eller passar dig som vill driva verksamhet. Fastigheten har två mysiga kakelugnar, vackra tidstypiska detaljer och trägolv, varmgarage och generösa förvaringsmöjligheter. Här finns flertalet sovrum med möjlighet till fler. Huset har ett stort renoveringsbehov innan det kan bebos. Utsikterna är mycket fina för att skapa ditt drömhus. Varmt välkommen på visning!
Välkommen till vackra och idylliska Pengsjö och möjligheternas fastighet. Denna rymliga villa har ett fantastiskt läge med rogivande utsikt över Pengån, åkrar, skog och Lillsjön. Huset passar den stora familjen, kan delas till två lägenheter med uthyrningsmöjlighet eller passar dig som vill driva verksamhet. Fastigheten har två mysiga kakelugnar, vackra tidstypiska detaljer och trägolv, varmgarage samt generösa förvaringsmöjligheter. Här finns flertalet sovrum med möjlighet till fler. Huset har ett stort renoveringsbehov innan det kan bebos. Utsikterna är mycket fina för att skapa ditt drömhus. Varmt välkommen på visning!

- MÖJLIGHETEN ATT SKAPA DITT DRÖMHUS

- UTHYRNINGMÖJLIGHET

- FANTASTISKT VACKERT LÄGE

- NATURSKÖN OMGIVNING

- VACKRA TIDSTYPISK DETALJER

- VARMBONAT GARAGE

I Pengsjö bor du i rofylld och lantlig miljö nära skog, åkermark och Pengån samtidigt mycket nära service, affärer och skola i Vännäs. Det natursköna området erbjuder möjlighet till bad, fiske och friluftsaktiviteter. Pengsjön och Hamptjärn erbjuder fiske av abborre, gädda och gös och på vintertid förekommer pimpelfiske. I byn finns jaktlag som jagar älg samt dagskort för småviltsjakt. Runt sjöarna finns strand och badplats samt Pengsjöbadet. I området finns aktiv förskola och aktiviteter såsom konsert, innebandy och gudstjänst anordnas via Pengsjögården. Förskolan Gläntan har en avdelning sedan 1989 och ligger naturnära med skogen runt hörnet.

BOTTENVÅNING
Husets entréplan erbjuder många fina och praktiska utrymmen och rum samt gott om förvaringsmöjligheter. Trevligt allrum med klassiskt parkettgolv, härligt ljusinsläpp och öppen spis, matsalsrum i samma klassiska stil med flertalet inbyggda garderober samt centralt placerat kök. I anslutning till villans hall finns två förråd, pannrum och svalt matförråd. Torkrummet/tvättstugan samt hobbyrummen kan alternativt göras om till sovrum. Badrummet måste renoveras färdigt innan det kan användas.

ÖVRE VÅNINGSPLAN
Övre plan karaktäriseras av vackra parkettgolv, fantastiskt ljusinsläpp och öppna trevliga, sociala ytor. Från övre hall nås solfylld terrass med magisk utsikt över grönskande ängar, Pengån och Lillsjön. Våningsplanet har två sovrum med generösa förvaringsmöjligheter, rymligt kök, matsalsrum som alternativt kan användas som sovrum samt inbjudande vardagsrum med mysig öppen spis. Badrummet behöver färdigställas innan användning.

BRA ATT VETA
Villan har ett renoveringsbehov innan det lämpas att flytta in. Ytskikten varierar mellan vackra trägolv och tapeter till matta.
Boarean är ej faktiskt uppmätt. Enligt lantmäteriets information är boarean 112 kvm samt biarean 100 kvm.
Kakelugnarna behöver besiktigas innan användning.
Badrum behöver renoveras klart.
Det vattenburna värmesystemet har frusit sönder och är därför inte i funktion.

Området

I Pengsjö bor du i rofylld, lantlig och idyllisk miljö nära skog, åkermark och Pengån samtidigt mycket nära service, affärer och skola i Vännäs. Det natursköna området erbjuder möjlighet till bad, fiske och friluftsaktiviteter. Pengsjön och Hamptjärn erbjuder fiske av abborre, gädda och gös och på vintertid förekommer pimpelfiske. I byn finns jaktlag samt dagskort för småviltsjakt. Runt de intilliggande sjöarna finns stränder och badplats samt Pengsjöbadet. I området finns aktiv förskola och aktiviteter såsom konserter, innebandy och gudstjänst anordnas via Pengsjögården. Förskolan Gläntan har en avdelning sedan 1989 och ligger naturnära med skogen runt hörnet och precis invid fastigheten.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering