Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kasamark 307

Umeå

2 650 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Tisdag 5/11 17.45-18.30

Bostadsfakta:

Antal rum 3 rum varav 2 sovrum
Boarea 128 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 1933
Uppvärmning Direkt El, luftvärmepump och vedspis
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 4 juni 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 196 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 244 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Tak: Plåt
Övrigt 2019: Skrapning och målning av fasad, grusning uppfart, byggt altan med staket på framsida, satt in 1 av 3 rekommenderade tilluftsventiler i huset enligt energideklaration utförd 2019.
2018: Målning stall samt lilla förrådet bredvid ladugården och byggt altan vid stallet
2016: Montering av fasadbelysning på stall och ladugård.
2015: Kemat och monterade in värmeslinga samt avfuktare i torpargrund och satt in mer ventilation i grund. Byggt varmbonad förråd i stallet med värme och ventilation samt ingrävning fiber
2013: Renovering av förgående ägare: Plåttak målat, ny el (även i gårdshus), byte av vattenledningar
Fastighetsbet. Innerkasamark 1:8

Övriga byggnader

På fastigheten finns stor ekonomibyggnad/ladugård om ca 400 kvm med mycket gott om förvaringsmöjlighet. Fastigheten har ett stall om ca 200 kvm med möjlighet till djurhållning, perfekt lämpad för hästhållning då det finns nattvila/skuggplats för lösdrift med gjuten platta för två större hästar samt ett varmbonat förråd som passar som sadelkammare. Alternativt lämpad för uthyrning av platserna för inkomstkälla. Stallbyggnaden inrymmer även bagarstuga med vedeldad bakugn och tillbehör. Mindre skjul perfekt lämpat för trädgårdsredskap. I anslutning finns även vedbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 41 048 kr/år
varav
El: 35 158 kr (31746 kWh)
VA: 2 000 kr
Sotning: 350 kr
Renhållning: 3 300 kr
Väg, samf.: 240 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 5528 kr
Kommentar Kostnaden för el och uppvärmning är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 20 Ampere huvudsäkring. Posten VA står för slamtöming 2 g/år. Nuvarade ägare betalar inget för fri förvrukning av vattnet. Fiber 100Mb finns indraget via Umenet för 349 kr/mån + access via A3 för 79 kr/mån. Möjlighet till ip-tv genom fiber med mängder av leverantörer att välja.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 737 000 kr varav mark 294 000 kr
Summa pantbrev 1 866 250 kr
Tomt
Areal: 4692 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Den grönskande och generösa tomten har fina bärbuskar, rabatter, drivbänkar och erbjuder gott om plats för ytterligare planteringar för dig med trädgårdsintresse. Stor gräsmatta för lek och spring! Runt huset finns två underbara altaner med plats för flera utegrupper. Här njuter ni av solen från att den går upp tills den går ner över horisonten. Framför stallet finns även nybyggd uteplats.
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om via källa i berget. Enskilt avlopp, 3 kammarbrunn. Möjlighet finns att ansluta kommunalt VA. Ny ägare bekostar anslutningsavgift.
Tillträde enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Innerkasamark GA:16 (SKOLVÄGEN KASAMARK SAMFÄLLIGHETSFÖRENING),
Samfällighet: Umeå Innerkasamark S:2, Samfällighet: Umeå Innerkasamark S:3, Samfällighet: Umeå Innerkasamark S:4, Samfällighet: Umeå Innerkasamark S:5, Samfällighet: Umeå Innerkasamark S:6
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 24-IM1-73/229.1
Last: Officialservitut Väg, 24-F1986-169.1
Skattetal: Mantal 3/256

Charmigt och välrenoverat hus med lada och stall i barnvänliga Kasamark!

Välkommen till idylliska och barnvänliga Kasamark och detta välrenoverade och eleganta hus med stor tillhörande ekonomibyggnad och stall. Huset är varsamt renoverat i modern stil och har samtidigt kvar bevarad charm och originaldetaljer som punchveranda, gedigna trägolv och vedspis. I harmoni disponeras kök i lantlig stil, två renoverade toaletter, vardagsrum och två sovrum med intilliggande alkover, möjlighet att uppföra fler. Fiber finns indraget och bygglov finns för utbyggnation av farstu.

Detta är ett perfekt läge att också köpa granntomten som är till salu och uppfylla din dröm om en egen hästgård. Stallet inrymmer bagarstuga, varmbonat förråd och har gjutenplatta för lösdrift.

På den generösa och uppvuxna tomten finns tre fina altaner med underbar sol från morgon till sen kväll och den går i horisonten. Här bor ni i de bästa av två världar, i trivsam och fin by med skog och åkermark runt husknuten och med pendlingsavstånd till Umeå. Varmt välkommen på visning!
Välkommen till idylliska och barnvänliga Kasamark och detta välrenoverade och eleganta hus med stor tillhörande ekonomibyggnad och stall. Huset är varsamt renoverat i modern stil och har samtidigt kvar bevarad charm och originaldetaljer som punchveranda, gedigna trägolv och vedspis. I harmoni disponeras kök i lantlig stil, två renoverade toaletter, vardagsrum och två sovrum med intilliggande alkover, möjlighet att uppföra fler. Fiber finns indraget och bygglov finns för utbyggnation av farstu.

Detta är ett perfekt läge att också köpa granntomten som är till salu och uppfylla din dröm om en egen hästgård. Stallet inrymmer bagarstuga, varmbonat förråd och har gjutenplatta för lösdrift.

På den generösa och uppvuxna tomten finns tre fina altaner med underbar sol från morgon till sen kväll och den går i horisonten. Här bor ni i de bästa av två världar, i trivsam och fin by med skog och åkermark runt husknuten och med pendlingsavstånd till Umeå.

- Ladugård och stall
- Genomgående renoverad villa
- Fina originaldetaljer och bevarad charm
- 20 minuter med bil från Umeå
- Nära skola, gym och fantastisk natur

ENTRÉ
Framför denna charmiga villa möts du av en stor och välkomnande altan med underbar kvällssol. Husets hall har plats för avhängning av ytterkläder och i taket lyser fina spotlights, väggarna är gråmålade och på golvet ligger ljust trägolv. Under trappen finns husets tvättmöjlighet, praktisk kombinationsmaskin samt varmvattenberedare.

KÖK
Generöst och gästvänligt kök i lantlig stil och med fönster i två väderstreck. Vita skåpluckor med tidstypiska och matchande handtag, arbetsbänk i ek och vitt kakel gör kökets tidlöst och klassiskt. Den maskinella utrustningen består av spis med häll och ugn, fläkt i fläktkåpa, kyl/frys samt komfortabel diskmaskin. Här erbjuds skafferi, gott om förvaring i skåp, goda arbetsytor och fin plats för stor matgrupp. Vedeldad spis i retro-utförande med häftigt grönt kakel skapar mysfaktor och ger karaktär åt rummet. Kökets väggar är målade i en modern ombré i grått och gediget trägolv.

VARDAGSRUM
I anslutning till köket nås det mysiga vardagsrummet med utrymme för soffgrupp. Väggarna är klädda både i färg och charmig träpanel och på golvet ligger gediget trägolv.

BADRUM
Från hallen når ni husets badrum som har stilren våtrumsmatta. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp och dusch med vikbara väggar. Skön golvvärme värmer frusna fötter vintertid och fönster släpper in härligt dagsljus.

Vacker trapp med rephandtag leder er upp till övre våning som karaktäriseras av charm, romantik och gedigna trägolv. Den övre hallen har en fantastik punchveranda med utsikt över den grönskande tomten. Här finns plats för mysgrupp eller gästsäng och skrivbord.

SOVRUM
Husets första sovrum är disponerat som ett magiskt och rymligt barnrum. De fina ytskikten består av vackert vitmålat trägolv och både rustik träpanel och tapet. Detta rum kan alternativt delas till två mindre sovrum och här går murstocken upp ifall installation av kamin önskas. I anslutning till barnrummet finns sovalkov som kan inredas efter behov.

SOVRUM
Det andra sovrummet har härlig rymd och upplevs romantiskt. Samma vackra ytskikt som det andra sovrummet och fantastiskt ljusinsläpp. Vägg med trevligt ladugårdsfönster delar av sovrummet mot ytterligare en alkov. Detta utrymme kan användas som pysselrum, sovrum eller varför inte göra om det till en härlig walk in closet.

WC
Husets mindre toalett inrymmer WC, handfat, spegel och har skön golvvärme. praktiskt klinkergolv och bröstpanel klär ytorna.

BRA ATT VETA
Huset kan tillträdas snabbt vid önskemål. Fastigheten är klassad som ett kulturintressant hus.
Godkänt bygglov och ritningar för utbyggnation av farstu och hall finns.
Huset är inte facktiskt uppmätt enligt norm. Enligt säljare och uppmätning vid Energideklaration är huset 128 kvm. Enligt lantmäteriets fastighetsutdrag är boarean 100 kvm.

RENOVERINGAR INVÄNDIGT
2019: Ny badrumsinredning till badrum samt installerat spotlights i hall. Slipat och oljat köksbänkskivor och nya badrumsmöbler nere.
2018: Målning badrumtak
2017: Ny vägg i sovrum och drog el i vägg för uttag, ytskiktrenovering sovrum, hall samt kök.
Platsbyggnation klädförvaring i hall samt gästrum.
2016: Byggt toalett på övre plan med golvvärme nytt avlopp, vatten och el. Dragning av nya vattenledningar invändigt. Ytskiktsrenovering vardagsrum samt installation av spotlight. Byggnation av skafferi samt målning av alla fönster invändigt.
2015: Målning alla golv på övervåning samt punchverandan och renovering ytskikt i barnrummet.
Renovering av förgående ägare: Badrum 2014, kök 2012

Området

Kasamark är beläget ca18 km från Umeå. Med bil tar du dig enkelt hit på ca 20 minuter. Kasamark är en trivsam by med fin gemenskap med aktiv bygdegårdsförening och stort utbud av aktiviteter för både stora och små. Här finns skola upp till 6:e klass och i grannbyn Yttersjö finns två förskolor, en föräldraägt cooperativ. I närområdet finns flera dagmammor och ytterligare förskolor finns i Röbäck. I skolan bedrivs bygdegårdsföreningen som heter Pollux, medlemsavgift 100kr/år hushåll. Här kan medlemmarna hyra gympasal samt bespisning för fest och kalas. Under året brukar loppisar, pubkvällar, cykelfester och andra aktiviteter ordnas. I Kasamark finns ett gym med styrketräningsrum och motionsrum, medlemsavgift 500 kr/år hushåll och gymmet är öppet dygnet runt. I byn och i kringliggande byar finns skoterspår, i Kasamark finns belyst hockeyplan och fotbollsplan. Fina skidspår finns i Yttersjö. Under sommartid finns även möjlighet till bad runt yttersjöns fina badplatser. Häljegård, ca 2 km från Kasamark driver café samt erbjuder försäljning av bådekött och närproducerade råvaror. Länstrafiken samt skolbuss stannar precis vid fastigheten. Närmsta affär finns i Röbäck alternativt Gräsmyr, resan till båda byarna är ca 11 minuter.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering