Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Öggestorp 20

Öggestorp Tenhult

1 995 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Tidsbokad visning, anmäl dig på mohv.se

Söndag 31/1 12.00-14.30

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 2 sovrum
Boarea + Biarea 100 kvm + 66 kvm
Se under övrigt

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1950
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 15 november 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 225 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 225 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare, betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Övrigt Nya fönster- 2012
Nytt Kök- 2013
Nytt badrum- 2013
Tvättstugan renoverad- 2013
Kamin installerad- 2014
Ny Altan- 2014
Nytt Förråd- 2015
Bergvärme installerad- 2016
Kontor byggt -2019

Besiktning och energideklaration är utfört av Anticimex, se under dokument. Läs igenom noga. Mejla gärna besiktningsmannen vid frågor.

Uppgiften om arean kommer från säljaren och är kontrollerad med taxeringsinformationen.
Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Fastighetsbet. Öggestorp 1:5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 26 500 kr/år
varav
El: 17 500 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 800 kr
Försäkring: 5 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7605 kr
Kommentar Uppgifterna kommer från säljare och är baserad på två vuxna samt två barn i hushållet. 1000:-/år för kommunalt vatten samt 1000:- år för slamtömning av trekammarbrunnen.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 014 000 kr varav mark 344 000 kr
Summa pantbrev 1 010 000 kr
Tomt
Areal: 1180 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp med trekammarbrunn

Välkommen till en hemtrevlig familjevilla i ett lugnt och idylliskt område!

I ett mycket trevligt och idylliskt område ligger denna 1,5 plans villa. Ett boende för hela familjen där känslan av hemtrevligt infinner sig direkt när man kliver in genom dörren. Köket som går i en lantlig stil är stort och erbjuder gott om förvaring, perfekt för dig som brinner för matlagning och bak.
Entrévåningen har en svårslagen runtgående planlösning mellan hall, kök, matsalsrum och vardagsrum.
Mysfaktorn höjs rejält av braskaminen som har installerats av nuvarande ägare.
Övervåningen består idag av två rejäla sovrum, men här är planlösningen flexibel och för den som vill går det enkelt att göra om till fler sovrum om så önskas.
I källaren finns praktiska och oömma ytor att disponera, i dagsläget finns här tvättstuga och förrådsutrymmen samt groventré.
En underbart stor och öppen tomt där barnen kan leka runt medans du tar en kopp kaffe på trädäcket eller kanske påtar i trädgårdslandet. Den stora altanen bjuder in till härliga sammankomster med nära och kära under sommarhalvåret.
Som grädde på moset bor du också billigt tack vare uppvärmning genom bergvärmepumpen som installerades så sent som 2016.
Öggestorp är verkligen en idyll som ligger strax utanför Tenhult. I närområdet finns den vackra Stensjön med badplats samt möjlighet att hyra båtplats. Det finns också många fina natursköna promenadstråk. Med bil tar det ca 15-20 min in till Jönköping city.

ENTRÉVÅNING

HALL

Trevlig och ljus hall. Kläderna hänger du av dig direkt till höger. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger gråa klinkers.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum i en öppen planlösning med matsalsrummet. Nuvarande ägare har byggt upp ett mindre kontor med skjutdörr, för den som önskar mer svängrum går det med enkla medel att plocka ner det. Det finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Bjud hem släkt och vänner på middag och njut av den sprakande elden från kaminen. Väggarna är vitmålade och det fina trägolvet ger rummet en stor portion charm.

MATSALSRUM

Mellan köket och vardagsrummet ligger detta rum. Här finns gott om plats för ett matsalsbord. Skönt att ha köket nära till hands. Vita väggar och trägolv.

KÖK

Fullutrustat kök i lantlig stil med detaljer som vitrinskåpsluckor och inbyggda vitvaror Köket går i vitt med svarta handtag. Gott om förvaring tack vare rikligt med kökslådor och skåp. För den som gillar matlagning och bak finns det stora bänkytor att disponera.

ALTAN

Stor och rymlig altan både med och utan tak. Här finns gott om plats för stort matbord, loungemöbler och grill. Solchanser till sen kväll tack vare nordväst läget.

BADRUM

Helkaklat badrum renoverat 2013. Vita kakelplattor på väggarna och mörka klinkers på golvet. Utrustat med wc, dusch, handfat med tillhörande kommod samt vattenburen golvvärme. Mekanisk fläkt som drar ut fukten.

ÖVERVÅNING

På övervåningen finns alla sovrum vilket är praktiskt med småbarn. I dagsläget finns två sovrum med det går att skapa fler sovrum samt toalett för den som önskar. Se alternativ planlösning under bilder.

SOVRUM 1

Bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Inbyggd garderob med bra förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita med en mönstrad fondvägg. På golvet ligger laminatgolv.

SOVRUM 2

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng alternativt två enkelsängar med tillhörande möblemang. Bra förvaring i vindsförråden på sidorna av rummet. Vita väggar och vitmålat trägolv.

KÄLLARVÅNING

Bra och praktiska ytor med groventré. Smidigt att gå in efter ett träningspass eller en arbetsdag i trädgården.

TVÄTTSTUGA

Stor och mycket praktisk tvättstuga med gott om plats att hänga upp kläder för torkning. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, skåp, vask samt bänkytor. Väggarna är rosa/vita och på golvet ligger det gråa klinkers.

FÖRRÅD/PANNRUM

Flertalet förrådsutrymmen med gott om förvaring samt pannrum för bergvärmepumpen.

Området

Öggestorp är en mindre tätort i utkanten av Tenhult. Området utmärker sig med sina lantliga och natursköna omgivningar. Här finns en kyrka och den vackra Stensjön. På knappa 20 minuter nås Jönköping City med bil, Huskvarna city 15 minuter och Nässjö ca 25 minuter.

Närservice

I Tenhult centrum finns bla Ica butik, Coop butik, pizzeria, hamburgerrestaurang, frisörsalong, blomsterhandel, vårdcentral

Kommunikation

God kommunikation både genom buss och tåg.

Övrigt

I Tenhult finns flertalet förskolor, en grundskola och ett gymnasium.

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter