Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Idevägen 2

Viggbyholm Täby

9 500 000 kr

Se alla bilder


Visning

Söndag 26/1

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 6 sovrum
Boarea + Biarea 203 kvm + 62 kvm
Uppmätning

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med soutterrängkällare
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 22 november 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 147 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: soutterrängkällare, betongplatta (vidbyggt garage)
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten och träpanel
Fönster: 3glas kopplade isoler. 2-glas kopplade fönster.
Tak: Betongpannor. Viss del falsat plåttak.
Övrigt 2004 – bergvärme, borrhål minst 195 m, Nibe. Expansionskärl, extra stor varmvattenberedare.

2004 – målat ytterväggar och fönster.

2004 - Dränering och isolering av källarväggar, Isodrän.

2004 - Nya dagvattenledningar

2005 – Dränering baksida hus, Platonmatta.

2006 - Tak. Ombyggnad takstolar med bättre takvinkel, ny spånt, papp och tegel. Nya vindskivor. Tilläggsisolering vinden.

2009 – Radonsanering (Comnet Danderyd). Ventilationssystem installerat.

2010 – Badrum, klinker, kakel, värmegolv.

2012 – Stensättning av garageuppfart och entrégång. Dagvattenledning med rännbrunn vid garageuppfart.

2015 – nytt kök + groventré. Klinkergolv med värme.

2015 Gästtoalett, kakel/klinker/värmegolv.

2015 toalett och dusch på bottenvåning, kakel/klinker/värmegolv

2015 – Ny garageport med el och fjärr

2016 - Avloppet. Ändring och byte av avloppsstammar från hela bottenplanet samt kök och toaletter på övervåning. Dessa delar anslutna till Vintervägen. Återstående delar av avlopp är ej åtgärdad, bl.a. pannrum/garage/tvättstuga och dusch vid bastu. Dessa delar av avloppet är ännu anslutna till Idevägen.

2016, delar av el uppgraderad och bytt.

2016 – nya fönster på bottenvåning. West Coast windows. Inbrottsskyddade. Köksfönstret är inte West Coast.

2016 – nya golv hela bottenvåning, ek.

2016 – uppgraderad ventilation bottenvåning.

2016 - tvättstuga bottenvåning, klinkergolv. Tvättmaskin.

2016 – ny ytterdörr bottenvåning.

2016 – nya trädäck uteplats på framsida/baksida och södergavel.

2016 – ventil i sovrummet på entréplan.

2016 – Ventil i duschutrymmet vid bastun.

2018 – målat om vardagsrum + båda sovrummen på entréplan.

2019 – hallen, målat om + klinkergolv med värme

2019 – teknikrum bottenvåning, målat väggar + nytt ytskikt golv.

2019 – målat om fönster i garaget.

2019 – oljat in ytterdörrar framsida, teakolja.
Fastighetsbet. Viggbyholm 53:5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 60 069 kr/år
varav
El: 34 680 kr
VA: 3 629 kr
Renhållning: 1 860 kr
Försäkring: 13 204 kr
Övrigt: 6 696 kr
Beräknat antal pers: 8
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar Kostnaden under rubriken övrigt avser fiber för internet och TV
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 6 626 000 kr varav mark 3 160 000 kr
Summa pantbrev 5 345 500 kr
Tomt
Areal: 950 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Möjligheternas villa på ett centralt och naturnära läge

Låt oss presentera Idevägen 2, en renoverad villa med många möjligheter som passar många olika familjekonstellationer eller företagande. Villan är byggd i souterräng och erbjuder flera sociala ytor såväl inom- som utomhus, totalt 6 sovrum på olika plan (ytterligare ett rum kan byggas), två kök, två tvättstugor, tre duschmöjligheter, tre WC, bastu och varmgarage. Detta gör villan perfekt till en tonårsfamilj, för uthyrning eller företagsverksamhet. På tomten finns plana gräsytor, två soldäck och en jacuzzi med minimal insyn.

Från fastigheten är det kort gångavstånd (ca 7 minuter) till Viggbyholms station med ett omtalat stationscafé som fått utmärkelse av White Guide och Roslagsbana. Du är inne vid Tekniska Högskolan på ca 18 minuter. Tåget stannar också vid Täby centrum (2 stationer) med ett av nordens största shoppingutbud. Här finns också flertalet gym, restauranger och caféer. Utöver Roslagsbanan finns också mycket bra bussförbindelser från Hägernäsvägen. Här går 604, 629 och 617 med stopp i Täby centrum, Arninge centrum och vid tunnelbanan Danderyds sjukhus/Mörby centrum. Via bil är du snabbt ute på norrortsleden som snabbt tar dig till Kista och vidare mot Arlanda. In till Stockholm city tar det ca 15 minuter med bil.

Förutom utmärka kommunikationer erbjuds också ett mycket naturnära läge med badmöjligheter och vackra springspår (ca 5 km) längs med Rönningesjön. Rönningesjön är en omtyckt välbesökt plats för många Täbybor. Den används flitigt året runt. På vintern plogas spår för skridskor och längdskidor. Längst med sjön finns vackra Rönninge by, en 4H gård med våffelstuga och det finns en mindre stuga där familjen kan grilla korv. I närheten av Rönninge by finns Skavlöten med upplysta springspår i skogsmiljö, dusch och bastu. I caféstugan kan man köpa smörgåsar, glass och kaffe. Nära Viggbyholms station finns också en modern basketplan och lekplats för både stora och små. Det är också kort gångavstånd till Hägernäs centrum med ytterligare kommunikationer (Roslagsbana/Buss), matbutik, thai och pizzeria. Vill du bada i havet finns moderna badplatser med brygga och strand i Hägernäs strand.

I Viggbyholm finns många skolor och förskolor, för att nämna några finns omtyckta Futuraskolan Bergtorp och Draksskeppskolan.
Vill du veta mer om fastigheten och försäljningen är du välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johanna Peltomäki 072 555 09 47 alt. johanna.peltomaki@mohv.se för mer information.

Entréplan

Välkommen hem, du öppnar entrédörren och möts av en stor renoverad och möblerbar hall (2019) med nytt grått klinkergolv (med golvvärme) och vita målade väggar. Här finns goda möjligheter till förvaring. Separat gäst-wc med tvättställ. Via hallen breder villan sedan ut sig åt flera håll; en stor social del av matsal och vardagsrum, två sovrum, stort badrum och sedan en praktisk avdelning med kök, tvättstuga, garage, värmepanna, bastu och dusch. I vardagsrummet och matsalen är det fönster i tre väderstreck (öster, syd och väst) vilket gör rummet väldigt ljus under hela dagen och erbjuder utsikt ut med grannskapet och den egna tomten. Tomten är suterräng vilket innebär att du åt ena sidan är fri utsikt och den andra sidan har trevlig markkontakt. De två sovrummen har båda parkettgolv och garderober. Det mindre sovrummet har nytt parkettgolv från 2019. I anslutning till sovrummen finns det stora badrummet med vitt klinkergolv (med golvvärme) och svart kakel. Här inne finns badkar, två handfat och förvaring i form av en stor kommod och spegelskåp. WC. Handdukstork. Det stora inskyddsfria fönstret ger ett vackert ljusinsläpp och gör att du kan vädra ur efter ett varmt bad. Köket är renoverat år 2015. Köket har moderna vita köksluckor med en svart bänkskiva i massiv granit. I köket finns rostfria vitvaror, integrerad ugn och micro, fullhöjd på frys (med ismaskin) och kyl (med kylt vatten). Spishäll och köksfläkt med direkt utsug. Under alla överskåp finns bänkbelysning. Bredvid burspråket kan ni sitta ca 6–8 gäster. Det är en separat ingång till villans praktiska avdelning bestående av garage, tvättstuga, bastu med dusch och värmepanna (som också har plats för förvaring om så önskas).

Nedre plan

I det nedre planet finns fyra sovrum, alla i gott skick med parkettgolv och vita målade väggar. Alla fönster är inbrottsskyddade och underhållsfria West Coast windows. Alla sovrummen har garderober, plats för säng och arbetsplats. På detta våningsplan finns också ett kök med spis, köksfläkt, diskmaskin, två kyl/frys och ett skafferi. Här ryms en stor matplats samt utrymme för soffa/loungeavdelning. Badrum i moderna färger med golvvärme, dusch, WC, handdukstork och tvättställ med kommod. Tvättstuga. Teknikrum som också tar förvaring. Detta våningsplan har separat ingång. Tomtens utformning har gett tomten två ingångar, vilket innebär att du inte behöver korsa hela tomten i väster för att ta dig till husets nedre entré i öster utan kan gå in på tomten och ha närhet till entrén på nedervåningen direkt. Detta gör att villans två olika entréer och våningsplan kan hållas avskilt.

Området

Viggbyholm är ett omtyckt område känt för närheten till naturen, grönskan och vatten. Det är tack vare närheten till bra kommunikationer i form av Roslagsbanan likväl som fina rekreationsområden kring Rönningesjön. Sommartid erbjuds här i närheten flertalet badplatser och vintertid plogas skid- och skridskobanor upp. Stationscaféet tillsammans med Barnens handelsbod som också finns här utgör riktiga mysfaktorer för området

Planskiss

Planritning
Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering