Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Roddaregatan 13

Limhamn

5 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Tidsbokad visning, föranmälan krävs!

Måndag 21/6 17.00-18.00

Budgivning pågår

Budgivare 2: 6 350 000 kr

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 104 kvm + 28 kvm
Areauppgift enligt säljaren.

Byggnad

Byggnadstyp Parhus
Byggnadsår 1909 Ombyggt 2010
Uppvärmning Direkt El och värmepump (luft luft)
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 23 april 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 80 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund/Källare
Stomme: Trä/Tegel
Fasad: Tegel + Trä
Fönster: 3-glas & 2-glas
Bjälklag: Betong/Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt
Övrigt Boarean enligt fastighetsregistret är 83 kvm Boarea + 4 kvm Biarea. Föregående ägare lät mäta upp arean enligt normer. Om Boarea och Biarea är av väsentlig betydelse för en köpare uppmanas denne att själv göra en uppmätning.

Nybyggnadsår enligt fastighetsregistret är 1909, men byggnaderna är troligen uppförda någon gång mellan år 1895 till 1898. Byggnaden är utrustad med larm där abonnemang kan övertas. Byggnaden är utrustad med kamin (endast trivseleldning). Säljaren upplyser köparen om följande: kvalitetsdokument/våtrumsintyg finns ej för byggnadens samtliga badrum/våtutrymmen. Två mindre rutor saknas på förråd. Handtag på ugn är av. Sprickor finns i murverk.

Fastigheten är ansluten till Telia Fiber med hastighet 500/500.

Renoveringar utförda av tidigare ägare
2001:
-Renovering av ovanvåningen
- Under yttertak installerades en luftspalt med träfiberskiva, därunder isolerade man med mineralull mellan reglar i två skikt med mellanliggande plastfolie.
- Takkupa byggdes utemot trädgården i två takstolsfack. Denna kupa är sedermera borttagen och ersatt med en större kupa.
- Gästtoalett byggdes
- Samtliga fönster på ovanvåningen byttes till treglasfönster.
2002:
-Befintliga icke bärande väggar revs och ett gemensamt rum för kök och matplats bildades.
-Nytt badrum byggdes i nytt läge (gjort av Kakelexpo).
-Köket renoverades
-Del av källare grävdes ut.
-Braskamin installerades.
-Fönstersättning ut mot gatan återanpassades till valvmurningen i vägg och befintlig dörr togs bort.
-Samtliga fönster förutom ett fönster i kök byttes till treglasfönster
2004:
-Mur intill granne slammad.
-Kupa i sovrum byggdes.
-Nytt tak i anslutning till takkupan.
2008:
-Utvändig ommålning och takomläggning på gårdshus/förråd samt byggnation av vedskjul.
2009:
-Ombyggnation ovanvåning (nuvarande takkupa ut mot trädgård
-Ny servisledning för inkommande vatten
-Installation av luft/luft värmepump
-Nytt tak i väster i anslutning till takkupa
2010:
Om/tillbyggnad (ny farstu, utbyggnad vid nuvarande entré)
2011:
-Markiser
2012:
-Utbyte av fönster till fönsterdörr för utgång till trädgård.

Renoveringar utförda av nuvarande ägare.
2015 – 2018: Trädäck byggt 2015 samt utökats 2018
2018 - 2019: Ommålning/tapetsering interiört
2019: Ny takpapp, delvis utbyte av råspont samt plåtarbete. Målning av mur mot granne.
2021: Sten runt husgrund (markduk + makadam), samt ny puts på hussockel och målning.
Fastighetsbet. Räkan 10

Övriga byggnader

Förråd med teglagde väggar och papptak

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 50 029 kr/år
varav
Uppvärmning: 28 400 kr
VA: 8 430 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 8 511 kr
Övrigt: 4 188 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Kommentar Driftskostnad enligt säljarens uppgifter. I driftskostnad VA ingår renhållning och i driftskostnad uppvärmning ingår hushållsel. I driftskostnad försäkring är försäkringen inkl. hemförsäkring. Övrig kostnad avser kostnad för fiber via Telia.
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2 979 000 kr varav mark 1 658 000 kr
Summa pantbrev 3 070 500 kr
Tomt
Areal: 318 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Mindre förråd, fruktträd, gräsmatta,
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde 6 mån el. överenskommelse

Parhus på bra läge!

På Roddaregatan 13, beläget mellan strandparken och Limhamns torg, ligger ett hus byggt tidigt 1900-tal som nu väntar på sina nya ägare. Med sin funktionella planlösning fördelat på två plan får man här plats med den stora familjen som önskar en prunkande insynsskyddad trädgård samt stor terrass på trädgårdens baksidan. Här njuter man av solen under härliga sommardagar. Stora härliga sällskapsytor som bjuder in till umgänge, synliga takbjälkar och kamin som höjer mysfaktorn och inte minst tre bra sovrum på ovanvåningen. Egen ingång finns till källaren som inrymmer tvättstuga och förvaring. Här finns Limhamnscentrum och havet runt knuten samt närhet till populära skolor, dagis och restauranger.
På Roddaregatan 13, beläget mellan strandparken och Limhamns torg, ligger ett hus byggt tidigt 1900-tal som nu väntar på sina nya ägare. Med sin funktionella planlösning fördelat på två plan får man här plats med den stora familjen som önskar en prunkande insynsskyddad trädgård samt stor terrass på trädgårdens baksidan. Här njuter man av solen under härliga sommardagar. Stora härliga sällskapsytor som bjuder in till umgänge, synliga takbjälkar och kamin som höjer mysfaktorn och inte minst tre bra sovrum på ovanvåningen. Egen ingång finns till källaren som inrymmer tvättstuga och förvaring. Här finns Limhamnscentrum och havet runt knuten samt närhet till populära skolor, dagis och restauranger.

ENTRÉPLAN

HALL
Stilrent ljust klinkergolv och ljusa väggar. Här finns det goda avhängningsmöjligheter i form av en stor garderob samt mycket ljus från ett sidofönster. Den rymliga hallen ansluter till husets stora kök.

KÖK
Ljust Kök från Ballingslöv (2002) med gott om förvaring samt ljust kakel ovanför arbetsytan. Köket har ljusa väggar, vitoljat brädgolv samt synliga takbjälkar. Köket har väldefinierade ytor för matlagning och ger plats åt en stor matplats som rymmer många middagsgäster. Den stora terrassen i sydväst med eftermiddagssol, nås enkelt via köket - en härlig plats att inta morgonkaffet på. Köket är utrustat med ugn, glaskeramikhäll (2021), inbyggd fläkt (kolfilter), kombinerad kyl och frys (2018), integrerad diskmaskin samt bänkskivor i rostfritt, trä samt granit.

VARDAGSRUM
Stort öppet vardagsrum i direkt anslutning till köket med gott om plats för familjen och goda vänner. Vardagsrummet har Junkers Skeppsgolv som matchas smakfullt med ljusa väggar, vacker kamin från Jötul samt synliga takbjälkar. Här ges plats för både soffgrupp och annat möblemang om det så önskas. Rummet har stora härliga fönsterpartier som bjuder på mycket ljus och rymd - en naturlig plats för familjen att samlas på.

BADRUM
Helkaklat wc/duschrum från 2002 med blått klinkergolv och vitkaklade väggar med blå bord. Badrummet är utrustat med dusch bakom kaklad vägg, vitt tvättställ med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning, WC (2019) samt skön golvvärme (el-komfortvärme).

ÖVERVÅNING
Det övre planet når man via en vacker trappa från hall/kök. På det övre planet finns tre bra sovrum, toalett samt ett ljust allrum med stor fönsterkupa i väst. Ovanvåningen har synliga takbjälkar och vitsåpade brädgolv.

ALLRUM
Ljusa väggar och vitsåpat golv samt stora fönsterpartier som ger härligt ljus. Allrummet har en vacker platsbyggd bokhylla. Allrummet går att använda som lekrum för de minsta eller tv-rum för tonåringen - det är bara fantasin som sätter gränser.

SOVRUM
Sovrummen har vitsåpade golv som snyggt matchas mot ljusa väggar samt förvaring i garderober. Föräldrasovrummet har en egen toalett med WC (2019), handfat och spegel. Toaletten har klinkergolv och målade väggar.

TVÄTTSTUGA/KÄLLARE
Tvättstugan som är placerad i källaren och nås från trädgården. Utrustning: Tvättmaskin (LG från 2020), torktumlare (Electrolux från 2020), tvättho samt förvaring. Här finns även villans varmvattenberedare (Nibe från 2002)

De stora ytorna och de många rummen i detta trevliga parhus, ger plats för såväl en stor familj som gäster och gemenskap. Ett hem att trivas i.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter