Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Grötviksvägen 3

Stenhuggeriet Halmstad

4 950 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Bostadsfakta:

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 140 kvm + 69 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1938 Ombyggt 1954
Uppvärmning Vattenburet system genom elpanna och luft/vattenvärmep. + 2 st luft/luftvärmep.
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 13 maj 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 112 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare/krypgrund
Stomme: Plankstomme
Fasad: Mexitegel/trä
Fönster: 2-glas/ 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt 2018 Elpanna kompletteras med luft-/vattenvärmepump.
2017 Ny elpanna.
2000 Badrum ovanvåning.
1999 Taktäckning garage.

Anslutningar: Fiber (Halmstadsstadsnät).
Fastighetsbet. Eketånga 5:221

Övriga byggnader

Friliggande garage.
Stuga med hall som sammanlänkar kök, badrum och sovrum (fullt funktionellt men i behov av renovering).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 39 636 kr/år
varav
Uppvärmning: 27 991 kr
El: 0 kr (18780 kWh)
VA: 3 752 kr
Renhållning: 4 593 kr
Försäkring: 3 300 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaderna ingår kostnaden för el.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 140 000 kr varav mark 1 518 000 kr
Summa pantbrev 1 350 000 kr
Tomt
Areal: 1339 kvm
Tomtbeskrivning Insynsskyddad och uppvuxen trädgårdstomt endast 500 meter från havet! Både med härlig växtlighet och fantastiska lekytor.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse

500 meter från havet!

Friliggande 30-talare med fantastiskt läge, havsutsikt och endast 500 meter från havet! En villa som vårdats väl av en och samma ägare sedan över 40 år tillbaka men som nu är i behov av modernisering. Passar således perfekt för den händige eller för dig som vill ha ett havsnära boende med möjlighet att skapa ditt egna drömboende. Dessutom finns en gäststuga att nyttja till långväga gäster eller för möjlig uthyrning. Varmt välkommen att boka din privata visningstid. BESIKTIGAT
Entré
Entréhall med praktiskt avhängningsutrymme till höger och gästtoalett direkt till vänster. Plastmatta på golv, vit vävtapet och takpanel. Trappa till ovanvåning.

Kontor
I anslutning till entréhall. Idag används rummet som kontor, men går att nyttja minst lika bra som sovrum då det bland annat finns en stor tillhörande klädkammare. Ljust golv, vit väv på väggarna och takpanel.

Vardagsrum
Från entréhallen nås det stora härliga vardagsrummet som på 50-talet byggdes till och erhöll en fantastisk havsutsikt och ett mycket bra ljusinsläpp. Här finns gott om plats och idag använd vardagsrummet som tv-/sällskapsrum samt till kontor. Vacker fiskbensparkett kombineras med vit väv och vitt slätt tak. Utgång till stenbelagd uteplats.

Kök
Gott om förvaring genom flertalet skåp och rejält skafferi. Matplats för 4 personer. Ljusa luckor avdelas med bänkskiva av ek, rostfri vask samt ett färgglatt stänkskydd av mosaik. Övrig köksutrustning bestående av rostfri spis, fläk samt kombinerad rostfri kyl/frys. Plastmatta på golv, vit panel på väggarna och takpanel.

Matrum
Stort matrum att nyttja för det stora sällskapet vilket har en härlig vy mot havet och sammanlänkar kök med vardagsrum. Vacker fiskbensparkett på golvet, ljus vävtapet och vitt slätt tak.

OVANVÅNING
Hall med utgång till balkong, som sammanlänkar tre sovrum och badrum. Plastmatta på golv, vit väv och takpanel.

Sovrum
Ett större sovrum med klädkammare och garderob att nyttja till förvaring. Plastmatta på golv, vävtapet och vävt tak. Ytterligare 2 sovrum med bra förvaringsmöjligheter och ni når härifrån dessutom den överbyggda balkongen med fantastisk utsikt över havet. Ena rummet har ekparkett på golv, vit väv på väggarna och vitt innertak. Andra rummet har trägolv, vit vävtapet och vitt slätt tak.

Badrum
Badrum med våtrumsmatta på golv och väggar. Badrumsutrustning bestående av wc, tvättställ med kommod samt duschplats.

KÄLLARE
Stor tvättstuga, verkstad/pannrum med förråd, träningsrum med dusch samt rum med klädkammare.

Området

Ungefär 5 km väster om Halmstad stadskärna finner vi Stenhuggeriet, vackert beläget nära Eketånga naturreservat, Långenäsudden och Grötviks hamn. I Stenhuggeriet bor du med absolut närhet till havet och i anslutning till den populära vandringsleden Prins Bertils stig. Längs med stigen får du en härlig naturupplevelse och förbi historiska plaster och som leder vidare i riktning mot antingen Tylösand eller in mot Halmstad slott. Namnet Stenhuggeriet har sitt ursprung ifrån att under tiden då området ett av Sveriges största stenbrott. I stenbrottet idag ligger Halmstad Wake Park som erbjuder en kabelpark för wakeboard. Här arrangeras även klättring uppför klippväggarna. I anslutning till stenbrottet finner du också Görtviks hamn som byggdes i slutet av 1930-talet för att kunna lasta sten från stenbrytningen alldeles intill hamnen. Idag utgör denna plats en hamn för fritidsbåtar. Hamnen arrenderas och förvaltas av Grötviks Segelsällskap (GSS) som står för driften. Under sommarkvällarna samlas gärna människor på klipporna för medhavd picknick, grilla och gärna ta ett kvällsdopp i havet samt njuta av utsikten. Bebyggelsen i Stenhuggeriet består mestadels av enfamiljshus med varierat arkitektoniskt formspråk som ger karaktär åt området. Det finns dessutom två stycken bostadsrättsföreningar varav Villa Tallvik som vunnit fint arkitektoniskt pris. Kommunikationen i området är ypperlig och det bussen har hög turtäthet och erbjuder flera stopp i området. Vid Långenäsvägens fot, precis intill havet, finner du Tallviks lekplats som är en temalekplats med hinderbana, lekutrustning, klätterställningar mm. Här finns också ett sedan vintern 2018 ett utegym intill lekplatsen! Perfekt efter en löptur utmed Prins Bertil stig. I nära anslutning till lekplatsen når du även Jansabryggan där du kan ta ett dopp i havet från, njuta av utsikten och bara njuta. Gällande service ligger närmast Bäckagård med en närbutik, pizzeria och blomsterbutik. Det finns dessutom vårdcentral med apotek. På cykelavstånd ligger Söndrums centrum med ett stort serviceutbud i form av matbutik och restauranger. Önskar du ett ännu större utbud når du handelsområdet Flygstaden eller centrala Halmstad med bil inom 10 min.

Övrigt

Förskolor: Eketånga Montessori förskola, Montessoriförskolan Villa Eken, Ekbackens Montessoriförskola, Lillteknis, Äpplets Montessoriförskola, Jutagårds förskola, Östanvindens förskola. Skolor: Eketånga Montessoriskola F-9. Jutarumskolan F-5. Bäckagårdsskolan F-5. Hovgårdsskolan F-5. Söndrumsskolan 6-9.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering