Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fritidsvägen 10

Lundhagen Ekerö

7 495 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Bokning görs via vår hemsida. Senare tid kan bokas med mäklaren!

Söndag 18/4 12.00-14.00

Bostadsfakta:

Antal rum 7 rum varav 5 sovrum
Boarea + Biarea 129 kvm + 129 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår 1974
Uppvärmning 2 st luf/luftvärmepump (Stöd av el-panna)
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 7 april 2021
Energiklass: F
Primärenergital: 182 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel
Fönster: Kopplade 2-glasfönster
Bjälklag: Lättbetong (Trä mot vind)
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Träkvista 4:99

Övriga byggnader

På fastigheten finns en dubbel-carport samt isolerat förråd som är försett med el. Denna byggnad målades om 2020. I övrigt finns även en förrådsbyggnad uppdelad i två med del för redskap/maskiner samt en blomsterbod.

Info från säljaren om renoveringar:
- Rensning av mossa på yttertaken 2021
- Ny luft/luftvärmepump på entréplan 2020
- Målning trä och puts på fasad 2020
- Målning carport 2020
- Plantering av tujahäckar 2020
- Markarbete för förberedelse för pool och orangeri 2020

Tidigare ägare enligt uppgift:
- Fiber installerat
- Rengöring/justering av yttertak samt montering nockband 2017
- FTX-installation 2015
- Renovering kök 2008
- Renovering våtrum båda planen 2007
- Dränering åtgärdad med platonmatta installerad 1999

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 61 476 kr/år
varav
El: 40 651 kr (31270 kWh)
VA: 6 615 kr
Sotning: 300 kr
Renhållning: 3 610 kr
Väg, samf.: 2 400 kr
Försäkring: 7 900 kr
Beräknat antal pers: 5
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8524 kr
Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 4 860 000 kr varav mark 2 230 000 kr
Summa pantbrev 5 600 000 kr
Tomt
Areal: 1508 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Grönskande och frodig trädgård med fruktträd i form av plommon och äpple. Nyplanerad tujahäck skiljer av och ger insynsskydd. Rhododendron buskar samt en enormt stor magnolia ger fantastisk blomsterprakt på vårkanten. Tomten är i övrigt barnvänlig och ger plats för lek. Påkostat grävarbete har gjorts för att förbereda för pool samt orangeri för den som önskar.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Även sommarvatten från Mälaren för bevattning av trädgården.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Ekerö Närlunda GA:4 ändamål: Vägar

Familjevilla på totalt 258 kvm med grymma förvaringsmöjligheter - Båtplats ingår

- Tomt i soligt sydväst läge
- Totalyta på 258 kvm
- Båtplats ingår
- Dubbel carport samt förråd
- Lugn och barnvänlig gata
- 150 meter till skola
- Gångavstånd till badplats vid Mälaren

Drömmer du om att bo på en lugn gata med tomt i bästa solläge, närhet till naturområden för barnen, skolor och kort gångavstånd till badplats? Då är detta huset för dig! På Fritidsvägen 10 får du det bästa av flera världar samlat på ett ställe. På bara en minuts gångväg ligger Träkvista skola med verksamhet från förskoleklass ända upp till högstadiet. Tar du klivet ut från husets baksidan ligger Jungfrusundsåsens friluftsområde för avkopplande motion med små mysiga skogsstigar samt mätta slingor från drygt två kilometer upp till en mil.

Tomtens läge gör att chans till sol ges hela dagen och den stora altanen i trä som vetter mot sydväst bjuder in till trevliga sammankomster och arrangemang av grillkvällar. En välskött trädgård med vackra planteringar och även utrymme för lek för de små. Markarbeten har nyligen utförts för att ge plats för pool och orangeri, vilket skulle ge pricken över i och en extra känsla av lyx. Sommarvatten finns indraget med totalt fyra poster på tomten vilket ger obegränsad bevattningsmöjlighet under sommaren.

Huset passar väl för en stor familj då det finns totalt fem sovrum och flera generösa sällskapsytor. Dessutom är förvaringsmöjligheterna fantastiska och slår det mesta. Även för den som söker plats för ett hemmakontor skulle detta hus kunna passa perfekt samt för den egna företagaren då två separata entréer finns.

För att man ska få det lilla extra så ingår även båtplats vid Mälaren som nås på ca 7-8 minuters promenad. På samma avstånd finns även Lundhagsbadet som är ett tillfredställande utflyktsmål på heta sommardagar eller året runt för den som vinterbadar.

Sammanfattningsvis ett mycket fint hus som är väl värt ett besök. Anmäl gärna intresse till ansvarig mäklare för visning eller boka in dig via hemsidan!

Entré

Ljus och luftig entré med plats för förvaring i stor garderob. Här finns ett vackert golv i marmor och väggarna är vitmålade. Infällda spotlights i taket.

Kök / Matplats

Välutrustad köksdel med luckor i ek, svart kakel och svart bänkskiva. Gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Golv med klinker i grått. Intill finns en stor social yta som rymmer ett stort sällskap. Här ges ett fint ljusinsläpp mot trädgården och utgång finns till altanen i sydväst. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Infällda spotlights i taket. Utrustat med spishäll, ugn, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin och micro.

Vardagsrum

Via glasade dörrar nås entréplanets vardagsrum där generöst utrymme ges för sällskapsyta. Här finns även en öppen spis som ger extra mysfaktor att elda i. Utgång även här till altanen. Fiskbensparkett i ek och väggar målade i vitt.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Ljust trägolv och väggar målade i vitt.

Sovrum 2

Även detta ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderob med skjutdörrar. Här finns ekparkett på golv och väggarna är målade i vitt samt en grå fondvägg.

Sovrum 3 / Arbetsrum

Detta sovrum kan med fördel även användas som arbetsrum för hemmakontoret. Ljust laserat trägolv och väggar målade i vitt samt en grå fondvägg. Förvaringsutrymme i stor klädkammare.

Badrum

Helkaklat med mörkgrått klinkergolv som är eluppvärmt och väggarna har vitt kakel. Här finns bubbelbadkar, WC, kommod, badrumsskåp och handdukstork. Spotlights i taket ger en behaglig belysning och stort fönster bjuder på fint ljusinsläpp.

Gäst-WC

Vid hallen finns även en liten gast-wc med handfat och badrumsskåp. På golvet ligger ett fint marmorgolv och väggarnana har kakel i vitt och svart.

Sällskapsrum

Tar du klivet ner i källaren möter först ett stort sällskapsrum med en vacker öppen spis placerad i mitten på den bortre kortväggen. Fint ljusinsläpp ges från dubbla fönster. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum 4

Stort sovrum med förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum 5

Även ett femte sovrum finns som också är rymligt med plats för förvaring i garderob med skjutdörrar. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

Groventré

Till källarplanet finns även en separat entré utifrån vilket gör den perfekt att använda som groventré. Här finns plats för avhängning. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

Badrum / bastu

Helkaklat och rymligt med plats för relaxmöbler. Här finns dusch och bastu. Mörkgrått klinkergolv och väggar med vitt kakel. Ordentlig bastu med plats för flera personer.

WC

Vid hallen på källarplanet finns även en WC med handfat och badrumsskåp. Mörkgrått klinkergolv och väggar med vitt kakel.

Tvättstuga

Ordentlig tvättstuga med målat golv i grått samt vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare och städskåp. Även tvättvask och förvaringsskåp.

3 st förråd och Pannrum

I källarplanet finns även exemplariska förvaringsmöjligheter totalt finns 3 (!) rymliga förråd som sväljer mycket samt ett pannrum dit även vatten finns indraget samt golvbrunn.

Vind

För den som vill ha ytterligare förvaringsutrymme finns plats på vind som nås via taklucka från altanen. Golv finns utlagt vilket gör den enkel att beträda.

Området

Området Lundhagen ligger central på Ekerö och har ett fint söderläge mot Mälaren där badplatsen Lundhagsbadet är ett trevligt utflyktsmål under sommaren. Norr om ligger Jungfrusundsåsen med vackra strövområden och motionsslingor. I området finns även Träkvista skola med pedagogik från förskola ändå upp till årskurs 9.

Närservice

Vid Träkvista torg finns bland annat Coop, restaurang, sushi, frisör mm. Annars finns också ett stort utbud av närservice vid Ekerö centrum. Här finns vårdcentral, apotek, tandläkare och annat som är viktigt. Men även bibliotek, klädbutiker, systembolag, restauranger mm. Avståndet är inte heller långt till den nya stadsdelen Jungfrusund där fina restauranger, frisör, bageri, träningscenter, padelbanor mm finns.

Kommunikation

Från Lundhagen avgår blåbuss 177 som tar ca 25 minuter till Brommaplan för vidare färd med tunnelbana mot city. På fem minuters bilavstånd nås Jungfrusund varifrån bilfärja avgår till Slagsta för smidig access till Stockholms södra delar.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter