Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvvägen 2

Ekerö Sommarstad Ekerö

9 990 000 kr

Se alla bilder

Besiktigad!


Visning

Öppen visning - Boka gärna in dig via hemsidan!

Söndag 25/10 11.00-11.45

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea 215 kvm
Faktisk uppmätning

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 1997 Tillbyggt 2011 och 2014
Uppvärmning Frånluftsvärmepumpar / Luft/luftvärmepump
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 1 oktober 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 119 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta / Krypgrund
Stomme: Trä / Timmer
Fasad: Träpanel / Timmer
Fönster: 3-glas (& 2 st 2-glas)
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Asknäs 1:189

Övriga byggnader

Ordentlig carport med gjuten betongplatta som har gott om plats för två bilar. Två eluttag finns placerade här. Sammanbyggd med denna finns även ett ordentligt förråd som är försett med el. Det är isolerat och uppvärmt med konvektorelement.

Friggebod finns som är isolerad och försedd med el. Används som förråd men kan med fördel även inredas som gäststuga.

Info från säljaren:
- Mindre tillbyggnad av sovrum/arbetsrum 1999
- Renovering WC/Dusch ca 2000
- Ny frånluftvärmepump (IVT 490) 2009
- Tillbyggnad av allrum/sovrum 2011
- Tillbyggnad av kapprum/WC 2011
- Renovering badrum/tvättstuga 2011
- Fiber installerat 2013
- Tillbyggnad av master bedroom och dusch/bastu inkl extra frånluftsvärmepump (IVT 690) 2014
- Målning av fasad (timmrad del) ca 2015
- Altan delvis utbytt 2020
- Bastu inredd 2020
- Flera eluttag finns installerade runt huset. På norrsidan finns även ett 3-fas uttag
- Vattenutkastare med både varm och kallvatten finns vid altanen
- Vattenburen golvvärme överallt frånsett tillbyggnaderna från 1999 och 2011
- El-golvvärme i kapprum
- Tillbyggnaden från 2014 är förberedd för braskamin

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 48 611 kr/år
varav
El: 28 926 kr (25000 kWh)
VA: 5 395 kr
Sotning: 400 kr
Renhållning: 2 190 kr
Väg, samf.: 4 200 kr
Försäkring: 7 000 kr
Övrigt: 500 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaden och förbrukningen är ett års laddning av en elbil inkluderat. Kostnaden för övrigt avser kostnaden för sommarvatten.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 649 000 kr varav mark 1 691 000 kr
Summa pantbrev 2 972 000 kr
Tomt
Areal: 1265 kvm
Typ: Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Plan och barnvänlig tomt med fin gräsmatta som bjuder in till lek och aktiviteter. Mycket lättskött med skyddad baksida i söderläge där solen strålar hela dagen. Här finns fina planteringar som sommartid ger en vacker blomsterprakt. Ett par äppelträd finns och ger god skörd. Tuyahäck skiljer av mot närmsta granne och göra läget ogenerat. På baksidan finns även plats för odling i befintliga pallkragar för den som är intresserad.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Sommarvatten genom samfälligheten.
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Ekerö Asknäs GA:4 ändamål: Vägar
Avtalsservitut Brunn
Last: Avtalsservitut: Brunn, 01-IM6-78/2563.1
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM6-36/2673.1

Enplansvilla på barnvänlig återvändsväg - Livsstilsboende av hög kvalitet

Unik enplansvilla på 215 kvm boarea för livsstilsfamiljen som söker ett boende där hög kvalitet och naturskön boendemiljö kombineras. På Älvvägen 2 finns detta välbyggda hus som ursprungligen byggdes av nuvarande ägare 1997 och sedan dess har vårdats varsamt och byggts till med fin känsla och precision. Ursprungshuset är rest i äkta finländskt timmer där varje stock är noggrant utvald och numrerad för bästa bärförmåga och isolering. Det är genomgående karaktärsfullt med mycket charm som ger möjlighet till ett boende utöver det vanliga. Det finns mycket skäl och liknar inget annat! Dessutom finns en ordentlig carport för två bilar samt intilliggande varmförråd och en isolerad friggebod.

Det är genomgående välplanerat och har totalt fem entrédörrar där husets fokus är vänt mot baksidan som ligger i söder. Där finns altan på totalt ca 120 kvm (!) och läget är helt skyddat vilket gör att man med fördel kan njuta ostört av solen under hela dagen. Omgivningen består av mycket grönska där gångavstånd finns till badplats vid Mälaren, Nibblas pittoreska koloniområde, vackra vandringsleder mm. Möjlighet finns också att hyra båtplats via samfälligheten vid brygga på några minuters gångavstånd. En lugn och barnvänlig Mälaridyll som ger möjlighet till en mycket god livskvalitet.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer info och intresseanmälan!

Entré från fram- och baksida med kapprum

Gedigen hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i intilliggande kapprum. Klinkergolv och mörkbrun ton och väggar målade i vitt. Smart byggt med ingång från både fram- och baksidan. Kapprummet har golvvärme på el (enda i huset, övrig golvvärme är vattenburen).

Master bedroom med loft (Sovrum 1)

Härlig rymd med högt i tak och trappa som leder upp till loft på ca 13 kvm. Gott om plats för dubbelsäng och synnerligen goda förvaringsmöjligheter i klädkammare. Här finns glasade dubbeldörrar som leder ut till altanen på baksidan. Förberett för installation om braskamin om så önskas. Mörkbrunt klinkergolv och väggar målade i vitt samt stilfull fondvägg som ger rummet en trevlig karaktär.

Bastu och dusch

Intill master bedroom finns dusch och bastu, den sistnämnda är ny från 2020 och har öppningsbart fönster mot baksidan som bjuder på trevligt ljusinsläpp. Mörkbrunt klinkergolv och vitt kakel vid duschdelen.

Vardagsrum med loft

Vid vardagsrummet erbjuds plats för avkoppling vid sällskapshörna och extra mysfaktor med den öppna spisen med kassett som finns här. Dessutom rymlig matplats vid stort fönsterparti som släpper in behagligt med ljus samt utgång till balkongen på baksidan. Fantastisk rum där de kraftfulla timmerstockarna gör rummet synnerligen karaktärsfullt. Takhöjd upp till nock ger en härlig känsla av rymd. Vitmålat furugolv gör rummet ljust. Stege leder upp till loft på ca 10 kvm som man kan nyttja efter önskemål.

Kök

Här erbjuds bra förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Svart bänkskiva, glasmosaik i turkos som stänkskydd och vita skåpluckor. Klinkergolv i terracotta och väggar målade i vitt samt fondvägg med sjögrästapet. Infällda spotlights i taket.

Allrum

Intill köket finns ett allrum med furugolv och väggar målade i vitt samt samt en fondvägg med sjögrästapet. Infällda spotlights i taket. Luftvärmepump finns installerad här för både värme och kyla. Här finns också skjutbara glasdörrar med utgång till altanen på baksidan.

Sovrum/Gästrum (Sovrum 4)

Innanför allrummet ligger ett rum som med fördel kan användas som sovrum eller gästrum. Vitlaserat furugolv och väggar målade i vitt samt en fond vägg med mönstrad tapet.

Sovrum/Arbetsrum med loft (Sovrum 3)

Detta sovrum kan användas även som arbetsrum. Gott om förvaringsmöjligheter i garderobsvägg. Vitmålat furugolv och väggar målade i vitt samt fondvägg med tidningsmotiv. Stege leder upp till loft på ca 12 kvm som är försett med fönster och förslagsvis kan inrymma ytterligare sängplatser eller sällskapshörna.

Sovrum med WC/Dusch (Sovrum 2)

Stort och rymligt sovrum med separat entré som gör det perfekt att använda som tonårsrum. Vitmålat furugolv och väggar målade i kombination harmonisk blå/grå ton och vitt. Här finns även en "egen" WC/Dusch som har WC, handfat och duschkabin. Här är golvet i vitmålad furu och väggarna i sandfärgad mosaiksättning. Infällda spotlights i taket.

Badrum

Helkaklat badrum där kvalitetsdokument finns. Mörkbrunt klinkergolv och väggar med vitt kakel samt lite inslag av mörkbrun mosaik. Här finns WC, dusch med glasdörr, kommod med dubbla handfat, handdukstork och infällda spotlights i taket.

Tvättstuga

Här finns tvättmaskin, tvättho, arbetsbänk och förvaringsskåp. Mörkbrunt klinkergolv och väggar målade i vitt. Infällda spotlights i taket.

Entré från framsida

Denna entré ligger centralt i huset och erbjuder plats för avhängning samt förvaringsutrymme i garderob. Klinkrgolv i ljus ton som matchar snyggt med timmerstockarna som behandlats i samma nyans.

Området

Ekerö Sommarstad är vackert beläget intill Mälaren och ligger granne med den vackra miljön omkring Ekerö kyrka. Området var ursprungligen ett sommarstugeområde men har sedan framförallt 90-talet bebyggts med fler permanenta villor. Idag är det ett mycket uppskattat område för barnfamiljen med lekplatser, badplats och brygga. Mycket tack vare den vackra naturen med öppna fält och grönområden.

Närservice

Vid Ekerö centrum, som du passerar på väg ut till området, finns all viktig närservice du kan tänkas behöva. Vårdcentral, tandläkare, apotek, bibliotek, bokhandel, systembolag mm. Matbutiker finns dels i Centrum, men även Lidl och Coop i träkvista. På nära avstånd finns förskolor och skola för pedagogik från förskoleklass till årskurs 6 vid både Sundbyskolan och Sanduddens skola. För högre årskurs finns Träkvistaskolan samt Tappströmsskolan.

Kommunikation

Från området avgår buss 309 som går via Ekerö centrum till Brommaplan på drygt en halvtimme. Planer finns även på att förbinda området med busslinje som går via Sandudden. Bilfärja avgår från Jungfrusund till Slagsta försmidig access till Stockholms söndra delar. Från Ekerö Centrum finns pendlarbåt som går in till Stockholms city.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter