Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Åsgränd 4 B

Öfre Slotts Uppsala

5 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Varmt välkommen på visning!

Måndag 21/1 18.45-19.45

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Åsgränd 4 B

Antal rum 4 rum
Boarea 131,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 203
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 5 795 000 kr utgångspris
Avgift: 5 092 kr/mån inkl. VA, värme, kabel-tv & bredband 100mbit från Comhem.
Andel i föreningen: 3,523%
Driftskostnad 7 128 kr/år
varav
El: 3 600 kr (3930 kWh)
Försäkring: 3 528 kr
Beräknat antal pers: 5
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör tre rymliga förråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus, bostadsrätt
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F
Energideklaration
Utfärdad den 1 maj 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Fjärdingen 18:2
Med bästa läge i hjärtat av Öfre Slotts nära Martin Luther Kings plan ligger denna fantastiska våning om 131 kvm med högt i tak och välbevarade klassiska detaljer från 1930-talet. Våningen präglas av tidstypiska detaljer från byggåret med fungerande öppen spis, fiskbensmönstrad ekparkett, skjutdörrar i original och djupa fönsternischer. Här bor man med det bästa från två världar, ett lugnt läge med ett stenkast från allt vad Uppsala city har att erbjuda!

Med en totalyta om 131 kvm, fyra rum och kök, erbjuder lägenheten såväl generösa sällskapsrum som möjlighet till flera sovrum.
Stort kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och all maskinell utrustning plus det extra såsom vinkyl samt espressomaskin. Vackert vardagsrum med matplats och en eldningsbar öppen spis. Tre väl tilltagna sovrum, en praktisk gästtoalett samt ett stort helkaklat badrum som dessutom är fullutrustat med badkar, tvättmaskin samt torktumlare.

Hall
Direkt innanför ytterdörren möts man av bostadens mysiga och hemtrevliga atmosfär. Härlig och möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter. Golvet pryds utav en fin fiskbensparkett och väggarna är målade i en fin ljusblå färg. I hallen finner du fyra stycken inbyggda linneskåp/garderober med gott om plats för förvaring från golv upp till tak. Från hallen når du bostadens samtliga rum.

Gästtoalett
Direkt access från hallen till en praktisk gästtoalett med tvättställ samt fönster. Ljust klinkergolv samt väggar i grå färg.

Sovrum 1
Gott om plats för säng och annat möblemang. Från detta rum har du dessutom en mysig utsikt mot slottet. Fiskbensparkett på golv och en ljus blommig tapet på väggar.

Sovrum 2
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng, garderob och annat möblemang. Fiskbensparkett på golv och en ljus tapet på väggar.

Badrum
Helkaklat stamrenoverat (2003/04) badrum med vitt/brunt kakel på väggar och brunt klinkergolv. Inredningen består av tvättställ, överskåp med spegel, WC, handdukstork, handfat, tvättmaskin samt torktumlare från Miele, badkar.

Vardagsrum
Bostadens hjärta, med en fungerande öppen spis och vackra taklampor som hängt i taket sedan huset byggdes. Den härliga öppna spisen smyckar rummet och skapar mysfaktor under årets svalare månader. Två eleganta sällskapsrum i fil som delas av praktiska skjutdörrar. För er som vill kan det ena rummet användas som sovrum. Här ryms en soffgrupp, tv-möblering, förvaring, matplats och vad som helst som önskas i rum som dessa. Här ligger en fin parkett på golvet, väggarna är målade i en ljusblå behaglig färg och väl tilltagen takhöjd låter känslan av rymd komma till sin fulla rätt.

Sovrum 3 / matsal
Rofyllt sovrum in mot lugn gård med en fin parkett på golv och vitmålade väggar. Gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna och annat möblemang.

Kök
Köket når du via en serveringsgång från hall samt sovrum 3 med rymligt originalskåp, som erbjuder rikligt förvaring. Stort kök med ett flertal skåp/lådor i ek som ger bra förvaringsmöjligheter och på bänken finns bekväma arbetsytor. Köket är utrustat med keramikhäll och gasplattor, fläkt, varmluftsugn och inbyggd kombinationsugn från Gaggenau samt diskmaskin, kyl/frys + en extra liten frys från Miele. Köket innehar även ett väldigt praktiskt skafferi (tidigare ingång till kök som man stängt av). Vinkyl samt platsbyggd espressomaskin från Miele. Trägolv, ljusblåfondvägg samt en fantastisk vägg utav tegel.

Välskött och representativ fastighet med elegant entré. Byggnaderna i Öfre Slotts är en blandning av såväl gammalt som nytt och här finns en blandning av både gamla handelsgårdar, hantverkargårdar, ämbetsmannagårdar och även Uppsalas mest betydelsefulla historiska byggnader såsom Domkyrkan och universitetet. I området finns ett flertal caféer, restauranger, universitetsintuitioner, mysiga parker samt förskolor såsom Öfre Slotts förskola som ligger på Rundelsgränd i Pelle Svanslös kvarter. Även Akademiska Sjukhuset ligger på bekvämt gång- och cykelavstånd. I bostadsrättsföreningen finns en välskött innergård, gott om förvaringsutrymme i källaren samt ett garage.

Välkommen hem!

Magisk våning i hjärtat av Öfre Slotts!

Med bästa läge i hjärtat av Öfre Slotts nära Martin Luther Kings plan ligger denna fantastiska våning om 131 kvm med högt i tak och välbevarade klassiska detaljer från 1930-talet! Våningen präglas av tidstypiska detaljer från byggåret med fungerande öppen spis, fiskbensmönstrad ekparkett, skjutdörrar i original och djupa fönsternischer. Här bor man med det bästa från två världar, ett lugnt läge med ett stenkast från allt vad Uppsala city har att erbjuda!

Välkommen hem!

Förening

Åsgränd 4 B

Förening

Brf Kornhuset

Allmänt om föreningen

På fastigheten Fjärdingen 18:2 finns två bostadshus innehållande 29 lägenheter och en lokal som upplåts med bostadsrätt. Till byggnaderna hör också 13 garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar.

Tv och bredband

TV & bredband via ComHem.

Parkering

Till byggnaderna hör 13 garageplatser som hyrs ut av föreningens medlemmar.
Kostnad: 498kr / månad. Separat kö tillämpas. Boendeparkering på gatorna i området.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsändringar. Senaste höjning 2013.

Renoveringar - utförda och planerade

Planerade renoveringar
Satsning på att förbättra miljön på innergården för ökad trivsel.
Införande av gemensamt elavtal för hela brf. Alla lägenheter kommer att dela samma abonnemang, vilket leder till lägre elkostnader för bostadsrättsinnehavarna.
Byte av garageport.

2017 Renovering av fasad mot Åsgränd. Ny tvättmaskin
2016 Renovering av fasad och balkonger mot innergården. Renovering av lägre del av fasad mot Övre Slottsgatan.
2015 Fastighetsboxar installerade. Ny armatur i entréerna.
2014 Nya golv till balkongerna på Åsgränd. Ny torktumlare. Utbyte av rökdetektor vind/källare. Nya kodlås till portarna.
2013 Sotning och OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2012 Installering av låsbar grind på gården.Högtrycksspolning av alla stammare och avlopp i kök och badrum samt golvbrunnar i källaren. Slamsugning av dagvattenbrunn på gården.
2011 Renovering av fönster i samtliga lägenheter. Montering av värmeslingor i takrännor pga tidigare takläckage.
2009 Montering av nya termostatventiler på alla element. Radonmätning i tio lägenheter. Ny lägenhetsnumrering för Skatteverkets bokföring.
2008 Målning av yttertaket. Renovering av hissarna på Åsgränd. Energideklaration.
2006 Installation av dagvattenledning. Reparation av takläcka. Bättringsmålning av ytterdörr.
2005 Ytbehandling av samtliga balkonger.
2004 Lagning av grund. Översyn och målning av balkonger och fönster.
2002/2003 Stambyte och renovering av badrum. Målning av fönster och balkonger. Ny värmeväxlare- Elnätet uppgraderat till 3-fas ström.
2001 Gångbryggor och stegar på tak. Underhåll takplåt med rostskyddsmålning.
2000 Nytt brandlarm med detektor i källaren.

Övrigt

I fastighetens källare finner ni en tvättstuga med torkrum och mangelrum. Trevlig innergård med utemöbler samt även en cykelbod på gården.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering