Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vretgatan 13

Haga Umeå

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Måndag 24/6 17.30-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vretgatan 13

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 63,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 407
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Kommentar Vindsvåning
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 3 899 kr/mån inkl värme, vatten, Kabel TV, internet och hushållsel
Andel i föreningen: 1,24176%
Kommentar Allt är inkluderat i den angivna avgiften. Försäkring tillkommer.
Balkong med förmiddagssol.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år
HALL
Hall med praktisk klädkammare, s.k "walk-in-closet", och avhägningsplats. Hallen fördelar lägenhetens samtliga ytor i en trivsam planlösning. På golvet ligger ett laminat som löper vidare in till kök och sovrum. Väggarna i hallen är ljust målade.

KÖK
Charmigt kök med snedtak. Den vita skåpinredningen är originalutförande, men omlackade, med svart kakel ovan underskåpen. Arbetsbänk och diskbänk är nyare. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys och spis med häll. Här finns utrymme för en större matplats. Väggarna är vitmålade.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med plats för soffgrupp och matsalsgrupp. Parkett på golv och tapetserade väggar ramar in rummet. Här finns utgång till balkong med förmiddagssol.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och inrett med inbyggda garderober. Här finns även utrymme för arbetsplats.

BADRUM
Helkaklat badrum inrett med dusch, wc och tvättställ samt tvättmaskin.

ÖVRIGT
Kyl/frys, spis med häll samt köksfläkt 2016
Diskmaskin 2012

Haga - charmig vindslägenhet!

Trivsam lägenhet i lugnt och samtidigt centrumnära område! Här bor du nära skog o natur, Universitet, NUS och träningsmöjligheter samt matbutik. Lägenheten har en fin planlösning, charmfullt kök, lättmöblerat vardagsrum, helkaklat badrum och bra med förvaringsmöjligheter. I avgiften är allt inkluderat!
Välkommen till denna mycket trivsamt planerade tvårummare. Bostaden är belägen på populära och centrala Haga där du både har närhet till Universitetet och centrala stan med affärer, service, restauranger och nöjen. Här bjuds ni in till ett charmfullt kök med plats för matgrupp, hall med bra förvaringsmöjligheter, lättmöblerat vardagsrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt kaklat och klinkrat badrum.

Föreningen har en fin innergård med grillplats, sittgrupper, lekplats och fina planteringar. Endast ett stenkast bort ligger Hagaparken, en grön oas och populär mötesplats såväl för gammal, ung som barnfamilj. I närområdet ligger också Gammlia natur- och rekreationsområde samt I20 strövområde. Haga har även fina busskommunikationer.

Förening

Vretgatan 13

Förening

Brf Vildmannen

Allmänt om föreningen

Brf Vildmannen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen Vildmannen bildades 16 januari 1954 på initiativ av anställda vid I20, Kungliga Västerbottens regemente. Föreningen förfogar över 74 st lägenheter samt 3 st lokaler belägna på fastigheterna Hagen 12 och Vreten 17 med adresserna Vretgatan 7-13, Norra Ersmarksgatan 44-46, Norra Ersmarksgatan 53-59 samt Hagmarksvägen 32. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Björkstadens Ekonomibyrå och föreningens fastighetsskötsel har skötts av vaktmästare Gary Collier. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Stor utvändig renovering har påbörjats innebärande att fasaden på samtliga hus ska isoleras, samtliga fönster ska bytas och balkongerna renoveras, stuprör ska bytas och målning övrig exteriör yta. Detta kommer att ske under en 2-årsperiod fr o m vecka 17. Lånen är låga i föreningen, men det kommer att tas nya lån allt eftersom renoveringen pågår. Månadsavgiften kommer därför att höjas med 8,1 % fr o m 1 juli 2019 (kollat 2019-05-23).

HUSENS SKICK
Under år 2018 har föreningen haft kostnader för reparationer och underhåll av fastigheten med 1.978.917 kr, vilket är 1.155.441 kr mer än år 2017. Kostnaden härrör sig främst från renoveringar av fuktskador men även inventering samt återställande vindslägenheter, ventilationsutredning, konsultkostnader samt åtgärder för energiförbättringar.
2015: Byggt pergola på innergården, nya säkerhetsdörrar i alla lägenheter, södergavlarna på de gula husen målades, soprum målat, gröna och röda huset målades.
2012: Byte av el.
2002: Stambyte och renovering av badrum.
2000: Installation av fiberoptiskt nät för internet.

GÅRDEN
Fantastisk fin innergård med sittgrupper, grillplats, lekplats, grönytor och syrener.

TVÄTTSTUGA
Två tvättstugor belägna på Norra Ersmarksgatan (södra och norra tvättstugan) med tillhörande tork- och mangelrum. En av tvättstugorna är försedd med maskin för mattvätt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet levereras av A3 och ingår i månadsavgiften. Uppkoppling 1000 Mbit. Kabel-tv via Com Hem och basutbudet ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Det finns 12 st varmgarage för 410 kr/mån och 45 motorvärmarplatser för 210 kr/mån. Det finns MV-platser lediga per 2019-05-21.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I källaren på Norra Ersmarksgatan 59 har föreningen bastu och dusch. Gillestugan finns på Norra Ersmarksgatan 59 med pingisbord, darttavla m.m. Får användas till enklare fester. Bokning sker genom fastighetsskötaren. Föreningen har även ett övernattningsrum som man kan hyra gratis. Snickeri finns på Norra Ersmarksgatan 57. Här finns flera maskiner.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett källarförråd. Cykelförråd finns i källaren. I föreningens sophus tillämpas sopsortering. Radonvärde under gränsvärdet, se energideklarationen. Hemsida www.vildmannen.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-04-29. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering