Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Solvändan 4A

Haga Umeå

1 750 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Solvändan 4A

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 55,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212366001-0026
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 750 000 kr utgångspris
Avgift: 2 743 kr/mån ink. värme, vatten, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,01169%
Andel av årsavgift: 1,24083%
Driftskostnad 2 674 kr/år
varav
El: 2 674 kr (1666 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaden för hushållsel är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Underbar balkong i söderläge, nyligen renoverad med fin utsikt mot park!

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 7 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 232 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Montellsgärdet 2
Med optimalt läge på Haga, nära både Universitet och city erbjuds denna stilrena tvåa med underbar balkong i bästa söderläge. I harmoni disponeras modernt kök, rymligt vardagsrum, helkaklat badrum med golvvärme och sovrum med utrymme för dubbelsäng. Lägenheten karaktäriseras av härligt ljusinsläpp och rymd då takhöjden är generös om 2,65m och ligger på högsta upp i huset. Tilltalande planlösning med vackert parkettgolv och moderna ytskikt. Fin förening och låg månadsavgift. Här bor du nära centrum och ett stenkast från busshållplats, matvarubutik, nytt Tentongym och pizzeria runt husknuten, grönskande parker, Gammlia motionsspår och vacker natur. Gångavstånd till stadens puls med dess utbud av affärer, restauranger och uteliv samt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och IKSU.

- Låg avgift
- Nyrenoverad balkong i söderläge
- Stilrent inredd
- Helkaklat badrum med golvvärme
- Högt i tak
- Både nära city, Universitet och sjukhus och fin natur

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning och höga garderober till ytterligare förvaring. Vitmålade väggar och praktiskt klinkergolv. Stilfullt parkettgolv löper enhetligt vidare i hela lägenheten.

KÖK
Stilrent renoverat och smart planerat kök. Skåpluckorna går både i stilrent vitt och smakfullt trä med diskreta rostfria handtag. Stora vackra kakelplattor och vita vitvaror ger köket en modern karaktär. Kyl och frys, spis med häll och ugn, fläkt och komfortabel diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Gott om förvaring i höga skåp och i skafferi samt mysig plats för matgrupp bjuder in till besök.

VARDAGSRUM
Inbjudande och lättmöblerat vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Härifrån nås lägenhetens pärla, balkongen i soligt söderläge. Här avnjuts många lata dagar i solen med utsikt mot parken mittemot. Föreningen har precis färdigställt renovering av balkongen. Vita väggar och vackert parkettgolv ramar fint in det sociala rummet.

BADRUM
Helkaklat badrum i klassisk och sober kulör med golvvärme för extra komfort. WC, handfat, spegelskåp, dusch med vikbara väggar är badrummets inredning.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum ligger i svalt norrläge och har plats för dubbelsäng. Inbyggda garderober till förvaring. Ytskikten är i samma stilrena utförande som resterande ytor i lägenheten.

BRA ATT VETA
Tillhörande förråd finns i varmbonat i källare samt kallförråd på vind.
Bastu via föreningen finns att tillgå
Med optimalt läge på Haga, nära både Universitet och city erbjuds denna stilrena tvåa med underbar balkong i bästa söderläge. I harmoni disponeras modernt kök, rymligt vardagsrum, helkaklat badrum med golvvärme och sovrum med utrymme för dubbelsäng. Lägenheten karaktäriseras av härligt ljusinsläpp och rymd då takhöjden är generös om 2,65m och ligger på högsta upp i huset. Tilltalande planlösning med vackert parkettgolv och moderna ytskikt. Fin förening och låg månadsavgift.

Här bor du nära centrum och ett stenkast från busshållplats, matvarubutik, nytt Tentongym och pizzeria runt husknuten, grönskande parker, Gammlia motionsspår och vacker natur. Gångavstånd till stadens puls med dess utbud av affärer, restauranger och uteliv samt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och IKSU. Varmt vällkommen på visning!

Förening

Solvändan 4A

Förening

RB Brf Montellsgärdet 2

Allmänt om föreningen

Brf Montellsgärdet 2 (org.nr 769625-6465) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 83 st lägenheter samt 1 st lokal och är belägna på fastigheten Montellsgärdet 2 med adresserna Östra Kyrkogatan 59 A-B, 63 A-b, Solvändan 2 A-B, 4 A-B samt 6 A-C. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Av lägenheterna är 77 st upplåtna med bostadsrätt och 6 st med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgiften kommer att höjas med 3% fr.o.m 1/7 2019, enligt ordförande 2019-04-30.

HUSENS SKICK
2019 Solvändan 4 dräneras.
2018 Solvändan 6 dränerades.
2017 Kompletterande relining i ca 20-talet lägenheter.
2016 Ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i tvättstuga.
2015 Östra kyrkogatan 59A-B har dränerats och utvändigt isolerats på grund av fuktgenomslag.
2014 Målat husen.
2013 Nya entréportar.
2012-2013 Tvättstugorna har renoverats, alla yttertak renoverade, alla elektriska installationer fram till lägenheterna moderniserade.
2012 Nya källardörrar och förrådsdörrar monterade.
2011-2012 Säkerhetsdörrar samt nytt låssystem, målning av trapphus samt källare.
2011 Ventilationsfläktar ovan tak bytta samt spiskåpor/fläkt, termostater och ventiler på element utbytta 2011, undercentralt utbytt.
Relining av stammar mellan lägenheter och källare 2011.
Fönsterbyte 2011.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Samtliga balkonger kommer att byggas om och bli väsentligt större, därefter tillkommer en balkongavgift på ca 310 kr/månad (för de lägenheter med balkong). Arbetet planeras att påbörjades i oktober 2018. Möjlighet till balkong-inglasning, som bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i varje byggnads källare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Telia där grundutbud (Telia lagom) ingår i månadsavgiften.
Bredband finns via Telia, ingår ej i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 4 st parkeringsplatser utan el (175 kr/mån), 50 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (242 kr/mån), 6 st parkeringsplatser i garage (431 kr/mån). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Styrelsen kan utfärda tillfälligt parkeringstillstånd, som gäller på gästparkeringen, under förutsättning att man registrerat sig i kösystemet hos Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam bastu finns på adressen Solvändan 2.

ÖVRIGT
Radonmätning utförd 2014. Föreningen äger lokalen där restaurangen Taormina håller till. För lokalen får föreningen in hyresintäkter.
Föreningen har byggt två källarlägenheter under år 2018 (1:or på Solvändan 2 A) i form av bostadsrätter, vilket kommer att innebära kapitaltillskott till föreningen. Dessa bostadsrätter är sålda. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-01-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering