Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rådhusesplanaden 18D

Centrum Umeå

3 095 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Söndag 26/5 11.30-12.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rådhusesplanaden 18D

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3212-1-75-4
Våning 6 av 7, hiss finns
Kommentar BP är räknad som vån 1. Vån 5 på knapp i hissen.
Ekonomi Pris: 3 095 000 kr utgångspris
Avgift: 2 821 kr/mån Inkl värme, vatten, kabel-TV
Andel i föreningen: 0,74428%
Andel av årsavgift: 0,74428%
varav
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal och kan därför komma att ändras. Inräknat är även nät- och säkringsavgiften.
Pantsatt Ja
Allmänt Förråd finns i källaren.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 3 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. MINNET 16-17
Central och tilltalande 3:a näst högst upp i Bågenhuset. Ljus och trevlig lägenhet som bland annat erbjuder ett nyrenoverat, påkostat kök, inglasad balkong, två sovrum i bra storlekar och ett helkaklat badrum. Välskött, stabil förening med mycket låg månadsavgift.
På Rådhusesplanaden bor du centralt med gångavstånd till butiker, flertalet restauranger, buss- och tågförbindelser och stadens puls. Dessutom med cykelavstånd till Universitetet och sjukhuset.

- LÅG AVGIFT I VÄLSKÖTT FÖRENING

- NYRENOVERAT KÖK 2018

- NÄST HÖGST UPP I HUSET

- INGLASAD BALKONG

- CENTRALT LÄGE

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning. Ytterligare förvaring erbjuds i tre stycken garderober.
Vackert parkettgolv och målade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum som renoverades 2010 med ljusgrå klinker och kakel. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och WC. Här är det dessutom förberett för tvättmaskin.

KÖK
Nyrenoverat (hösten 2018) och påkostat kök med moderna detaljer. Köket har trendigt mörkblå skåpluckor, vitt kakel, vit, slitålig bänkskiva med infälld ho och handtag med läderdetaljer. Spotlights infällda i överskåpen ger bra belysning till köksbestyren. Utrustningen i rostfritt består av en side by side kyl/frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Utrymme för matplats vid fönster. Målade väggar och parkettgolv.

INGLASAD BALKONG
Från köket nås den generösa balkongen i söderläge som nyligen totalrenoverades och glasades in (april 2019). Här kan man njuta av förmiddagssolen med utsikt mot stadskärnan.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster och dubbla balkongdörrar. Fransk balkong som öppnas mot väster med fin utsikt mot tågstationen, konstverket grön eld med mera. Rymligt och lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Målade väggar och vackert parkettgolv ramar in rummet.

SOVRUM 1
Mycket rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, sängbord, arbetshörna med mera. Rummet nås både från kök och via dubbeldörrar från vardagsrummet. Förvaring erbjuds i tre inbyggda garderober. Rummet har en dekorativ fondtapet på ena väggen och de andra väggarna är vitmålade. På golvet ligger ett parkettgolv.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum rymmer även det en dubbelsäng om man önskar. Väggarna är målade förutom en som har en grafisk fondtapet. Parkettgolv.

BRA ATT VETA
Hela lägenheten har ekparkett varav de flesta är av Holmsundstyp.
Lägenhetens samtliga garderober är platsbyggda och från Rödå snickeri.
Förråd i källaren ingår.
Barnvagnsförråd finns i entréplan.
Föreningen tillhandahåller 64 st garageplatser i tre olika storlekar (kostnad ca 315-480 kr/månad). Föreningen har ytterligare några p-platser utomhus: 5 st med motorvärmare (kostnad 330 kr/månad) och 4 st platser utan motorvärmare (kostnad 300 kr/månad). Kötid ca 2 år för alla parkeringsmöjligheter (kollat 2019-05-10). Det finns möjlighet att hyra bilplats i Upabs nya garage Järnvägsallén alternativt p-huset Nanna eller Navet, läs mera info på https://upab.umea.se/ tel 090-16 15 50.

Central och tilltalande 3:a näst högst upp. Stabil förening med låga avgifter!

Central och tilltalande 3:a näst högst upp i Bågenhuset. Ljus och trevlig lägenhet som bland annat erbjuder ett nyrenoverat, påkostat kök, inglasad balkong, två sovrum i bra storlekar och ett helkaklat badrum. Välskött, stabil förening med mycket låg månadsavgift.
På Rådhusesplanaden bor du centralt med gångavstånd till butiker, flertalet restauranger, buss- och tågförbindelser och stadens puls. Dessutom med cykelavstånd till Universitetet och sjukhuset.

Förening

Rådhusesplanaden 18D

Förening

HSB Brf Bågen

Allmänt om föreningen

HSB brf Bågen är en äkta bostadsrättsförening i centrala Umeå som bildades 1964. Föreningen förfogar över 96 st lägenheter och 15 st lokaler belägna på fastigheterna Minnet 16 & 17 med adresserna Rådhusesplanaden 18A-18D. Samtliga lägenheter och lokaler är upplåtna med bostadsrätt och nio lokaler upplåts med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Umeå. Pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA och kabel-tv. El betalas separat. Fr.o.m 1 mars 2018 är internet ett obligatoriskt tillägg med 125 kr/månad.

HUSENS SKICK
De senaste åren har föreningen gjort följande större underhållsåtgärder och investeringar:
2018: Renovering balkonger.
2017: Ventilationsåtgärder inför OVK, fasadåtgärder vid Bautafilm. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-09-20.
2016: Ombyggnad ventilation, 2 torkskåp och 1 torktumlare samt LED-belysning i tvättstugan. Ny port och LED-belysning i garaget. Nytt nockräcke på taket. Nytt styrsystem fjärrvärme i delad värmecentral (tillsammans med grannföreningarna Minnet och Esplanaden).
2015: Nya entrédörrar (A-D). Nya låssystem för entréportar och garage.
2014: Nytt tätskikt på taket till affärslokalerna. OVK.
2013: Renovering av fastighetens 8 terrasser på våning 6. Fönsterentreprenad.
2012: Installation av snörasskydd mot innergård på tak. Stamspolning.
2008: Ny ventilation.
2005: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Åtgärder för att förbättra långsiktigheten för takterrasserna. Ommålning/upprustning trapphus. Nytt låssystem för lägenheter.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV finns via Comhem med basutbudet inkluderat i månadsavgiften.
Bredband via Telenor alternativt Comhem (ingår inte i månadsavgiften). Den 1 mars 2018 gick föreningen med i en gruppanslutning med Telenor, tillgång till internet 250/100mb för 125:-/månad i form av obligatoriskt tillägg.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller 64 st garageplatser i tre olika storlekar (kostnad ca 315-480 kr/månad). Föreningen har ytterligare några p-platser utomhus: 5 st med motorvärmare (kostnad 330 kr/månad) och 4 st platser utan motorvärmare (kostnad 300 kr/månad). Kötid ca 2 år för alla parkeringsmöjligheter (kollat 2019-05-10). Det går att hyra bilplats i Upabs nya garage Järnvägsallén alternativt p-huset Nanna eller Navet, läs mera info på https://upab.umea.se/ tel 090-16 15 50.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en tvättstuga belägen i källaren på 18A. Tvättstugan är utrustad med 4 st tvättmaskiner varav en för grov tvätt, 2 st torkskåp, 2 torktumlare och mangel.

GÅRD
Till föreningen hör en gemensam innergård som delas tillsammans med 2 intilliggande föreningar. Här finns uteplats med sittgrupper.

ÖVRIGT
Ett källarförråd tillhör lägenheten. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Västerbotten och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2019-05-10). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Hemsida www.brfbagen.com

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering