Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rådhusesplanaden 17A

Centrum Umeå

1 950 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Måndag 8/6 18.00-18.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rådhusesplanaden 17A

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 52,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3203-2-21-6
Våning 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 950 000 kr utgångspris
Avgift: 2 817 kr/mån inklusive värme, vatten, kabel Tv, internet
Andel i föreningen: 0,37136%
Andel av årsavgift: 0,37136%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1954
Energideklaration
Utfärdad den 18 november 2013
Energiklass: -
Primärenergital: 140 kWh/m² och år
HALL
Hallen öppnar trivsamt upp till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, gästvänligt och socialt. Här finns gott om förvaring och möjlighet till ordning och reda tack vare platsbyggd sko- och hatthylla. Måttbeställd spegel pryder de vitmålade väggarna och på golvet ligger en grå klinker.

KÖK
Trivsamt och renoverat kök som integrerar helt mot vardagsrum, vilket tillsammans med den generösa takhöjden och de stora fönsterpartierna gör att lägenheten upplevs större än sina 52 kvm. De stora fönsterpartierna är värt att nämna igen - de ger fantastiskt vackert ljusinsläpp till rummets alla vrår samtidigt som de också ger en vacker utsikt över himmel, trädtoppar och den fina innergården. Köket har en rymlig matplats med utrymme för flertalet gäster. Köksinredningen är vit med grå arbetsbänk i laminat och rostfri maskinpark i form av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro, fläkt och spis med häll. I köksdelen ligger ett praktisk och lättstädat klinker i grått.

VARDAGSRUM
Vardagsrumsdelen bjuder in till umgänge med utrymme för soffgrupp och förvaringsmöbler utan att rummet känns övermöblerat. En infälld braskamin i koppar ger extra mysfaktor under vintermånaderna och vacker inredningsdetalj till rummet. Från vardagsrumsdelen nås det rymliga sovrummet. Vitmålade väggar ger ett fint helhetsintryck, vilket förstärks av det fina vittonade golvet.

SOVRUM
Det rofyllda sovrummet ligger lugnt och tyst in mot den trivsamma innergården. Här finns gott om utrymme för både dubbelsäng, arbetsplats och byråer. Sovrummet är inrett med en skjutgarderob med vita dörrar som optimerar förvaringsmöjligheterna. Ett vackert fönsterparti med djup fönsternisch inbjuder till en mysig läsplats med utsikt över innergården. En fin originalparkett och vitmålade väggar ramar in det mysiga rummet.

BADRUM
Det smakfulla badrummet är kaklat och klinkrat i vitt och grått, modernt och tidlöst. 2015 förbättrades badrummet med nytt golv, stor takdusch, duschvägg, tvättställ med tillhörande kommod, spegelskåp samt wc-stol. Golvvärme som värmer skönt under frusna fötter och ger god komfort. Badrummet är även försett med handdukstork.

ÖVRIGT
2019 Ny köksblandare. 2017 Inbyggd mikro. 2015/14 Förbättringsarbeten i badrum. Hyllsystem Elfa i vardagsrum och sovrum. Förbättringsarbeten i hall. Ommålning av lägenhet, sovrum- och badrumsdörr. Köket renoverades av tidigare ägare.

Till lägenheten medföljer ett källarförråd. I föreningen finns nyrenoverade faciliteter såsom tvättstugor (belägen i samma hus), relax med dusch och bastu samt samlingslokal och gästlägenhet.

Rymlig, charmfull och modern - centralt och lugnt läge!

Välkommen till denna påfallande ljusa och väldisponerade lägenhet i öppen och social planlösning. Stora fönsterpartier ger underbart ljusinsläpp samtidigt som de ger vacker utsikt över himmel och trädtoppar. Lägenheten är i mycket gott skick, har högt i tak och upplevs rymlig och flexibel med utrymme för variation. Här bor ni tyst och lugnt i en rofylld oas mitt i stadskärnan! Stabil förening med låg avgift, hiss i huset, fina nyrenoverade faciliteter och mysig innergård med grillmöjligheter. Direkt närhet till matvarubutiker, restauranger, cafeér, butiker, gym och service - allt finns utanför dörren! Med cykel nås NUS, Universitet på några minuter, liksom Gammlia, I20 samt Umeälven med fina naturupplevelser och motionsspår. Från bostaden har du även gångavstånd till buss- och tågstation.

Förening

Rådhusesplanaden 17A

Förening

HSB Brf Hede

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Hede (org.nr 794000-0891) förfogar över 107 bostadsrätter, 39 lokaler (bostadsrätter) och 15 lokaler (hyresrätter). Dessutom 5 st garage, 11 st parkeringsplatser med tak, 10 st parkeringsplatser utan tak samt 7 parkeringsplatser i kulvert. Föreningens hus byggdes 1954 respektive 1957 på fastigheten Kraften 9 och Kraften 11 med adress Rådhusesplanaden 15 och 17 i Umeå kommun. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen är stabil och ingen höjning av månadsavgiften under år 2020, enligt ordf. 2020-04-20.

HUSENS SKICK
Under år 2018 har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder: Ombyggnad av gamla styrelserummet till fritidslokal, renovering pumpgrop i UC med nya pumpar och styrskåp. Föreningen har även investerat i nytt ventilationsaggregat till Mekka, ombyggnad/renovering av lokal för Texas Longhorn samt utfört ett tätskiktsbyte av butikstaken. Stadgeenlig fastighetsbesiktning gjordes 2019, då konstaterades att fasaden behöver rengöras och eventuellt målas om samt omfogning/lagning av skador på skiffervägg mot Rådhusesplanaden. Det konstaterades även att cykelparkeringen kan utökas. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen, de närmaste åren planeras för följande större åtgärder: fasadåtgärder (reparation skador, tvättning, målning) och målning av källargolv. Samtal pågår om byte av internetleverantör för snabbare och billigare uppkoppling.

TIDIGARE UNDERHÅLLSÅTGÄRDER OCH INVESTERINGAR
2018: Ombyggnation av gamla styrelserummet till fritidslokal, samt renovering av pumpgrop i UC. Nytt ventilationsaggregat till Mekka, ombyggnad/renovering av Texas Longhorns lokal. Tätskiksbyte av butikstaken.
2017: Renoverat återstående 15 balkonger.
2016: Klätt in hissdörrarna med rostfri plåt, kompletterat Mekkas ventilationssystem. Fixat separerat värmekretsar för bostäder och ventilation. Renoverat nio balkonger.
2015: Injustering av värmesystemet, renovering av tre balkonger.
2014: Utbyte av radiatorventiler och termostater, fortsatt energiöversyn.
2013: Tecknades gruppabonnemang med ComHem och alla boende/idkare fick digital-TV som ingick i hyran.
2010-2014: Byte av samtliga fönster, samt 9 st boende lät byta sina fönster mot balkongdörrar och monterade balkonger.
2010: Nytt ventilationssystem. Byte av all el från 2-fas till 3-fas, nya väggkontakter och nya elcentraler i samtliga lägenheter.
2000: Dränering utanför hus 17B-E.
1999: Stambyte + byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter. Bastun totalrenoverades.
1990: Ny fasad, tilläggsisolering + tredje rutan i fönstren.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats, grillplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem ingår i månadsavgiften (19 digitala TV-kanaler, varav 8 valfria). Bredband via Bredband2 ingår i månadsavgiften från 1/7 2010 (hastighet 100 Mbit/s). Se mera info på hemsidan www.hede.nu

TVÄTTSTUGA / BASTU RELAX
Två komplett utrustade tvättstugor i källaren under 17 A . Dessutom finns en lokal under 17 B (vägg i vägg med relax/bastun) med dusch och en tvättmaskin. Tvättstugorna och bastu/relax är moderna och fräscha med ett digitalt bokningssystem.

PARKERING
Parkering med separat kösystem. 5 st Garage (ca 660-815 kr/månad beroende på storlek), 11 st Carportar (ca 560 kr/månad) och 17 st Motorvärmarplatser (ca 440 kr/månad). För närvarande kötid för alla alternativ (kollat 2020-04-20). Parkeringar finns nära bostadsrättsföreningen, t.ex nya parkeringsgaraget Järnvägsallén, som bokas via Upab https://upab.umea.se/

ÖVRIGT
Ett förråd till varje lägenhet, (de större lägenheterna har varmförråd och s.k matkällarförråd). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring AB och bostadsrättstillägg ingår för föreningens lägenheter samt momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-04-20. Hemsida www.hede.nu
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök världsberömda Bildmuseet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter