Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Orienteringsstigen 6D

Berghem UMEÅ

1 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Måndag 27/5 18.30-19.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Orienteringsstigen 6D

Antal rum 2 rum
Boarea 57,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212309001-0070
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr
Avgift: 3 398 kr/mån inkl. värme, va, kabel-tv, internet, hush.el
Andel i föreningen: 0,7884%
Andel av årsavgift: 0,78838%
Tillträde Snabbt tillträde möjligt!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1952-1954
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Målet
I hjärtat av stadsdelen Berghem finner ni denna fräscha och ljusa 2:a. Bekvämligt en halv trappa upp med stor balkong i sydväst. Köket har mycket bra förvaring och matplats i burspråk, kaklat badrum med dusch, stort sovrum och ett vardagsrum som rymmer både sittgrupp och matplats. Optimalt läge med gångavstånd till universitetet, sjukhuset, bra kommunikationer och nära centrala Umeå med affärer, restauranger och nöjen. Två förråd.

- GENOMGÅENDE LJUS

- KAKLAT BADRUM

- KÖK MED BURSPRÅK

-BALKONG MED SYDVÄSTLÄGE

- ALLT INKL I MÅNADSAVGIFTEN

-NÄRA UNIVERSITETET

Lägenheten disponeras enligt följande:
HALL
Rymlig och ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv.

KÖK
Vit köksinredning med renoverade luckor och stålhandtag. Originaldetaljer såsom kryddhylla i glas. Matchande vitt kakel ovanför arbetsbänken. Här finns spis/ugn, fläkt, skafferi, städskåp och kyl/frys. Trevlig matplats i burspråket med utsikt mot husets framsida.

WC
Inrett med kakel och klinker och delvis vitmålade väggar. Här finns wc, dusch, spegelskåp, tvättställ och det är förberett för tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utrymme för både matplats och sittgrupp. Parkettgolv och vita väggar. Utgång till balkongen med eftermiddagssol och utsikt över innergården.

SOVRUM
Vita väggar och laminatgolv. Här finns flea garderober.

Fräsch och ljus 2:a bekvämt en halv trappa upp och balkong i sydväst på Berghem!

I hjärtat av stadsdelen Berghem finner ni denna fräscha och ljusa 2:a. Bekvämligt en halv trappa upp med stor balkong i sydväst. Köket har mycket bra förvaring och matplats i burspråk, kaklat badrum med dusch, stort sovrum och ett vardagsrum som rymmer både sittgrupp och matplats. Optimalt läge med gångavstånd till universitetet, sjukhuset, bra kommunikationer och nära centrala Umeå med affärer, restauranger och nöjen. Två förråd.

Förening

Orienteringsstigen 6D

Förening

Riksbyggen Umeåhus nr 9

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen och tekniskt av FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Styrelsen höjde månadsavgiften med 4 % från den 1 juli 2018, främst p.g.a den omfattande takrenoveringen. I avgiften ingår: VÄ/Vatten, k-tv, bredband och el.

HUSENS SKICK
Efter verksamhetsåret 2017/2018 har solceller installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen.
2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången.
2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu.
Ca 1994: Stambyte.

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (250 kr/mån debiteras under perioden okt-mars), 21 st parkeringsplatser i garage (400 kr/mån) 4 st mc-platser i garage (125 kr/mån) och totalt 12 gästparkeringar fördelade över husen. Lång kö för garage, ingen kö för mv-plats, enligt ordförande 2019-03-01. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-03-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering