Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof Palmes Gata 11

Dragonfältet Umeå

2 495 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkommen!

Måndag 27/5 17.30-18.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof Palmes Gata 11

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 92,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 495 000 kr utgångspris
Avgift: 6 248 kr/mån inkl. värme, va, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 1,91277%
Andel av årsavgift: 1,9548%
Driftskostnad 3 965 kr/år
varav
El: 3 965 kr (3175 kWh)
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Säkring 16A
Pantsatt Nej
Allmänt Förråd på samma plan, bredvid lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2002
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluftsventilation
Energideklaration
Utfärdad den 28 januari 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Dragonfältet 11
Nu finns möjligheten till en stor 3:a om 92,5 kvm + 4,1 kvm klädkammare/förråd i mycket gott skick, centralt i Umeå. Lägenheten totalrenoverades 2017 i stilren och tidlös anda med genomtänkta materialval. Fantastiskt ljus insläpp i vardagsrummet som har två balkonger i öst- och västläge. Den större balkongen vetter mot den mysiga och lummiga innergården. Här finns utrymme för både matplats och sittgrupp och passar perfekt för stora sällskap. Helkaklat badrum med med dusch och tvättdel. Två sovrum varav ena med stor klädkammare och andra med anslutande toalett. Gång- och cykelavstånd till centrum med dess utbud av nöjen, affärer och restauranger. Tillhörande förråd är praktiskt placerat på samma våningsplan. Välkommen!

- HELRENOVERAD

- SOCIAL PLANLÖSNING

-TVÅ TOALETTER

- STILRENT KÖK

- TVÅ BALKONGER

HALL
Rymlig och ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och förvaring via skjutdörrsgarderob.

WC/DUSCH
Helkaklat badrum med elgolvvärme. Här finns kommod, spegel, wc, dusch med glasvägg, praktisk bänkskiva och tvättmaskin. Spotlights i taket.

KÖK
Renoverat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Vit köksinredning med matchande vitt kakel ovanför arbetsbänken. Funktionell köksö med förvaringslådor och utskjutande bänk för sittplatser. Här finns integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, vinkyl, hel kyl och frys samt inbyggd ugn och mikro. Vitvaxad ekparkett och gråmålade väggar. Vägg har öppnats upp mot vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med genomgående ljusinsläpp och två balkonger. Rummet har väl tilltagna ytor och passar perfekt för stora sällskap med utrymme för både sittgrupp och matplats. Vitvaxad ekparkett på golvet och vita väggar. Spotlights i taket. Ena balkongen har västligt läge med eftermiddagssol och den andra har östligt läge med förmiddagssol och utsikt över innergården. På ena sidan av av vardagsrummet finns ett större sovrum med stor klädkammare och på andra sidan en separat halldel med två garderober, wc och sovrum.

SOVRUM 1
Vitvaxad ekparkettgolv och vitmålade väggar. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare med hyllsystem och två st byrå (som lämnas). Vita väggar och heltäckningsmatta på golvet.

SOVRUM 2
Ljusgrå målade väggar och vitvaxad ekparkett på golvet. Mindre hall i anslutning till sovrummet med en garderob och ett städskåp.

WC
Inrett med vitmålade väggar och klinker på golvet. Här finns tvättställ, spegel, wc och ett högskåp.

ÖVRIGT
I föreningens register redovisas lägenheten som en fyra. Lägenheten är idag en 3:a men kan återställas till en 4:a.

Totalrenoverad 3:a i stilren och tidlös anda om 92,5 kvm och två balkonger!

Nu finns möjligheten till en stor 3:a om 92,5 kvm i mycket gott skick, centralt i Umeå. Lägenheten totalrenoverades 2017 i stilren och tidlös anda med genomtänkta materialval. Fantastiskt ljus insläpp i vardagsrummet som har en två balkonger i öst- och västläge. Den större balkongen vetter mot den mysiga och lummiga innergården. Här finns utrymme för både matplats och sittgrupp och passar perfekt för stora sällskap. Helkaklat badrum med med dusch och tvättdel. Två sovrum varav ena med stor klädkammare och andra med anslutande toalett. Gång- och cykelavstånd till centrum med dess utbud av nöjen, affärer och restauranger. Tillhörande förråd är praktiskt placerat på samma våningsplan. Välkommen!

Förening

Olof Palmes Gata 11

Förening

HSB Brf Skvadronen

Allmänt om föreningen

Brf Skvadronen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 63 st lägenheter belägna på fastigheterna Krubban 1 och Dragonfältet 11 i Umeå, med adresserna Olof Palmes gata 3-11 samt Brogatan 25-29. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av FMT Norr. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften per 1/1 2019, enligt ordförande 2019-05-10.

HUSENS SKICK
Inga större kostsamma renoveringar på gång, enligt ordförande 2019-05-10. Husen byggdes 2002 och är i gott skick. En del mindre åtgärder har hittills genomförts: Spolning av dränering för gårdshus, 2014. Montering av plåt över träpanel högst upp på hus Olof Palmes gata 3 och Brogatan 25. Successivt byte av trapphusbelysning. Åtgärder entrétrappa Olov Palmes gata 9 p.g.a marksänkning. Kompletterande åtgärder på takkonstruktioner, Brogatan 25-29. Föreningen har en 30-årig underhållsplan vilken hålls uppdaterad.

GÅRDEN
Stor trivsam gårdsyta med lekplats, som är inramad av husen. Gemensam grill + uteplats med möbler.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en välutrustad tvättstuga i separat gårdshus som även inrymmer cykelförråd, samlingslokal och övernattningsrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Telenor. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

PARKERING
Motorvärmarplats (kostnad ca 300 kr/månad), 1 st mv-plats ledig per 2019-05-10. Garage (kostnad ca 480 kr/månad), cirka 5-6 st i kö per 2019-05-10.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns en kvartersgård som inrymmer cykelförråd, samlingslokal och ett övernattningsrum.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd (de större har 2 förråd). Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Västerbotten och bostadsrättstillägg ingår i försäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Entrédörrarna är ständigt låsta och öppnas med kodlås eller nyckel. Hemsida www.skvadronen.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-05-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och ICA Supermarket City. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering