Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 63D

Centrum UMEÅ

2 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 63D

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 34,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3032-1-1317-2
Våning 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1 653 kr/mån Inklusive värme, vatten. (bredband och tv tillkommer till en kostnad på 75kr per månad)
Andel i föreningen: 1,0395%
Andel av årsavgift: 1,0395%
Driftskostnad 1 200 kr/år
varav
El: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Baserat på nuvarande ägares förbrukning av hushållsel. Kan komma ändras beroende på förbrukning.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 9 april 2019
Energiklass: C
Primärenergital: 148 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
I kvarteret Forsete med vacker utsikt över rådhuset, älven och staden ligger denna fantastiska etta. En modern och kompromisslös lägenheten. Byggnaden som lägenheten är belägen i svävar över det existerande kvarteret med en skarp skulptural form.
Fastigheten är designad av BIG, den världsberömda danska arkitektfirman. BIG står bakom flera prisbelönta projekt världen över.
Forsete var Balders och Nanna Nepsdotters son. Han var gudarnas högste domare och löste både gudars och människors tvistemål till allas fördel. Han bodde i den glänsande boningen Glitne och det är därifrån som bostadsrättsföreningen fått sitt namn.

Redan i hallen förstår man att detta är en lägenhet utöver de vanliga då man redan här möts av den fantastiska utsikten över takåsar och Umeås Folkets hus. Hela lägenheten badar i ljus från det mycket stora fönsterpartiet.

Lägenheten har en hall med Terazzo klinker som övergår i ett 2-stavigt askgolv med underliggande golvvärme. Golvet är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt vilket ger en enkelt och neutral bas att inreda efter.

Till höger i hallen finner man genom skjutdörrar i ask ett stort och mycket lyxigt badrum. På golvet ligger Terazzo klinker med underliggande golvvärme och väggarna pryds av ett liknande kakel. Badrummet är utrustat med wc-stol från Duravit, kommod, handfat, duschvägg i klarglas, tvättmaskin och torktumlare under en vit bänkskiva och överskåp med vitaluckor.

Lägenhetens allrum rymmer med enkelhet både soffgrupp och mindre matbord med fyra stolar. Lägenheten har dessutom en alkov med gardinskena för att skärma av mot övriga rummet.

Lägenhetens hjärta och den naturliga samlingsplatsen under varma dagar och kvällar är den stora terrassen på hela 16 kvadratmeter! Här njuter ni av tidig morgonsol och om kvällarna studsar solen ut på terrassen från de intilliggande glashusen.

Sammanfattningsvis är detta en unik möjlighet att ta över denna moderna lägenhet med extra allt! Dessutom med ett läge som inte går att jämföra med något annat!
En unik möjlighet att ta över denna mycket eftertraktade etta på Utopias tak - en modern och lyxig lägenhet med extra allt! Dessutom med ett läge, som bokstavligt talat, har centrum under dess fötter! Lägenheten har en hall med gott om förvaringsmöjligheter, ett lyxigt badrum med tvättmaskin & torktumlare samt ett välutrustat och stilfullt kök med social planlösning mot vardagsrummet. Dessutom har lägenheten en magisk terrass på hela 16 kvm och en rymlig sovalkov med gardinskenor som skärmar av.
Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida!

Förening

Kungsgatan 63D

Förening

Brf Glitne

Allmänt om föreningen


Bostadsrättsföreningen Glitne i Umeå är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen förfogar över 49 st lägenheter och inga lokaler belägna på fastigheten Forsete 29 med en fastighet byggd på Forsete 4 och 5. Adress Kungsgatan 63 D.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB och tekniskt av Balticgruppen.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgift för andrahandsupplåtelse tas ut enligt BRL och stadgarna.
Ingen höjning av månadsavgiften har skett under 2020 och månadsavgiften är oförändrad enligt den ekonomiska planen. Trolig höjning enl. ek plan från nästa år (2021).
IMD avseende rörlig elförbrukning med eftersläpning 4 månader. Ingen avläsning av el vid till- och frånträden.

HUSETS SKICK
Inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste 10-årsperioden. Produktionsgaranti gäller t o m 2024-04-30. Långsiktig underhållsplan kommer att upprättas.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Ej aktuellt för en nyproduktion.

GÅRDEN
Det finns innergård med gradäng och sedumtak.

KABEL-TV & BREDBAND
IT-avgift 75 kr/mån. IP-leverans och ev IP-TV via UmeNets företagsportal. Hastighet enligt avtal med resp IP-leverantör. Debitering direkt från respektive leverantör. Inga analoga TV-kanaler.

TVÄTTSTUGA
Finns ej, egen tvättmaskin och torktumlare i respektive lägenhet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tillgång till egen SPA-anläggning med bubbelpool. Sköts helt genom föreningens medlemmar.

PARKERING
Föreningen är friköpt från krav att hålla P-platser. Kan hyras i källarplanet genom Balticgruppen Centrumhandel AB. Inga individuella platser. Cykelparkering i källaren ingår liksom fastighetsnära källsortering i källaren. Under gallerians öppettider kan lägenheterna på plan 5 och 6 nås med hiss direkt inifrån gallerian.


ÖVRIGT
Förråd finns i två korridorer på plan 5 och 6. Olika storlek p g a olika storlek på respektive lägenhet.
Det finns postboxar i entrén. Inga tidningshållare vid lägenheterna. Det finns några tidningshållare på plan fem. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar i Västerbotten. Bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Umeå, Norrlands knutpunkt är en utvecklande stad på många olika plan. Medelåldern är låg, flera år lägre än riksgenomsnittet och här finns Umeå universitet, med design- konst- och handelshögskolorna som erbjuder utbildningar inom alla områden för sina studenter. Här finns även Sveriges Lantbruksuniversitet. Även näringslivet i Umeå har många växande företag inom framförallt medicin, bioteknik och miljö och energi. Umeå har ett starkt friluftsliv och här har man nära till hav, älv och skog. Normala vintrar brukar vara snörika och här finns det många skidspår och somrarna är soliga och varma. Det finns mycket att göra i Umeå, besök Bildmuseumet, gå på Umeås stora jazzfestival eller Norrlandsoperan med Symfoniorkestern.

Närservice

I närheten finns allt som man behöver i form av butiker, restauranger, apotek, bibliotek, biografer osv.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer till alla stadsdelar runt Umeå från centrums mittpunkt som kallas Vasaplan.

Parkering

Det är lätt parkera runt centrum både i parkeringshus och på gatan.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter