Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvans väg 95

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

1 295 000 kr

Se alla bilder


Visning

Bokad visning, anmäl dig via hemsidan!

Torsdag 4/3 17.45-18.15

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Älvans väg 95

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 39,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 81
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 321 kr/mån Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, kabel-tv och internet.
Andel i föreningen: 0,55843%
Andel av årsavgift: 0,55843%
Driftskostnad 1 193 kr/år
varav
El: 1 193 kr (516 kWh)
Kommentar 16 A lägenhetssäkring och 516 kWh/år.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1993
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 22 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Lyktgubben 2
Ljus och tilltalande lägenhet med fräscha ytskikt i rum, hall och kök. Lägenhetens ytskikt är renoverade av tidigare ägare och är i ett gott skick. Ett ljust genomgående laminatgolv skapar fin enhetlig känsla och en härlig elegant touch. Lägenheten ligger högt upp i huset med en stor och underbar balkong i bästa västerläget där dagsljuset når långt in i rummen.

Här bor du i ett av Tomtebos vackraste kvarter med fin och uppvuxen innergård nära universitet, sjukhuset, livsmedelsbutik samt härlig natur kring Nydalasjön!

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

- NYA YTSKIKT (2016)

- NÄRA UNIVERSITET OCH SJUKHUS

- NÄRHET TILL NATUR

- HÄRLIGT LJUSINSLÄPP

- HISS

- MOTORVÄRMARPLATS FINNS

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL
Hall med flertalet garderober längs en vägg vilket gör att ytterkläder enkelt hängs undan och hallen kan hållas fri. Från hallen är det fri sikt genom rummet och ut på balkongen med dubbeldörrar. Laminatgolv och ljusa väggar.

RUM OCH BALKONG
Lägenhetens samvarorum ligger rakt fram sett från hallen och disponerat gott om plats för både soffa och säng. Balkongdörrar och fönster ger ett bra dagsljusinsläpp. Laminatgolv och ljusa väggar.
Rundad balkong i västerläge ger solchanser hela dagen!

KÖK
Kvadratiskt kök med arbetsytor i vinkel och gott om förvaring. Vita, lackerade luckor (2016) och vitt kakel ovan bänkar. Den maskinella utrustningen består av kyl-/frysskåp, hällspis med ugn och köksfläkt. Samma ljusa laminatgolv som övriga lägenheten och ljusa väggar med en smakfull fondvägg i grå nyanser.

BADRUM
Rymligt badrum med plastmatta och väggmatta i mycket bra skick. Utrustat med badkar, wc, handfat med kommod och spegel med effektfull ljusram. Här inne finner ni även tvättmaskin och torktumlare som kan döljas bakom ett draperi.

BRA ATT VETA
Lägenhetsförråd finns på entréplan i samma trappuppgång.

Renoveringar gjorda av tidigare ägare (2016):
* Målat tak i hela lägenheten
* Målat snickerier och fönsterkarmar i hela lägenheten
* Nytt enhetligt laminatgolv i hall, vardagsrum och kök
* Nya tapeter i hall, vardagsrum och kök
* Sprutlackerade köksluckor i kök
* Ny kommod, blandare och badrumsspegel i badrum
* Diverse reparationer/underhåll såsom nya tak-/golvlister, persienntillbehör, utbytesspis med keramikhäll, ny köksfläkt, nya och/eller målade ventilationsdon, ny balkongmatta, nya strömbrytare och uttag m.m.

Ljus och fräsch 1a i populärt område med närhet till universitetet och NUS!

Ljus och tilltalande lägenhet med fräscha ytskikt i rum, hall och kök. Lägenhetens ytskikt är renoverade av tidigare ägare och är i ett gott skick. Ett ljust genomgående laminatgolv skapar fin enhetlig känsla och en härlig elegant touch. Lägenheten ligger högt upp i huset med en stor och underbar balkong i bästa västerläget där dagsljuset når långt in i rummen.

Här bor du i ett av Tomtebos vackraste kvarter med fin och uppvuxen innergård nära universitet, sjukhuset, livsmedelsbutik samt härlig natur kring Nydalasjön!

Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Förening

Älvans väg 95

Förening

HSB Brf Irrblosset

Allmänt om föreningen

Brf HSB Irrblosset (org.nr 716464-0893) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 99 st bostadsrätter och 2 st lokaler med hyresrätt belägna på Älvans väg 51-99 (udda nummer). Föreningens hus byggdes 1993 på fastigheten Lyktgubben 2. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av HSB Umeå. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften 2021, (information från ordförande 2021-02-10).

HUSENS SKICK
2021 - Under 2021 har föreningen planerat reparation av garagetaket
2020 - Nya kulvertar för vatten och värme, laddstolpar för el och hybridbilar, uppdatering av den gemensamma trädgården och lekparken inkl. fotbollsplanen påbörjades. Föreningen bildade även en trädgårdsgrupp med egen budget.
2019 - Byte av kulvert för vatten och värme.
2018 - Fasadrenovering, murrenovering, målning av balkongtak, byte av garagedörrar, genomfört energideklaration, sotning och inplåtning av skorsten på kvartersgården, årlig lekplatsbesiktning, fågelsäkring av Anticimex, storstädning av trapphus, tvättstugor, kvartersgård/bagarstuga, gästrum och bastu, installerat nytt passage- och bokningssystem.
2017 - Renovering av tegelfasader och murar, storstädning av trapphus, tvättstugor, kvartersgård, gästrum och bastu.
2016 - Installerat ledbelysning utomhus samt i trappuppgångar/tvättstugor/kvarterslokal, lagning av garagegolv samt nytt golv i hobbyrummet, nya golv i soprummen, åtgärder för att undvika överuttag av effekt från fjärrvärme, genomfört nulägesanalys av brandskyddet med uppföljande åtgärder, genomfört sotning av ventilationskanaler, genomfört taköversyn, renoverat kvarterslokalen, byte av orienteringstavla, fågelsäkring av Anticimex.
2015 - Ny utrustning i lekparken, byte av spaljéväggar på altanerna Älvans väg 97-99, bättringsmålning i trapphusen, trädansning av arboret, nya postlådor för radhusen samlade på carportgaveln, storstädning av garaget, hydrofobering av tegelfasader.
2014 - Byte av staket vid bilparkeringen, renovering av grovtvättstugan, nya tvättmaskiner i tvättstugorna, storstädning av trapphus och tvättstugor.
2013 - Besiktning och renovering av föreningens avloppsvattensystem, rengöring av ventilationskanaler, byte av motorvärmaruttag i carport och på parkeringen, byte av spaljéer vid kvartersgården.

KABEL TV OCH BREDBAND
Kabel TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telenor, kostnad inräknad i månadsavgiften som obligatoriskt tillägg.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har 4 st tvättstugor belägna på Älvans väg 51, 83, 97 samt en i kvarterslokalen.

PARKERINGSPLATSER
På föreningens fastigheter finns totalt 122 parkeringsplatser, se följande:
55 garageplatser (286 kr / månad), i nuläget kö (ca 5 st i kö).
25 carportplatser (258 kr / månad), i nuläget kö (ca 5 st i kö).
42 parkeringsplatser (motorvärmarplatser 171 kr / månad), varav 8 st gästparkeringar. I nuläget finns lediga parkeringsplatser.
Några utav motorvärmarplatserna är utrustade med ladd stationer för elbil, förutom 171 kr / månad tillkommer 100 kr / månad för laddstationen samt 1 kr / kwh. Finns lediga platser i dagsläget.

Gästparkeringarna är f.n gratis. Ovan information kommer från föreningen 2021-02-15.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
Kvarterslokal som rymmer 40 st sittande personer finns att hyra för 100:-/tillfälle, där finns även en bagarstuga. Gästlägenhet (wc/dusch, trinettkök, bäddsoffa) går att hyra för 200:-/dygn. Föreningen har även en bastu samt snickarbod för gratis användning.

ÖVRIGT
Inglasning av balkonger är godkänt av föreningen och de har tagit fram hur de ska se ut. Som boende måste man söka bygglov samt bekosta uppförandet själv. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg samt momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra ingår i försäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Trappstädning och inre renhållning utförs av boende i trapphusen enligt uppgjort schema. HSB Brf Irrblosset äger 93 andelar i HSB Vind i Umeå Ek för. Hemsida www.irrblosset.se

Ovanstående uppgifter är lämnade av berörd förening 2021-02-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närhet av Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är ett omtyckt område med promenadvägar, grillplatser, badstrand, motionsslingor och äventyrslekpark. Till och med ett naturreservat, Grössjön, ligger inom promenadavstånd.

Närservice

I området finns pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med större matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter