Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Västmannagatan 30

Vasastan Stockholm

6 995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - hjärtligt välkomna!

Måndag 9/12 18.45-19.15

Budgivning pågår

Budgivare 1: 6 995 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Västmannagatan 30

Antal rum 4 rum
Boarea 89,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 9-572-1-0003
Ekonomi Pris: 6 995 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 4 186 kr/mån ingår värme, vatten, kabel-TV basutbud. Tillkommer en obligatorisk avgift om 289 kr/mån för bredband.
Andel i föreningen: 4,1262%
Andel av årsavgift: 4,1262%
Driftskostnad 9 564 kr/år
varav
El: 4 200 kr
Försäkring: 5 364 kr
Beräknat antal pers: 4
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1889
Energideklaration Utfärdad
Lägenhetens yta om 89 kvm fördelas enligt följande:

HALL
Redan vid entrén möts man av en inbjudande och praktisk hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Vackra vitlaserade trägolv och ljusa väggar. Här finns även utrymme för till exempel sittbänk, förvaringsmöbel och garderober.

VARDAGSRUM
Charmigt vardagsrum med trevliga ursprungsdetaljer såsom stuckaturer, takrosett, höga golvsocklar och en imponerande takhöjd. Vackra fönster med bra ljusinsläpp. Lättmöblerat rum med både plats för soffgrupp, matbord och annat möblemang. Vitmålade väggar och vitlaserade furugolv.

KÖK
Stilrent kök med matplats och en ordentlig arbetsbänk där hela familjen kan laga mat och baka tillsammans. Ett trevligt kök med vackra fönster mot gård och bra vitvaror. Köket består av en integrerad kyl och frys, induktionshäll och varmluftsugn (Bosch), diskmaskin (Bosch), kolfilterfläkt, diskho, blandare, spotlights ovan arbetsbänk samt generös förvaring. Vitmålade väggar och vitlaserade furugolv.

SOVRUM 1
Rofyllt sovrum med välbevarade trägolv, målade väggar i vit ton och vackra stuckaturer samt takrosett. Stora vackra fönster mot gård med härligt ljusinsläpp. Platsbyggd garderob med god förvaring. Gott om plats för dubbelsäng, byrå och fåtölj.

SOVRUM 2
Sovrum mot gård med plats för säng, nattduksbord och annat möblemang. Garderob och fönster med bra ljusinsläpp. Trägolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 3
Stort sovrum mot gård med gott om plats för säng och annat möblemang. Rejäl platsbyggd garderobsvägg med mycket god förvaring.

BADRUM
Exklusivt renoverat badrum med sjösten och spotlights i tak! Här finns toalett, linneskåp, stort spegel med belysning, handfat och kommod, avskild duschdel med glas-skiva samt golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare

ÖVRIGT
Stort källarförråd om ca 6 (ej uppmätt).
Underbar innergård med fina med stora vackra träd och en grönska avkopplande för sinnet.
Charmig sekelskiftes-4:a med attraktivt läge ett stenkast ifrån Odenplan!
Genomgående för hela bostaden är den väl tilltagna takhöjden och det härliga ljuset som flödar in genom stora vackra fönster ifrån två håll. Här finns många bevarade ursprungsdetaljer såsom vackra fönster med djupa fönsternischer, en imponerande takhöjd, vackra stuckaturer och takrosetter samt höga golvsocklar. Lägenheten är belägen i en vacker fastighet anno 1889 och består av en välkomnande hall, ett trendigt kök med matplats, tre bra sovrum, ett charmigt vardagsrum med ordentlig rymd, ett påkostat duschrum samt en hall. I dagsläget har lägenheten tillgång till förråd i källaren. Trevlig innergård med grönska och grillmöjligheter. Närhet till både Odenplans rika utbud av butiker, nöjen och välrenommerade restauranger samt grönskande Vasaparken, Tegnérparken och Observatorielunden. Vacker och välskött fastighet och en förening med god ekonomi bland annat tack vare goda intäkter ifrån föreningens nyligen sålda hyresrätt samt bygge av vindslägenheter. Närhet till nya Citybanan samt nya tunnelbaneuppgången vid Odenplan.

Förening

Västmannagatan 30

Förening

Brf Tuben 7

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Brf Tuben 7 är en äkta, skuldfri och mycket välskött bostadsrättsförening. I föreningen finns 29 lägenheter där alla är bostadsrätter.
Föreningen är skuldfri och har en stark kassa med ca 5 000 000 kr tack vare en tidigare vindsförsäljning. Den goda ekonomin bidrog dessutom till att man nyligen sänkte avgifterna med 10%. Föreningens sista hyresrätt på ca 83 kvm har nyligen upplåtits som bostadsrätt vilket har stärkt kassan ytterligare. Föreningen förvärvade huset 2001 och marken upplåts med tomträtt. Avgälden löper till 1 jan 2023. En överlåtelseavgift tas ut om 1 163 kr ifrån köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr per pantsättning.

Tv och bredband

Bredband och TV: Gruppavtal med Viasat för fiberbredband och TV läggs på med 289 kr/mån (obligatoriskt). I detta ingår TV Baspaket (SVT1, SVT2, TV4, TV6, SVT24, Kunskapskanalen, Barnkanalen, SVT1 HD & SVT2 HD) och bredband (1000/1000 Mbit/s). Ytterligare TV-kanaler kan beställas extra hos Viasat.

Parkering

Boendeparkering råder.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

För tillfället finns det inga inplanerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade


UTFÖRDA RENOVERINGAR
2018 Stamspolning och OVK
2017 Vindsbyggnation av fyra vindslägenheter med inflytt våren 2018.
2017 Ny takbeläggning
2017 Hissrenovering
2013 Stamspolning
2013 Innergården och gårdsbjälklagen renoverades
2012 Innergården och gårdsbjälklagen
2012 Källarrenovering då gallerförråd förbereddes inför vindsexploatering
2012 Ny fjärrvärmecentral
2010 Fönsterrenovering
2003 Balkonger mot innergården byggdes
1994 Takrenovering
1994 Fasadrenovering
1972 Stambyte
1972 Nya elstigar

ÖVRIGT
OVK utförd 2019
Radonmätning utförd 2019
Energideklaration utförd 2019

PLANERAT UNDERHÅLL
Spolning av stammar gjordes senast under 2018 och bedömdes då vara i gott skick. Nästa spolning/besiktning planeras 2023.
Trapphusrenovering planerat under våren 2020.

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensam tvättstuga i gatuhusets källare samt cykelställ på gården.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar marken med tomträtt (omförhandlas 2023).

Området

Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg och tunnelbana. Ett stenkast bort finner du vackra Vasaparken, Observatorielunden och även Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering