Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hagagatan 20, 2 tr

Vasastan Stockholm

4 925 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - välkomna!

Måndag 23/9 17.45-18.15

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hagagatan 20, 2 tr

Antal rum 2 rum
Boarea 55,00 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 7
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 4 925 000 kr utgångspris
Avgift: 2 037 kr/mån ingår värme, vatten, kabel-TV basutbud och bredband.
Andel i föreningen: 3,57%
Andel av årsavgift: 3,57%
Driftskostnad 6 600 kr/år
varav
El: 1 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar OBS! Detta är endast en uppskattning och kan variera beroende på hushåll.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1905
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas, 3-glas i sovrummet
Lägenhetens yta om 55 kvm disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med fint golv i trä och goda avhängningsmöjligheter. Högt till tak och trevliga ursprungsdetaljer såsom serveringsgång och stuckaturer. Dubbeldörr i entrén.

SOVRUM
Rofyllt sovrum mot gård med bra ljusinsläpp, högt till tak och vackra stuckaturer. Plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i 4 garderober. Badrummet nås ifrån detta rum. Vackra plankgolv och ljusa väggar. 3-glasfönster och dubbeldörrar till balkongen.

KÖK
Gästvänligt kök med plats för matbord för 4 - 6 personer. Köket är i äldre stil och föreningen kommer i höst att byta stammen. I samband med detta kan vara läge att förnya köket - alternativet är att föreningen återställer till det befintliga skicket. Bra ytor för matlagning, många skåp för förvaring och även ett ursprungligt skafferi med fönster.

BALKONG
Rymlig balkong mot lugn innergård.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med härliga ursprungsdetaljer såsom takrosett, stuckaturer och en generös takhöjd. Ett stort fönsterparti som släpper in ljusets alla strålar. Ett vardagsrum lätt att möblera! Inbyggda hyllor i glas med möjlighet för inredning. Vackra plankgolv och ljusa väggar. K-märkta fönster.

BADRUM
Fräscht badrum med sjösten i grön ton på golv och ljust kaklade väggar. Här finns tvättmaskin, handfat och spegel på vägg samt en separat duschhörna med vikbara glasväggar. Ett charmigt runt glasfönster ut mot vardagsrum släpper in dagsljus.

SEPARAT TOALETT
Liten praktiskt toalett vid entré som i höst skall stambytas (därmed är alla stammar i föreningen bytta). Föreningen kommer att göra ett stort värdehöjande arbete där alla rör byggs in i väggen/golvet. Det blir en modern toalett där lägenhetsinnehavaren endast bekostar sanitetsporslin och eventuellt kakel. Här har Du möjlighet att påverka materialval!

VINDS- OCH KÄLLARFÖRRÅD
Lägenheten har tillgång till ett rymligt vindsförråd samt källarförråd.

ÖVRIG INFORMATION
Den alternativa planritning är endast ett förslag och skall ej tas som en garanti att ändringarna går att genomföra. Önskemål om ändringar i den befintliga planlösningen och rördragningar måste godkännas av styrelse och undersökas med byggkonsult.
I hjärtat av Vasastan ligger denna vackra sekelskiftesdröm med välbevarad charm! Du välkomnas av en av Stockholms vackraste trappuppgångar som också är K-märkt. Lägenheten är genomgående med gemytlig och ljus planlösning bestående av hall, kök, sovrum, vardagsrum, badrum och separat toalett. Ett trevligt kök med goda matlagningsmöjligheter och plats för matbord samt bra ljusinsläpp ifrån två fönster. Rofyllt sovrum mot innergård med utgång till balkong med morgonsol. Ljuvligt vardagsrum med stort fönsterparti och generöst ljusinsläpp från stora vackra fönster. Smakfullt inrett badrum med sjösten på golv och kaklade väggar. Lägenheten kan eventuellt göras om till en 3:a - måste dock undersökas av byggnadskonsult samt godkännas av förening innan. Området är ett av Vasastans mest populära - här omges Du av såväl goda kommunikationer som restauranger, affärer, butiker, träningsanläggningar, caféer m.m. En förening med mycket god ekonomi och många engagerade medlemmar. Välkommen på visning!

Förening

Hagagatan 20, 2 tr

Förening

Bf Nejlikan u p a

Allmänt om föreningen

Bostadsföreningen Nejlikan u p a är en äkta och välskött förening belägen på Hagagatan 20. Föreningen bildades 1908 och äger och förvaltar kv. Nejlikan 10. I föreningen finns 34 lägenheter varav 33 upplåts som bostadsrätt och en som hyresrätt. Utöver detta har föreningen även 3 lokaler som är uthyrda. En bostadsförening lyder under lagen om ekonomisk förening samt föreningens stadgar. Detta påverkar inte beskattningen eller möjligheten till uppskov av vinsten vid försäljning och lägenheten är belåningsbar.

Tv och bredband

KABELTV - via COMHEM.
BREDBAND - via COMHEM. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Boendeparkering tillämpas.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

För tillfället finns inga inplanerade avgiftsförändringar (enligt samtal med styrelse 2019-08-30).

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRA RENOVERINGAR
2019 - Tätning av gård
2018 - Renovering av hyreslägenhet
2016 - Renovering av tvättstuga
2014- Målning av yttertak
2012 - Ommålning av fönster utvändigt
2011 - Byte av fjärrvärmecentral
2009 - Balkongbygge
2005 - Stambyte i gårdshuset. Stambyte i gatuhuset sker successivt
1998 - OVK-kontroll
1997 - Fasadrenovering gatuhus
1992 - Elstigar

PLANERADE RENOVERINGAR
Partiellt stambyte i gathuset. OBS! Denna lägenhet är berörd vilket är en fantastisk möjlighet - köket är i äldre stil och här finns chans att förnya Dig! Föreningen bekostar bytet av stammen. Den lilla toaletten i entrén kommer också att stambytas och byggas om. Inga avgiftsförändringar då föreningen har mycket god ekonomi.

Övrigt

Cykelställ på innergården.
Barnvagnsutrymme med låsringar i gång till innergård.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp, torkrum.

Överlåtelseavgift

1 500 kr

Pantsättningsavgift

500 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Området

Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Många populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg (Nya Citybanan) och T-bana.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering