Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fatburstrappan 16, 6 tr

Södermalm Stockholm

5 950 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - välkomna!

Söndag 24/11 13.30-14.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fatburstrappan 16, 6 tr

Antal rum 4,5 rum
Boarea 87,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 7910-B6:2
Våning 6 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 5 950 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 5 502 kr/mån ingår värme, vatten, kabel-TV basutbud, bredbandsuppkoppling (100/100 Mbit)
Andel i föreningen: 0,7709%
Andel av årsavgift: 0,7709%
Driftskostnad 10 184 kr/år
varav
El: 6 600 kr
Försäkring: 3 584 kr
Beräknat antal pers: 4
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1997
Energideklaration Finns för närvarande inte
Lägenhetens yta om 87,5 kvm fördelas enligt följande:

HALL
Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för skoställ/klädhängare. Här finns även hyllor för förvaring.

KÖK
Ett fräscht och välutrustat kök med kyl och frys i rostfritt, spis, fläkt, varmluftsugn och mikro samt moderna köksskåp med gott om plats för förvaring. Plats för stort matbord för ca 8 personer.

VARDAGSRUM
Ljust och spatiöst vardagsrum med välskötta golv och ett stort fönsterparti som släpper in mycket dagsljus. Här finns gott om plats för soffa, soffbord och annat möblemang. Socialt och trevligt rum utan insyn och med fantastisk utsikt mot grönska och himmel.

SOVRUM 1
Rofyllt och stort sovrum med fönster mot grönska. Här finns en stor garderob för förvaring och goda ytor för säng, nattduksbord och annat möblemang. Ingen insyn.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för säng, nattduksbord och garderober. Ingen insyn.

SOVRUM 3
Stort sovrum som i dagsläget är delat i 2 rum. Fönster mot grönska och himmel. Plats för förvaring i skåp och garderober.

SOVRUM 4
Stort sovrum som i dagsläget är delat i 2 rum. Plats för förvaring i skåp och garderober.

BADRUM 1
Fräscht badrum med badkar, handfat med spegelskåp, toalett, tvättmaskin och torktumlare ifrån Bosch. Klinker på golv i ljusblå ton och vitkaklade väggar.

BADRUM 2
Badrum med toalett, handfat och dusch. Klinker på golv och helkaklade väggar i vitt.

ÖVRIG INFORMATION:
Lägenheten har tillgång till ett förråd i källaren.
Det finns pool, bastu och övernattningslägenhet i föreningen.
Loftbalkong med sol förmiddag/lunch.

OBS!
Den alternativa planritning är endast ett förslag och skall ej tas som en garanti att ändringarna går att genomföra. Önskemål om ändringar i den befintliga planlösningen och rördragningar måste godkännas av styrelse och undersökas med byggkonsult.
Funktionell 4,5:a med fri utsikt mot himmel och grönska!
- 4 SOVRUM
- 6/6 TR
- LOFTBALKONG I SOLIGT LÄGE
- DUBBLA BADRUM
- BASTU OCH POOL
- STABIL BRF MED GOD EKONOMI

Förening

Fatburstrappan 16, 6 tr

Förening

Brf Söder Torn

Allmänt om föreningen

FÖREINGEN OCH FASTIGHETEN
Brf Söder Torn registrerades år 1989 och deklarerar som en äkta förening. Föreningen består av fyra hus (Bågen, Kub 1, Kub 2 och Tornet) med 172 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt och fem uthyrda affärslokaler. Marken ägs av Stockholm stad och är upplåten med tomträtt med avtal fram till 1 april 2026. Gatuadresserna är Medborgarplatsen 11 och Fatburstrappan 12-18. Samtliga av föreningens fastigheter är ritade av den danska arkitekten Henning Larsen och var färdigställda 1996-1997. På föreningens kuber finns två fantastiska solaltaner.

Bostadsrättsföreningen Söder Torn består av 172 lägenheter i fyra separata byggnader som kallas Tornet, Bågen, Kub 1 och Kub 2. I föreningen finns även 5 kommersiella lokaler. Årsavgiften har varit oförändrad sedan 2007 då den sänktes med 20 %. Från 1 januari 2019 är årsavgiften sänkt med ytterligare 20%. Marken är upplåten med tomträtt avtal finns till 1 april 2026. Föreningen är en äkta förening.

Tornet är 86 m högt och har 25 våningsplan. Högst upp finns den gemensamma inglasade festlokal - topplokalen - med en fantastisk utsikt över Stockholm. På bottenplanet ligger spaavdelningen med pool och bastu. I föreningen finns också två gästlägenheter.


RELAXAVDELNING
Längst ner i Tornet ligger föreningens relaxavdelning med pool och bastu. För att få tillgång till relaxavdelningen skickas en anmälan in till poolfogden. Nyinflyttade i föreningen brukar bli kontaktade av poolfogden. Poolbokning görs via föreningens bokningssystem. Regler liksom priser för poolen finns i bokningssystemet. Efter betalning ges tillträde till poolen genom att inpasseringssystemet programmeras för att acceptera lägenhetens nyckelbrickor i poolentréns läsare. Samtidigt ges lägenheten tillgång till poolbokning.

TOPPLOKAL
Högst upp i Tornet finns den fantastiska inglasade samlings- och festlokalen med kanske stans bästa utsikt. Lokalen kan hyras av föreningsmedlemmar hela veckan för privata tillställningar. Bokning görs via föreningens bokningssystem. Priser för hyra av topplokalen finns angivna på bokningssidan.

GÄSTLÄGENHETER
Det finns två gästlägenheter som föreningsmedlemmarna kan hyra. Lägenheterna finns på bottenvåningen i Bågen och har 6 respektive 4 bäddar. Via bokningssystemet går det att totalt boka sju nätter fritt fördelade under bokningsbar period. Hyran för den lilla lägenheten är 300 kronor per natt (4 bäddar, lägenhet 1) och för den stora 400 kronor per natt (6 bäddar, lägenhet 2). Betalningen läggs till månadsavierna i efterskott.

TV/BREDBAND
Föreningen tar hem och vidaresänder Tv-kanalerna till medlemmarna i egen regi. Bredband via Stockholms Stadsnät. Möjlighet finns för enskild medlem, att mot extra kostnad erhålla 1000 Mbit/s.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har tre tvättstugor på plan E2 i Tornet och en på bottenvåningen i Bågen. En grovtvättstuga finns på plan E1 i Tornet. Tvättstugorna bokas via bokningssystemet. Bokningsterminaler finns i anslutning till tvättstugorna på plan E2 och Bågen. Bokning går också att genomföra via nätet med personliga kod. Alla regler för tvättstugorna finns i bokningssystemet och på anslagstavlor i tvättstugorna.

CYKELRUM
Utrymme för cyklar finns i det larmade cykelrummet på plan E1 vid rondellen, i cykelgaraget ovanför laxtrappan mot Göta Ark samt i rondellen på plan E1.

BOKNINGSSYSTEM
Föreningen har ett bokningssystem som nås från terminaler vid tvättstugorna och poolen. Bokningssystemet nås också via internet. Adress får du av välkomstgruppen när du flyttar in. Det är tvättstuga, grovtvätt, gästlägenheter, topplokal och pool som bokas via föreningens bokningssystem. Innan bokning av pool kan ske ska medlemmen anmäla att man vill ansluta sig till poolen. http://www.bokning.tornnet.org/

PARKERING
I föreningens uppvärmda garage finns det parkeringsplatser både MC (4 st - 600 kr/mån) och bil (65 st - 1 400 kr/mån)

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Årsavgiften har varit oförändrat sedan 2007 då den sänktes med 20 %. Föreningen planerar ingen höjning i dagsläget. Föreningens stadgar ger dock styrelsen möjlighet att erbjuda medlemmar att göra frivilliga kapitaltillskott. Nytt erbjudande om frivilligt kapitaltillskott kommer att genomföras under 2018.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen
Pansättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp

Överlåtelseavgift

1 108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej. Marken innehas med tomträtt. Marken ägs av Stockholm stad och är upplåten med tomträtt till föreningen. Avtal finns till 1 april 2026. Föreningens stadgar ger styrelsen möjlighet att erbjuda medlemmar att göra frivilliga kapitaltillskott. Säljaren har en skyldighet att kontakta föreningens förvaltare för att boka in besiktning av lägenheten före överlåtelsen.

Området

Stadsdelen Södermalm präglas av den ständigt trendiga och levande atmosfären blandat med fina utsiktsplatser och mysiga kullerstensgator. I populära SoFo (South of Folkungagatan) är utbudet av små butiker med vintage, second hand, design och svenskt mode enormt. Med en blandning av välbesökta kaféer, restauranger och barer har detta, tillsammans med området kring Hornstull och Nytorget blivit en utav många mötesplatser för trendiga hipsters. Är du konstintresserad bör du bege dig till Hornsgatspuckeln där gallerierna ligger tätt. Här har du kombinationen med lummiga parker, torg och grönområden parallellt med storstadspulsen. Ett perfekt läge med närhet till allt! Du hittar härliga bad på närliggande Långholmen, Eriksdalsbadet och i Årstaviken. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken, med tunnelbanans gröna och röda linjer, flera olika bussar samt pendeltåg från Södra Station har du en utmärkt kommunikation. Från Slussen kan du även ta färjan över till Djurgården. Här bor du mycket centralt på Södermalm med utmärkta kommunikationer till T-bana (Medborgarplatsen och Slussen) Pendeltåg(Södra station) samt flertalet busslinjer (däribland buss 76, 2, 3 och 96) som tar dig till City på några minuter. På gångavstånd ligger charmiga och populära Nytorget och Skånegatan med dess utbud av caféer och restauranger. Bra shopping finns att tillgå på närbelägna Götgatsbacken, i Ringens köpcentrum och Skrapan som ligger inom kort promenadavstånd. Promenerar man neråt kommer man till Hammarbykanalens myllrande båtliv. Närhet till flera fina parker som Vitabergsparken och Blecktornparken samt fina promenadstråk längs Hammarby sjöstad.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering