Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fridensborgsvägen 153, plan 1

Järvastaden Solna

3 700 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning - Välkommen!

Söndag 22/3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fridensborgsvägen 153, plan 1

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 66,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 11004
Våning 1 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 700 000 kr Accepterat pris
Avgift: 3 758 kr/mån Inkl värme och kallvatten. Varmvatten debiteras separat. Obligatorisk avgift om 220kr/mån för bredband tillkommer.
Andel i föreningen: 0,815%
Driftskostnad 9 200 kr/år
varav
El: 4 200 kr
VA: 2 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftkostnader baseras på säljarens uppgifter. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2016
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 18 mars 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Pyrolan 3
- Uteplats om 31 kvm!
- Välplanerad 3:a
- Barnvänligt område
- Hörnbostad med fönster i två väderstreck

Varmt välkomna till populära Järvastaden och en ljus bostad med alla rätt och en toppfräsch atmosfär. Här kan erbjudas en fantastisk uteplats om 31 kvadrat i soliga sydost, en väl genomtänkt planlösning med två bra sovrum, lättmöblerat vardagsrum samt kök med goda förvaringsmöjligheter. En hörnbostad som flödar i ljus tack vare fönster i två väderstreck. Stabil Brf med lediga parkeringsplatser i populärt & barnvänligt område med närhet till grönska & kort promenad till Mall of Scandinavia. Ett boende som måste upplevas på plats!

HALL
Välkomnande hall med utrymme för avhängning och bra förvaring i 2st garderober samt ett städskåp med skåp ovan. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av en toppfräsch atmosfär i form av vitmålade väggar och ett vackert parkettgolv i ek som fortsätter vidare in i bostaden.

SOVRUM 1
Master bedroom med utrymme för dubbelsäng. Stor garderobsvägg med skjutdörrar ger generösa förvaringsmöjligheter. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Stort badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Dusch med glasdörr. Utöver detta är badrummet utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegel, hylla, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaring i skåp ovan samt torkställ.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum vackert plankgolv i ek och vita väggar. Här finns gott om utrymme för stora sällskapsytor.

KÖK
Rymligt kök goda arbetsytor och bra förvaring i skåp med vita luckor och kaklade väggar i vitt ovan bänkskiva i mörkgrå laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt, integrerad köksfläkt och diskmaskin samt glaskeramikhäll.

UTEPLATS
Fantastisk uteplats om hela 31 Kvm i sydostläge! På golvet ligger trätrall och staket mot gatan för insynsskydd. Omringad av grönska kan du här både njuta av frukostkaffet och bjuda släkt och vänner på grillfesten.

SOVRUM 2
Sovrum med utrymme för säng, arbetsplats och extra förvaring om så önskas. Sovrummet har ett lugnt läge med fönster ut mot den soliga terrassen.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

ÖVRIGT
Lägenheten är registrerad hos föreningen som 2rok men disponeras som 3rok.
- Uteplats om 31 kvm!
- Välplanerad 3:a
- Barnvänligt område
- Hörnbostad med fönster i två väderstreck

Varmt välkomna till populära Järvastaden och en ljus bostad med alla rätt och en toppfräsch atmosfär. Här kan erbjudas en fantastisk uteplats om 31 kvadrat i soliga sydost, en väl genomtänkt planlösning med två bra sovrum, lättmöblerat vardagsrum samt kök med goda förvaringsmöjligheter. En hörnbostad som flödar i ljus tack vare fönster i två väderstreck. Stabil Brf med lediga parkeringsplatser i populärt & barnvänligt område med närhet till grönska & kort promenad till Mall of Scandinavia. Ett boende som måste upplevas på plats!

Förening

Fridensborgsvägen 153, plan 1

Förening

Brf Tallkronan 1

Allmänt om föreningen

BRF TALLKRONAN 1
Föreningen är en äkta förening som bildades 2016. Den består av 102 st lägenheter. Föreningen äger fastigheten Pyrolan 3.

Andrahandsuthyrning godkänns efter särskild prövning med ett år i sänder.

I dagsläget (2019-06-02) finns inga beslut om avgiftsändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 3 st cykelrum och 3 st barnvagnsrum. Föreningen har även en övernattningslägenhet med kök som går att hyra. I garaget finns även en serviceplats med en installerad kompressor att nyttja för bil-, cykel- och barnvagnsdäck samt fotbollar etc.

PARKERING
Föreningen har 16 parkeringsplatser utomhus för 500 kr/mån och 91 platser i varmgarage för 950 kr/mån. I dagsläget (2019-04-23) är det ingen kö till dessa platser, varken inomhus eller utomhus. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 300 kr/månad eller 750 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

OMRÅDET
Järvastaden är ett perfekt område för dig som vill bo centralt, men ändå naturnära och barnvänligt. Bostadsområdet gränsar till Igelbäckens naturreservat och kulturmiljön Överjärva gård med café och djurhållning. Området kan bäst beskrivas som småstadskaraktär med attraktiva bostäder och grönområden för såväl rekreation som lek. Ca 100 meter från bostaden finns en Ica-butik. När väl Järvastaden är färdigbyggt kommer det att inrymma 12 000 invånare. Därmed blir Järvastaden Sveriges största nya stadsdel efter Hammarby Sjöstad.

Nyligen öppnades en ny skola i Järvastaden. 2017 stod denna klar och tar numera emot 500 barn från förskoleklass upp till årskurs sex. Adressen till den nya skolan blir Fridensborgsvägen 100, en kort promenad ett stenkast från huset.

En kort promenad från lägenheten ligger Råstasjön, en fågelsjö med fina promenad och joggingspår. Under vintern kan man åka skridskor på sjön och under sommaren är det trevligt med en picknick på de omkringliggande grönområdena. För den som söker större utmaning ligger Ursviks motionsgård nära med elljusspår och "norra Stockholms bästa" skidspår på vintern. Mulle Mecks lekpark är en del av Järvastaden som måste upplevas, det blir lätt barnens favorit.

Med ca 15 minuters promenad når du Arenastaden med nya nationalarenan och Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt.

Från huset är det en kort promenad till Ulriksdals pendeltågstation varifrån du har ca 9 minuter till city. Busshållplats finns precis vid Spegeldammsparken där du tar dig till blå linjen och Hallonbergens t-banestation på ca 7 minuter åt ena hållet och Röda linjen med Bergshamra på ca 15 minuters avstånd åt det andra. Den som är bilburen tar sig lätt ut på såväl E18:n som E4:an från området.

På cykelavstånd finns Kista Galleria och Solna Centrum, lägg därtill grönområden och fina promenadstråk runt hörnet i Igelbäckens naturreservat, Ulriksdals Slott och trädgårdar samt Hagaparken.

För mer information om området och dess utveckling går det bra att besöka www.jarvastaden.se.

Tv och bredband

Föreningen har kabel-tv med basutbud, bredband 100/100 mbit samt telefoni tecknat genom Telia. Obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer.

Parkering

Föreningen har 16 parkeringsplatser utomhus för 500 kr/mån och 91 platser i varmgarage för 950 kr/mån. Det finns även garageplatser med laddstation för elbil. I dagsläget (2019-04-23) är det ingen kö till dessa platser, varken inomhus eller utomhus. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 300 kr/månad eller 750 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

Nyproduktion 2016, därför har inga större renoveringar utförts.

Föreningen har i dagsläget (2019-04-23) inte fattat beslut om några kommande större renoveringar. Man kommer under året uppdatera entréerna med elektroniska nyckelsystem.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering