Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sköldgatan 4C

Håkanstorp Malmö

1 275 000 kr

Se alla bilder


Visning

Föranmälan krävs, ring eller maila!

Tisdag 22/10 17.00-17.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sköldgatan 4C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 42
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 275 000 kr utgångspris
Avgift: 4 810 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 1,82966%
Andel av årsavgift: 1,82966%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr. Till lägenheten hör 1 stort förråd samt ett mindre. Båda finns i källaren. Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren på visning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1949
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 5 juli 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 158 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kallan 1
Hall
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter direkt i entrén. I anslutning till hallen finns det även en praktisk garderob. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Kök
Trevligt kök med ljusa väggar och mörkt trägolv. Stilfull köksinredning tillsammans med ljus kakel som stänkskydd och bänkskiva i mörk laminat/rostfritt, skapar en modern känsla. Rostfria vitvaror i form av spis med häll och ugn (2015), kombinerad kyl/frys (2015), kolfilterfläkt (2015) samt diskmaskin (2015). Matplats för 4 personer.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats till både soffgrupp och matsalsbord. Gediget ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Även här ligger det ekparkett på golv och vitmålade väggar. Från vardagsrummet har man utgång till balkong under tak med plats för balkongmöbler.

Sovrum 1 och 2
Trivsamma sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vita väggar och parkettgolv. I anslutning till sovrummen finner två bra klädkammare.

Badrum
Badrummet är renoverat 2006 och har klassiskt vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustning: Badkar, WC, handfat med svart kommod, handdukstork (el). Ovanför handfatet finns ett badrumsskåp med spegel med plats för hygienartiklar

På attraktiva Håkanstorp, med närhet till såväl city som lugnet utanför stan.

Högst upp på tredje våningen finns denna rymliga och välplanerade trerummare om 69 kvm! Vacker ljus ekparkett, helkaklat badrum och balkong under tak är bara några av de attribut som gör detta till en bostad att trivas i. Här bor du i en trevlig förening med närhet till goda kommunikationer samt härliga grönområden, som gör detta till det optimala boendet. Välkomna på visning!

Förening

Sköldgatan 4C

Förening

Hsb Brf Kallan

Allmänt om föreningen

Brf Kallan är en äkta förening som bildades i samband med husbyggnationen 1946-49. Föreningen består av 3 hus med sammanlagt 60 lägenheter där samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen ligger granne med lugna villakvarter och i närheten finner du grönytor och lekplats m.m. Fastigheten är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal gäller t o m 2022-12-31. Till lägenheten hör 2 källarförråd. Tvättstugorna finner man i källaren i huset bredvid. I övrigt finns cykelrum, barnvagnsrum samt hobbyrum och samlingslokal för medlemmars förfogande. Den ekonomiska såväl som den tekniska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen har antagit nya stadgar.

BREDBAND/TV
Kabel-tv via Canal Digital, basutbud, ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till HSB Bolina 2.0. Via HSB Bolina har man i dagsläget möjlighet att välja mellan olika operatörers erbjudanden inom bredband, IP-telefoni och IP-tv.

PARKERING
Föreningen har även 19 p-platser för 100:-/månaden där ett särskilt kösystem tillämpas.

EKONOMI/KOMMANDE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Föreningen höjde avgiften med 3% 2019. Inga fler beslut gällande avgifterna är tagna. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år, detta för att stå rustade för eventuellt ökade driftskostnader och den kommande höjningen av tomträttsavgälden.

MEDLEMSKAP
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Styrelsen vill gärna träffa köparen och säljaren gemensamt för en tillsyn av lägenheten innan tillträde

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

HUSETS SKICK:
- Renovering av tak och omfogning av fasaderna, vindar har tilläggsisolerats, stuprännor och hängrännor har bytts ut, tegelbalkarna som har varit i dåligt skick har bytts ut, kameraövervakning har installerats vid miljöhusen 2016.
- Nya torkskåp i tvättstugorna samt miljöhus 2014
- OVK har utförts och installation av brand/utrymningslarm i källare 2014
- Utemiljön har blivit renoverad och förbättrad 2013,2014 och 2017
- Tagglåssystem 2011
- Avloppsstammar byttes 2006
- Vattenstammar byttes 2006
- Badrum renoverades av föreningen 2006
- Radiatorer byttes 2006
- Eldragningar alla eldragningar byttes ut i början av 2000-talet
- Fönster byttes under 1990-talet
- Balkonger Renoverades under 1990-talet

PLANERADE RENOVERINGAR
- Föreningen har en underhållsplan som årligen uppdateras. Nästa renovering som stå på tur enligt planen, är ett nytt värmesystem under hösten 2019, där man kommer att installera en ny datoriserad styrning med lägenhetsgivare för att minska energiförbrukningen samt nya värmeväxlare.

Gå gärna in på föreningens hemsida, http://www.hsb.se/malmo/kallan

INFORMATION TILL SPEKULANTER
Informationen inhämtad av föreningen 2019-08-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering