Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Scheelegatan 2B

Håkanstorp Malmö

1 195 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkomna!

Söndag 20/10 12.15-13.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Scheelegatan 2B

Antal rum 2 rum
Boarea 61,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0025
Våning 7 av 11, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 195 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 3 852 kr/mån ink värme, vatten, kabel-tv, bredband och brf-tillägg.
Andel i föreningen: 0,30507%
Andel av årsavgift: 0,30509%
Pantsatt Ja
Allmänt Lägenhetsinnehavaren disponerar ett förråd på vinden samt ett mindre i källaren (matkällare).

Byggnad

Byggnadsår 1960
Energideklaration
Utfärdad den 24 april 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år
På Håkanstorp bor du i närheten av det mesta, mitt i ett lugnt villaområde i en äldre stadsdel med fina hus från 20- och 30-talet. Kombinationen att bo i ett lugnt område men med närhet till city lockar många hit. City nås med cykel på ca 10 minuter och kommunikationerna med buss samt närheten till motorvägen gör området mycket attraktivt för pendlaren till Lund eller Köpenhamn.

Lägenheten är belägen i stabila och mycket lågt belånade Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10. Föreningens byggnader, gemensamma utrymmen och gård är mycket välskötta och erbjuder de boende en trevlig miljö.

Lägenheten disponeras enligt följande

HALL: Vi välkomnas på sjunde våningen via hissen och stiger in i en stor hall som går i vinkel med gott om plats och framförallt bra förvaring. De vackra originalgarderoberna har bevarats och renoverats med beslag från Byggfabriken. På golvet ligger en ljusare laminat och väggarna är målade i en dov grå/grön nyans.

KÖK: Köket som är väl tilltaget till ytan löper längsmed två sidor med gott om skåp och ytor. Här finns plats för ett större bord för ca 4 sittande. Fönstret bjuder på en härlig utsikt där vi ser långt över Malmös takåsar och mycket himmel. På golvet ligger en plastmatta i bruna nyanser och väggarna är vita. För den som älskar originaldetaljer och dess charm är köket med detaljer som kryddbehållare och Perstorpsskiva bevarat, ta bort luckorna och måla hyllorna så får du ett kök som ofta syns i inredningsreportage. För den som föredrar ett modernt kök finns alla möjligheter då ytan är mycket rymlig och bra disponerad.

SOVRUM: Även sovrummet har en generös yta med plats för dubbelsäng, nattduksbord och ytterligare förvaringsmöbler om behov finns. På golvet ligger en ljusare laminat och väggarna är målade i en mycket harmonisk och lugn grå/blå nyans.

BADRUM: Det halvkaklade badrummet i originalutförande har en brun/orange klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Upptill är väggarna målade med en ljusgrå nyans. Badkar och inredning i vitt.

VARDAGSRUM: Det ljusa vardagsrummet med stort fönster erbjuder en otrolig utsikt över Malmö. Här finns plats för soffgruppen men även matbord för 4-6 sittande. Väggarna är släta och vitmålade och på golvet ligger parkett.

BALKONG: En härlig balkong med fantastisk utsikt i bästa västerläge. Härifrån ser du stora delar av Malmö och kan njuta av fina solnedgångar och en rosa himmel. Att den är inglasad gör det möjligt att njuta av den även höst och tidig vår.

Stor tvåa högt upp i huset med otrolig utsikt

Välkommen högt upp i huset till denna stora och välplanerade tvåa med rymlig inglasad balkong i härliga väster. Lägenheten erbjuder generösa ytor som är enkla att möblera på, bra förvaring och framförallt så är den belägen i en mycket bra förening.

Förening

Scheelegatan 2B

Förening

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 10 är en äkta förening som består av 337 lägenheter och 15 lokaler. Adresserna är Scheelegatan, Klubbegatan, Sköldgatan, Sallerupsvägen och Fylkinggatan. Byggnaderna är uppförda 1960 och marken innehas med tomträtt. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2020-12-31. För den ekonomiska förvaltningen svarar Riksbyggen.

HUSETS SKICK
Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns.
Fönsterbyte 1993/1994
Byte av kall/varmvattenledningar 1997/1998
Tak renoverat 2000
Fasadputsning 2015
Genomgång av ventilationen 2014/2015
Tvättstugeutrustning byttes 2016

PÅGÅENDE ELLER PLANERADE RENOVERINGAR
Just nu pågår relining av avloppsstammarna, beräknas att vara klart under 2020. Reliningen är helt klar i höghuset på Scheelegatan 2.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns åtta gemensamma tvättstugor i föreningens källare. Två stycken av tvättstugorna är belägna i höghuset på Scheelegatan. Cykelrum och barnvagnsrum finns också i källaren. Fritidslokal finns att hyra och övernattningslägenhet finns på Sköldgatan att hyra.

PARKERING
Föreningen innehar 11 garageplatser som kostar 375 kr/mån och 160 parkeringsplatser som kostar 60 kr/mån. Separat kö råder.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
TV: Föreningen är ansluten till Telenor, basutbudet ingår i avgiften
INTERNET: Bredband finns via Ownit. Ingår i avgiften. Hastighet 100/100 fiber.

VIKTIG INFORMATION
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering