Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ledebursgatan 2

Centrum Malmö

2 750 000 kr

Se alla bilder


Visning

Öppen visning, välkomna!

Söndag 26/5 13.30-14.00

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ledebursgatan 2

Antal rum 3 rum + KÖK
Boarea 91,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 224
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 750 000 kr som utgångsbud
Avgift: 5 347 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv & bredband.
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar ett vindsförråd.
I föreningens register är lägenheten registrerad som 2,5 rum och kök.
Andelstal: 0,0379000
Andelsprocent: 3,78697%
Andel av årsavgift: 3,88155%
Andelstal kapital: 0,0379000
Andelsprocent kapital: 3,78697%

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1908
Energideklaration
Utfärdad den 5 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år
Mitt i stadens puls finns en oupptäckt pärla! Upptäck dess planlösning med speciella vinklar samt balkong in mot gården. På lugnt läge med fönster mot innergården beskådas denna skönhet på Ledebursgatan, precis intill Konserthuset, med rymliga rum och rejäl takhöjd. Huset är kallat "Gustaf Adolf palatset", ritat av Jöns Wallin och uppfört i tre etapper mellan 1904-1908. Genomgående ljusa golv, ett mysigt kök samt en välskött innergård att grilla och bjuda in vänner till. Runt hörnet väntar stadens utbud av mat och kultur! Ett boende av hög kvalité med en perfekt kombination där välbevarad charm möter det moderna. Stor och modern hiss från markplan.

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och plats för avhängning.

KÖK
Charmigt kök med köksinredning i ek som möter ljusa väggar. Generösa förvaringsmöjligheter, kakel i vitt över arbetsytan samt plats för ett större matbord vid fönster ut mot den mysiga innergården. Maskiner i form av kyl, frys, diskmaskin, häll, inbyggnadsugn och fläkt, samtliga maskiner i rostfritt.

SOVRUM
Vägg i vägg med köket ligger ett av lägenhetens sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och arbetshörna eller barnsäng. Den välvda väggen ger rummet karaktär.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum med kakel och klinker i toner av vitt och grått. Här finns WC, dusch, handfat med kommod och spegelskåp samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Fantastiskt vardagsrum med en rejäl takhöjd, parkettgolv, ljusa väggar samt plats för större sällskapsgrupp och matplats. Utgång till balkongen som bjuder på västläge.

SOVRUM
I anslutning till vardagsrummet finns det andra sovrummet. De gröna väggarna och fönster in mot innergården ger detta rum en rofylld känsla. Praktisk förvaring i garderob och väggskåp.

Välkomna till denna anrika byggnad. Ta del av dess perfekta läge med närhet till citypulsen, grönområden och goda kommunikationsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

Rymliga rum och rejäl takhöjd!

Mitt i stadens puls finns en oupptäckt pärla! Upptäck dess planlösning med speciella vinklar samt balkong in mot gården. På lugnt läge med fönster mot innergården beskådas denna skönhet på Ledebursgatan, precis intill Konserthuset, med rymliga rum och rejäl takhöjd.
Huset är kallat "Gustaf Adolf palatset", ritat av Jöns Wallin och uppfört i tre etapper mellan 1904-1908. Genomgående ljusa golv, ett mysigt kök samt en välskött innergård att grilla och bjuda in vänner till. Runt hörnet väntar stadens utbud av mat och kultur! Ett boende av hög kvalité med en perfekt kombination där välbevarad charm möter det moderna. Stor och modern hiss från markplan.

Förening

Ledebursgatan 2

Förening

Brf Jasminen 3

Allmänt om föreningen

Brf Jasminen 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 och består av 26 lägenheter som innehas med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt i en fastighet från 1908. Föreningen äger tomten.

Fastighetens skick:
Fastigheten genomgick en större renovering 1980-talet med bl.a. stambyte 82/83. Elinstallationerna renoverades 1982. I lägenheterna är installationerna 3-fasigt anslutna. Elstandarden i lägenheterna är ganska god, i nivå med ombyggnadsperioden. Elcentral med gängsäkringar. Ojordad installation i bostadsrum. Utanpåliggande ledningar och väggapparater. I vindslägenheter, utförda 1982, är dock elinstallationer infällda. Standarden kan skilja från bostad till bostad.
Tvättstuga, ligger på gårdsplan, renoverades 2006 med nya maskiner vilka består av 2 tvättmaskiner, en torktumlare och
ett torkskåp, samtliga av märket Electrolux.
Gården anlades 2006.
Trapphus renoverades 2006.
Fasad 2009/2010
Fönsterrenovering påbörjades 2010 och slutfördes under 2012.
Takmålning 2013
Värmeväxlare, målning samt belysning 2016
Hiss 2016
Entrédörrar 2016/2017

Kommande renoveringar
Underhåll avloppsstammar 2020, metod ej fastställd.
Renovering av vissa fönster 2019/2020.
Renovering fasad mot Amiralsgatan/Ledebursgatan, omfattning ej fastställd.
Renovering trapphus Ledebursgatan 2020. Nytt golv samt ev. målning.
Renovering entré Ledebursgatan 2020. Målning samt ev. viss ombyggnad tak.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital, för utbud och aktuella priser se: www.canaldigital.se (Basutbudet ingår i månadsavgiften)
Bredband är indraget i fastigheten via Ownit och 100 mbit ingår i avgiften.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utgångspunkten är att planerade renoveringar ska kunna genomföras utan nämnbara avgiftshöjningar.

Husets historia
Huset är ritat 1906 av arkitekten Jöns Jacobsson Wallin och byggt i tre etapper. Första etappen, hörnan Föreningsgatan-Amiralsgatan, stod klart 1907 och samma år flyttade arkitekten själv in i den delen på Amiralsgatan 16 (han måste alltså varit nöjd med sitt verk).
Året efter, 1908 stod Jasminen3 klar och 1909 eller 1910 var delen mot Betaniaplan färdig. Husets namn "Gustav Adolfspalatset" kommer från byggherren, Fastighetsaktiebolaget Gustaf Adolf som existerade mellan 1903-13 och hade Jöns Jacobsson Wallin som delägare.
1892-93 hade Wallin en arkitektfirma tillsammans med sin svåger, arkitekten Axel Stenberg på Mårtensgatan och 1901-02 drev Wallin Skånska tapetaffären på Södra Förstadsgatan.
Axel Stenberg har för övrigt ritat ett 40-tal hus i Malmö mellan 1893 och 1928, men det verkar som Wallin bara ritat ett fåtal. Han står i alla fall som medarkitekt (med Stenberg) på två hus ritade 1893: Flerbostadshus, Regementsg 4 (kv Tigern2) Flerbostadshus, Davidshallg 4-6 (kv Tigern 4-5).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-04-17. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering