Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kulladalsgatan 26C

Kulladal Malmö

2 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kulladalsgatan 26C

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 94,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1199
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 195 000 kr utgångspris
Avgift: 5 289 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband, el med individuell avläsning årligen
Andel i föreningen: 0,18329%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FT
Energideklaration
Utfärdad den 4 mars 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 167 kWh/m² och år
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett vindförråd samt en mindre matkällare.
Nuvarande ägare har 2016 bytt samtliga dörrar i lägenheten (ej ytterdörr) samt lagt nytt laminatgolv (16 mm).

Hall

Avhängningsmöjligheter och ytterligare förvaring i klädkammare samt inbyggd garderob. (-16)Vi tar oss upp till 7:e våningen och in i bostadens rymliga och ljusa hall som välkomnar oss med väggar i vitt, dimbara spotlights i tak och ett vackert golv som enhetligt löper vidare genom hela bostaden. Entrén inrymmer gott om avhägningsmöjlighet för såväl jackor som skor.

Kök

Från hallen löper golvet vidare och tar oss in i det ljusa köket med generös matplats. Här välkomnas vi av vit skåpinredning kombinerad med grå bänkskiva med vit mosaik ovan samt goda arbetsytor och förvaring. Utrustning såsom spis/ugn, spisfläkt, diskamskin samt kyl och frys.

Vardagsrum

Ett stort och luftigt vardagsrum som tack vare sin storlek erbjuder gott om yta för sociala sammanhang. Här ryms både en större soffgrupp, men även ett större matbord om 6–8 personer. Större fönsterpartier skänker mycket ljusinsläpp och det fina golvet och de ljusa väggarna skapar en röd tråd genom hela bostaden. Vackra fönsternischer i sten från byggtiden utgör en fin detalj.

Sovrum 1

Lugnt, stort och sobert sovrum som även det innehar samma enhetliga golv och ljusa väggar. Gott om plats för både sovrumsmöblemang och garderobsinredning om det så önskas! Utgång till den inglasade balkongen.

Sovrum 2 & 3

Även i dessa sovrum finns gott om plats för sovrumsmöblemang och förvaring. Ljusa väggar samt det fina laminatgolvet återfinns även här och från fönsterna har vi härlig utsikt. Från ett av sovrummen har ni tillgång till den ärliga balkongen. Fri och härlig utsikt över Malmös vackra vyer.

Badrum

Luftigt, ljust och mycket rymligt badrum och går i samma stil och sobra kulörval som bostadens övriga rum. Här finns flera stilrena, genomtänkta detaljer och fräsch känsla. Helkaklade väggar i vitt kombineras med mörkare klinkergolv. Utöver WC och handfat med förvaring inrymmer badrummet även en rymlig dusch med glasväggar, handdukstork, spotlights i tak samt golvvärme.

WC

Helkaklad gäst-WC i vitt och grått. Utrustat med WC och handfat med kommod. (-16)

Balkong

Belägen i strålande söderläge med plats för soffgrupp kan här utsikt över Malmös västra delar avnjutas. Utan tvekan ett av de bästa lägena på Kulladal med fullstndigt fri sikt.

4:a belägen högt upp med fria vyer över Malmö!

Nu kan vi stolt presentera detta moderna boende om 4 rum på 7:e våningen på absolut bästa läge i Kulladal! Här erbjuds en helt insynsskyddad, nästintill totalrenoverad våning med genomgående och social planlösning, tre generösa sovrum, ett badrum, gäst-wc samt ett vackert vardagsrum. Detta är en lägenhet för dig som kräver ett boende av högsta kvalité och komfort på en bra och lugn adress. Utöver bor du högt med fantastisk utsikt från samtliga rum, inte minst från en generös inglasad balkong som förlänger sommarmånaderna. Lägg därtill det sällsynta läget som erbjuder fria vyer över Malmös västra delar, utan något som skymmer sikten. Varmt välkomna på visning!

Förening

Kulladalsgatan 26C

Förening

Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea och den tekniska HSB.

HUSENS SKICK
1986 renoverades fasader.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades tak.
2006 renoverades trappuppgångar.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmena.
2009 byttes glasen i fönster.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2014-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2017 installerades postboxar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2019 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.

Pågående renoveringar:
Föreningen är igång med hissrenoveringar på Kulladalsgatan 22 C och 26 C som planeras bli klara den 7;e juni. När det gäller hissarna i 20 C åtgärdas denna mellan vecka 34-37 och när det gäller 26 B så planeras denna åtgärdad under veckorna 38-41. (2020-05-13)

Föreningen planerar relining gällande avloppsstammarna och arbetet planeras att påbörjas vecka 32. Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar mellan 2022-2025 att renovera fönster, yttertak, fasad/balkongrenovering och entrépartier. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För fler renoveringar se vidare i årsredovisningen.

EKONOMI
En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av ett prisbasbelopp, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av ett prisbasbelopp av köparen för varje lån som tas med bostadsrätten som säkerhet. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningen planerar årliga avgiftshöjningar om cirka 2 % fram tom 2023. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2.

PARKERING
I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 224 kr/mån, varmgarage ca 337 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 224 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 224 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.

EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem.

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt kontroll med föreningen 2020-05-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter