Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Järnåkravägen 15B

Järnåkra Lund

2 395 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Järnåkravägen 15B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 58,40 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 15-17
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 2 408 kr/mån inkl. värme, vatten, internet samt kabel-tv
Andel i föreningen: 0,725%
Andel av årsavgift: 0,73%
Pantsatt Ja
Allmänt Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 21 februari 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 138 kWh/m² och år

Hall

Vi välkomnas in i denna välplanerade bostad av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i inbyggda garderober. Mörkt golv möter ljusa väggar och från hallen når vi alla bostadens rum.

Kök

Köket är väldisponerat och här finns god yta för matbordet invid fönstret som medför ett fint ljusinsläpp. Köksinredning i ek med matchande bänkskiva och stänkskydd av mörkgrå kakel vilket ger en snygg kontrast. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis, ugn, kolfiberfläkt samt diskmaskin.

Vardagsrum

Lägenhetens största rum tillika vardagsrum finner vi till höger om köket. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ och har även det ett härligt ljusflöde tack vare ett väl tilltaget fönsterparti. På golvet ligger vacker fiskbensparkett som lades i december 2020 och väggarna är nyligen målade i stilren ljusgrå nyans. Från allrummet når man dessutom den enastående balkongen som sträcker sig längs med hela bostaden, här kan man njuta av många fina stunder!

Sovrum

Våningens sovrum är bra till storleken och inrymmer enkelt en dubbelsäng samt ytterligare möblemang efter önskemål och behov. Här finns även en praktisk inbyggd garderob.

Badrum

Badrummet är helkaklat med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finner vi wc, handfat med kommod, spegel samt vägghängd hylla med mycket förvaring. Dessutom finns ett snyggt badkar där man kan sjunka ner och avnjuta ett avkopplande bad efter en lång dag.

Välplanerad tvåa med fantastisk balkong!

På omtyckta och lugna Järnåkra ges nu möjligheten att förvärva denna rymliga tvåa med väl tilltaget vardagsrum, fint kök och helkaklat badrum. Här fås ett underbart boende med fenomenal balkong i härligt söderläge! Dessutom i en välskött förening med fin gemenskap och grönskande omgivningar.

Förening

Järnåkravägen 15B

Förening

Brf Mästaregården

Allmänt om föreningen

Brf Mästaregården i Lund är en äkta förening som äger fastigheten. I föreningen finns totalt 132 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även två lokaler. En för närvarande disponibel, den andra används dels som föreningslokal, dels som övernattningsrum. Baker Tilly sköter föreningens ekonomiska förvaltning. För mer info, besökt gärna föreningens hemsida https://sites.google.com/prod/view/brfmastaregarden/startsida.

Tv och bredband

Kabel-TV: ComHems nät, digitalt grundutbud Comhem ingår i månadsavgiften.
Internet: Internetuppkoppling via Bredband 2 med hastighet på 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften. Egen router krävs för trådlös uppkoppling.

Parkering

74st parkeringsplatser, tilldelas enligt kö-system. Kostnad 300 kr/mån.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsändringar. En överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet tas ut av köparen vid överlåtelsen.

Renoveringar - utförda och planerade

Utfört underhåll sedan 1998:
1998-1999 Taket lades om.
2001-2002 Nya ytterbågar på samtliga fönster.
2003-2004 Termostater utbytta.
2006-2007 Renoverades samtliga balkonger.
2007 PCB-inventering, godkänd.
2010 Nya säkerhetsdörrar.
2012 Relining avloppsstammar
2012 Vattenstammar, nya rör.
2012 Huvudledningar för el och lägenhetscentraler utbytta.
2014 Målning av samtliga tvättstugor/torkrum.
2015 Ombyggnad av delar av föreningslokal till övernattningsrum.
2015-2016 Installation av eget fibernätverk.
2017 Målning av tak & väggar balkonger.
2018 Utbyte av utrustning tvättstugor/torkrum
Föreningen har gjort förebyggande arbeten med taken under hösten 2012.
OVK-besiktning och radonmätning utfördes 2019
2019 Gemensam El i föreningen.
2021 Fönsterbyte
2021 Ökad kapacitet och förbättrat fibernätverk.

Planerade framtida renoveringar:
2021 Ventilationsåtgärder

Föreningen planerar även att se över värmesystemet och eventuell stamspolning inom snar framtid, men det är inget arbete som är påbörjat eller satt någon tidplan för än.

Övrigt

Köks- och badrumsfläktar får ej installeras utan godkännande från styrelsen. I köket godkänns enbart kolfilterfläkt.

Gemensam el: Föreningen har ingått ett el-avtal med kraftringen vilket innebär att nätavgifterna finansieras av föreningen och el-konsumtionen faktureras tillsammans med avgifts avin för lägenheten. Konsumtionen faktureras retroaktivt med fem månader och det är därför viktigt att notera att vid en överlåtelse kommer köpare faktureras säljarens konsumtion under de första 5 månaderna. Om/hur säljare och köpare väljer att hantera detta är utanför bostadsrättsföreningens ansvar.

Tvättstugor: Det finns två i hus 11 och 15, en i hus 13. De är tillgängliga vardagar 07:00-22:00 samt söndag & helgdag 10:00-22:00.Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och en torktumlare samt torkrum.

Gård: Stor gräsmatta mellan de tre husen, uteplatser med grill samt odlingslott.

Området
Området är avskilt och lugnt samtidigt som det är på gångavstånd till centrum. I området finns en stor Hemköpsbutik inom 200 m från föreningens fastigheter samt lättillgänglig busshållplats för direktbuss till Malmö. Dessutom finns en lekplats i direkt anslutning till föreningens tomt.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av föreningen via föreningens hemsida. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Området

På Järnåkra finns ett flertal attraktiva förskolor och skolor, exempelvis Körsbäret, Arken, Blomman, Lilla Järnåkra, Vegaskolan, och Järnåkraskolan, http://www.lund.se/jarnakraskolan. Bara några hundra meter bort finns Kulturmejeriet och Lunds Stadspark. Lunds Centrum ligger på promenadavstånd.

Närservice

Vid Karhögstorg finns Hemköp (Öppet alla dagar 08-22). I närheten finns även Ica Nära Satelliten, Ica Söderlivs, Coop, Netto och Lidl. På Karhögstorg finns även restaurangen Viva och i Stadsparken ligger mysiga Stadsparkscaféet.

Kommunikation

Någon minut bort på Ruben Rausings busshållplats går regionbussar och pendel till Malmö. På Malmövägen går även stadsbuss linje 6 och från Järnåkraskolan går linje 7.

Parkering

I närområdet finns det gott om parkering. Möjlighet till boendeparkering finns också.

Övrigt

Bostadsområdet vid Järnåkra byggdes 1956 med tillhörande affärscentrum kring Karhögstorg. Järnåkraområdet har fina, grönskande innergårdar med grillplatser och fina lekplatser för barnen. Det var det första bostadsområdet i Lund där man anlade ett bilfritt grönområde, något som sedan blev en modell vid det fortsatta byggandet i Lund.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter