Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Poppelgränd 4

Gamla Kålgården Jönköping

1 595 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna!

Söndag 24/11 13.00-13.30

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Poppelgränd 4

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 66,00 kvm
föreningsinfo samt se allmänt
Söderbalkong 3 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2086-1-18-2
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 4 039 kr/mån Inkl värme, vatten, kabeltv, internet 100 Mbit/s & bostadsrättstillägg
Andel av årsavgift: 1,57919%
Driftskostnad 4 044 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 044 kr
Kommentar Ca uppgifter och baseras på en vuxen i hushållet.
Pantsatt Nej
Allmänt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1990
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 19 december 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år
Övriga byggnader I entréplan finns gemensam tvättstuga samt ett stort förråd på ca 6 kvm som hör till bostaden. Ute på gården finns cykelrum och soprum.

HALL

Välkomnande hall med palts för avhängning direkt till höger följt av tre garderober. Ytterligare plats för möblering/ förvaring finns längre fram. På golvet ligger en linoliummatta och väggarna är klädda med ljus tapet.

BADRUM

Rymligt välbevarat badrum med rosa våtrumsmatta på golvet och väggarna är klädda med vitt kakel samt en bårs med rosa kakel. Utrustat med wv, handfat, överskåp med spegeldörrar, högskåp samt vädringsfönster.

KÖK

Praktiskt och rymligt kök som nås från hallen men även från sovrummet. Plats ges för större matgrupp. Stilrent vitt kök med vitt kakel som stänkskydd och rostfri arbetsbänk. Utrustat med spis med häll, fläkt, dubbelho med engreppsblandare samt en kombinerad kyl/frys. På golvet ligger en linoliummatta och väggarna är klädda med ljus tapet.

SOVRUM

Tilltaget sovrum med gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möblemang. Ljusinsläpp från norr ger ett behagligt klimat. Utrustat med tre garderober. På golvet ligger en linoliummatta och väggarna är klädda med ljus tapet.

VARDAGSRUM

Stort och lättmöblerat rum som ger plats åt både en soffgrupp och matgrupp för den som önskar. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda med ljus tapet. Stort fönsterparti åt söder med utgång till balkongen.

BALKONG

Skön balkong som vetter mot söder ger sol från tidigt fm till tidig kväll. Fria vackra vyer ut över Gamla kålgården.

Rymlig citytvåa där hissen tar dig högst upp till vackra vyer!

Gammalt eller nytt ? Ja här på Poppelgränd 4 får man lite av varje! Två ingångar med varsina intryck och utseende. Från Odengatan så möts du av det lite mer moderna intrycket och är smidig entré när man ska eller kommer hem från city som ligger bara nån minut där ifrån. Från Poppelgränd infinner sig lugnet med idylliska omgivningar med kullerstensgator, låga byggnader med fina träfasader och mysiga innergårdar - ett område med anor från 1890 talet. Här finns det även hiss så att bostaden är belägen högst upp ger bara fördelar med bland annat fria vackra vyer och ett härligt lugn. Tilltagen tvåa med välfördelad planlösning. Välkomnande hall, stort badrum, praktiskt kök, tilltaget sovrum i behagligt norrläge och stort lättmöblerat vardagsrum som avlutas med en härlig balkong med söderläge.

En av de gemensamma tvättstugorna finns på entréplan i samma hus som bostaden där även ett stort förråd finns som tillhör bostaden, praktiskt och bekvämt!

I månadsavgiften ingår förutom vatten och värme även kabeltv, internet 100 Mbit/s samt bostadsrättstillägget.

Gångavstånd till hela Jönköping centrums utbud av butiker, restauranger och nöjen. Även naturen är lättillgänglig och i det absoluta närområdet återfinns några av Jönköpingsbornas favoritplatser när det kommer till motion och rekreation. Motionsspåren runt Rocksjön, badplatsen i Knektaparken eller varför inte utomhusgymmet i Kålgårdsparken? Här finns allt för er som söker en aktiv livsstil.

Förening

Poppelgränd 4

Förening

HSB BRF Drömmen

Allmänt om föreningen

2007 bildades Brf Drömmen bildades 2007 och köpte då fastigheten kvarteret Drömmen 9 och ombildade lägenheterna till bostadsrätter.

Fastigheten är bebyggd med 27 byggnader, varav 12 är bostadshus med adresserna Gelbgjutargatan 13, 15, 15A och 17; Poppelgränd 3, 4, 6, och 8; Fortunagatan 8 och 10; Kålgårdsgatan 15 och 19 A-C samt Odengatan 18 A-B.
Fastigheten består av ytterligare 15 byggnader som utgörs av förråd, soprum etc.
Föreningens byggnader utgörs av blandad bebyggelse av trä- och stenhus, mestadels trä. Äldsta bostadshus på fastigheten Drömmen 9 är byggt i slutet av 1800-talet. De senaste om- och nybyggnationerna genomfördes mellan 1989 och 1990.

I föreningen finns 59 bostadslägenheter varav 55 lägenheter har upplåtits som bostadsrätter, och tre kommersiella lokaler. Läs gärna mer om föreningen på deras egna hemsida http://www.brfdrommen.se/

Gemensam höst/ vårstädning

Tv och bredband

Ansluten till Com Hem. Bredband med hastigheten 100/10 Mb/s, Digital-Tv Bas och IP-telefoni ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har 22 parkeringsplatser och 1 garageplats. Till dessa platser är det separat kö. Övrig parkering på kringliggande gator alternativt i p-huset Biblioteket på andra sidan Odengatan eller Östra torget.

Renoveringar - utförda och planerade

GJORDA RENOVERINGAR:
2019 Ny fjärrvärmeanläggning kålgårdsgatan 19 a-c
2018 Underhåll fönsterbyte och balkongdörrar
Tidigare år:
Takbyte Gelbgjutargatan 17
Balkongrenovering samt extra isolering Odengatan 18
Renovering av trapphus Poppelgränd 3
Fönsterrenovering Kålgårdsgatan 19 B & C
Ombyggnation av lokal, Gelbgjutargatan 15
Ombyggnad av förråd
Ommålning/ fönsterbyte Poppelgränd 4 &6
Genomgång/renovering / besiktning av kakelugnar Poppelgränd 3 & Gelbgjutargatan 15

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Byte av lägenhetsdörrar Odengatan 18
Renovering av balkong Poppelgränd 3
Byte av yttertak och byte/renovering av fönster Fortunagatan 10
Byte av låssystem
Målning av fasader Glebgjutargatan 13 & 15 och Poppelgränd 8

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gamla Kålgården är ett av Jönköpings absolut mysigaste bostadsområden. Här samsas vackra träfasader med kullerstensgator och pittoreska innergårdar. Flera av husen på Gamla Kålgården är bevarade från 1800-talet och de hus som tillkommit under senare år har uppfört i tidstypisk stil för att smälta in i stadsbilden. En unik stadsdel med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur!

Närservice

Från Gamla Kålgården är det endast en kort gång- eller cykelväg in till Jönköping absoluta stadskärna med ett rikt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Östra centrum på andra sidan Odengatan erbjuder välsorterad matbutik med generösa öppettider och på Kålgården finns mysiga Café Rosetten.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationsmöjligheter via flera linjebussar som trafikerar området.

Parkering

Närmsta långtidsparkering finns på Östra Torget eller inomhus i kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vid parkering på gatorna i närområdet kan en biljett för två veckor åt gången lösas för 250 kronor.

Övrigt

I närheten av Gamla Kålgården finns fina motionsspår runt Rocksjön, badplats i Knektaparken och lekplats samt utomhusgym i Kålgårdsparken. Närhet även till Vätterstranden och Munksjönpromenaden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering