Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kristinedalsgatan 5

Torpa/Söder Jönköping

Se alla bilder


Kommande bostad

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta:

Kristinedalsgatan 5

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 46,00 kvm
föreningens info, se allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2022-1-30-6
Våning 6 av 8, hiss finns
Ekonomi Avgift: 2 611 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,52571%
Andel av årsavgift: 0,52571%
Reparationsfond: 1 191 kr
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på en person i hushållet.
Inglasad balkong i fritt västerläge.
Pantsatt Ja
Allmänt Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Övriga byggnader Det finns tre tvättstugor i föreningen (Gröna Gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5, på den senare adressen finns även en grovtvätt). I tvättstugorna finns tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Torkskåp finns på Gröna gatan 10, i övriga tvättstugor finns torkrum. Tidsbokning sker via ett enkelt elektroniskt bokningssystem i entrén eller via app i telefonen. Dagen är uppdelad på tre tvättpass mellan 07-22. I källarplanet på Gröna gatan 18 finns även ett hobbyrum. PÅ föreningens gård finns möjlighet till sopsortering. Cykelförvaring finns i källarplan samt på innergården. Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd beläget i källarplan.
HALL
Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning av kläder och skor direkt till vänster innanför entrén samt dold förvaring via tre helgarderober till höger. På golvet ligger mörkgrå klinkers, väggarna är vitmålade och i taket sitter det infällda spotlights.

BADRUM
Stilrent badrum helkaklat med vita plattor på väggarna och mörkgrå klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, tvättställ och dusch med glasväggar.

KÖK
Stort kök med gott om plats för matbord. Här finns en härlig köksö med gott om förvaring samt två sittplatser. Köksön är utrustad med induktionshäll och över den sitter en takmonterad rund fläkt. Köket har vita släta luckor och är utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt ugn. Över den svarta arbetsbänken sitter grått kakel. Gott om belysning via infällda spotlights i tak samt reglerbara LED-slingor i tak och under bardelen i köksön. Utöver belysningen får köket även naturligt ljus tack vare två stora fönster i väst. På golvet ligger klinkers och väggarna är vita.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor som möjliggör plats för såväl soffgrupp som för separat sovrumsdel. De vita väggarna bryts av med en ljusgrå fondvägg och golvet är belagt med trämönstrad laminat. Belysningen via de nedfällda takpartierna med spotlights ger rummet en modern och stilren känsla. Rummet får dessutom gott om naturligt ljusflöde tack vare ett stort fönster och balkongdörr i väst.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen i perfekt fritt västerläge. Härifrån erbjuds vackra vyer över Jönköpings västra delar, Bäckalyckan och Stadsparken. Läget i väst gör att solchanserna eftermiddag och kväll är riktigt goda. Plats finns för balkongmöbler och tack vare de skjutbara glaspartierna så kan balkongen nyttjas från tidig vår till sen höst.

Stilren etta med öppen planlösning & inglasad västerbalkong!

Nu finns möjlighet att förvärva en stor etta om hela 46 kvadrat på populära Torpa/Söder! Här bor man med närhet till såväl högskolan som till hela Jönköping citys utbud av nöjen, butiker och service. Själva bostaden är belägen högt upp i huset (hiss finns) vilket gör att utsikten och solchanserna från balkongen är goda men insynen minimal. Lägenheten är verkligen något utöver det vanliga och erbjuder en öppen planlösning mellan kök och matplats där den stora köksön i mitten ger gott om utrymme för hemmakocken att briljera. Vardagsrummet är väl tilltaget och har en separat sovrumsdel som underlättar möbleringen. Skicket är genomgående riktigt bra så här kan man släppa alla tankar på kostsamma och tidskrävande renoveringar- här är det bara att flytta in och börja trivas! Nuvarande ägare är dessutom öppen för att låta större delen av bohaget ingå i köpet, så för den som önskar kan flytten bli otroligt smidig.

Bostadsrättsföreningen är en av Jönköpings mest välkända och det är inte svårt att förstå varför. I Brf Karl bor man bra! Ekonomin är välskött och fastigheterna är uppdaterade under senare år med bland annat nya fönster, säkerhetsdörrar, fasader och inglasade balkonger. Föreningen är friberansluten och förvaltad av HSB.

Är du på jakt efter en riktigt bra etta så missa inte denna unika bostad belägen på en av Jönköpings mest eftertraktade adresser. Varmt välkommen på visning

Förening

Kristinedalsgatan 5

Förening

HSB Karl

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karl har haft sitt givna läge i centrala Jönköping alltsedan 1963. Den består av 156 lägenheter fördelade på tre hus med en sprillans ny fasad samt nya inglasade balkonger. I varje trappuppgång finns även tillgång till hiss. Byggnaderna är grupperade kring en grön gård med grillplats och möjlighet till umgänge. Strax intill ligger Friardalen med större lekplats samt skate- , bmx-och parkouryta (information från föreningens hemsida: http://brfhsbkarl.se.

Tv och bredband

TV
Fastigheten är ansluten till Com Hem.
Aktuellt utbud av TV-kanaler finner du på ComHems hemsida: http://www.comhem.se.

INTERNET
Fiber finns i fastigheten. Varje lägenhetsinnehavare tecknar för närvarande själv avtal med Bredbandsbolaget.
Bredbandbolagets hemsida finner du på https://www.bredbandsbolaget.se.

Parkering

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5.
Månadsavgiften är 200:- för en utomhusplats (150:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330:- för en garageplats. Till garage och parkeringsplasterna är det separat kö via föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Stamrenovering 2009
Installation av fiber 2013
Renovering av tvättstugor 2014
Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte 2016-2017
Nya säkerhetsdörrar från Daloc 2018

Planerade renoveringar:
De kommande två åren finns renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården med i underhållsplanen.

Övrigt

Finns tre tvättstugor, belägna på Gröna gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Finns även en grovtvättstuga på Kristinedalsgatan 5. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen Bokning.

Överlåtelseavgift

1 375 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering