Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gröna Gatan 4

Torpa/Söder Jönköping

2 195 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gröna Gatan 4

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2016-1-59-4
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 195 000 kr
Avgift: 3 833 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen: 0,45666%
Andel av årsavgift: 0,45666%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår 1957-1959
Uppvärmning FJärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Fastighetsbet. Kronan 8 & 9
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett matkällarförråd samt ett förråd. I källaren finns även tvättstuga och cykelförråd.
HALL
Välkommen in i hallen där ytterkläderna hängs av direkt till höger. Gott om förvaringsmöjligheter finns i garderob med skjutdörrar samt garderob. Här finns plats för hallmöbel med förvaring- eller sittmöjlighet. På golvet ligger träparkett och väggarna är tapetserade.

KÖK
I köket kombineras ekluckor med vitt kakel och ljusgrå arbetsbänk. Utrustat med inbyggnadsmikro, spis med ugn, fläkt diskmasin samt kombinerad kyl/frys. Gott om både förvaring och arbetsytor gör köksbestyren smidiga. I anslutning till köket finns matplats med rum för 4-6 sittande gäster. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för både soffa med tillhörande möblemang och matbord. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa. Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

BALKONG
Den inglasade balkongen är belägen i västerläge vilket ger dig eftermiddags- och kvällssol. Här finns plats för caféset eller mindre utemöblemang.

BADRUM
Fräscht badrum med kakel och klinkers. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, spegelskåp med förvaring, tvättställ samt wc. På golvet ligger grå klinker och väggarna är vitkaklade.

SOVRUM 1
Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa.

SOVRUM 2
Här finns plats för säng med tillhörande möblemang. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa.

Högst upp i huset med fint ljusflöde!

Det är något visst med att bo högst upp i huset. Speciellt om det, som här, innebär att du bor så högt som på våning fem! Fem trappor upp må vara bra vardagsmotion men för lata dagar eller trötta ben går det alldeles utmärkt att ta hissen upp till bostaden. I denna välplanerade trerummare får ljuset flöda fritt från väster till öster vilket ger ett luftigt hem med känslan av extra mycket rymd. På den härliga balkongen i västerläge kan du njuta av eftermiddags- och kvällssol samtidigt som du blickar ut över omgivningarna där vyn sträcker sig ända upp mot Stadsparken. Inglasningen av balkongen gör dessutom att säsongen börjar på tidig vår och håller i sig fram till sen höst.

Öppna ytor gör detta till ett socialt hem där kök och vardagsrum binds samman på ett trivsamt sätt och gör det enkelt att umgås när det blir dags att bjuda hem nära och kära. Bostaden har under de senaste 15 åren genomgått renovering av kök, badrum samt ytskikt vilket ger dig ett stilrent boende där du kan lägga fullt fokus på att flytta in och börja möblera. Gott om förvaring i flertalet garderober samt tillhörande lägenhetsförråd gör att här finns gott om rum för såväl paret som den mindre familjen.

Sammanfattningsvis ett boende att komma hem och trivas i. Den bekväma närheten till det mesta gör att du når allt du behöver genom en kort promenad. Plus i kanten för en välskött förening!

Välkommen på visning!

Förening

Gröna Gatan 4

Förening

HSB brf Kronan i Jönköping

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1957-1959 på fastigheterna Kronan 8 och 9 som föreningen innehar med äganderätt. På fastigheten finns 2 st bostadshus med adresserna Gröna gatan 4,6,8 och Kungsgatan 13,15,17,19,21 och 23.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till Com Hem samt fiberanslutet via Telenor.

Parkering

I föreningen finns 55 st parkeringsplatser (200 kr/månad) , separat kösystem tillämpas.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 2% 2018 samt 3% 2019, detta för att täcka upp för framtida underhållsbehov. Årsavgift/kvm: 620 kr Skuld kr/kvm: 739 kr Belåningsgrad: 7% Summa lån (2018): 9 612 150 kr

Renoveringar - utförda och planerade

- Fönsterbyte utmed Kungsgatan 1996
- Fönsterbyte utmed Gröna gatan 2006
- Stamrenovering 2007/2008
- Yttertak 2008
- Balkongrenovering 2010
- Renovering tvättstuga 2013
- OVK besiktning 2015
- Ny värmecentral 2016
- Ventilationsarbeten 2016/2017
- Fasadlagning 2017

KOMMANDE RENOVERINGAR:
- Fasadrenovering
- Hissar
- Utemiljö

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering