Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gröna gatan 18

Torpa/Söder Jönköping

1 695 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på visning! Anmäl dig på MOHV.se för information om tid.

Söndag 9/8

Budgivning pågår

Budgivare 1: 1 675 000 kr
Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gröna gatan 18

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 42,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2022-1-40-4
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr
Avgift: 2 362 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och Internet.
Andel i föreningen: 0,43352%
Andel av årsavgift: 0,43352%
Driftskostnad 3 700 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare.
En hemtrevlig hörnlägenhet där de yteffektiva kvadraten gör rum för såväl par- som singelhushåll. Genomgående renoverat med hög standard och stilrena materialval.

HALL

Redan i hallen får du en bra överblick över den ljusa och luftiga bostaden. Här hängs ytterkläderna av direkt till vänster. Förvaringsmöjlighet i garderober placerade till höger. På golvet ligger grå klinker och väggarna är tapetserade.

KÖK

Rakt fram från hallen nås köket. Här går luckorna i vitt, det ljusa bryts snyggt av med arbetsbänk i trä samt mörkt stänkskydd. Utrustat med kombinerad kyl/frys, glashäll, inbyggnadsugn, fläkt samt diskmaskin. Matplats för 4-6 sittande gäster. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet nås från både hall och kök, vilket gör ytan extra social och lättillgänglig. Här finns plats för större soffa eller soffgrupp. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade.

SOVALKOV

I anslutning till bostadens vardagsrum finns även separat sovalkov. För den som önskar avskärma denna ytterligare så finns möjlighet att bygga upp väggen hela vägen till taket och fortfarande ha kvar ett fönster med dagsljusinsläpp. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade.

BADRUM

Fräscht badrum som renoverades 2017. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, tvättställ med förvaring, spegel samt wc. På golvet ligger klinker med golvvärme för extra komfort. Väggarna är vitkaklade.

Klockren etta med extra svängrum!

Vad Gröna Gatan en gång i tiden fick sitt namn ifrån är inte svårt att gissa, trots att flertalet hus växt fram genom åren bjuds här fortfarande på grönskande parkomgivningar. I denna etta, bekvämt belägen en halvtrappa upp, gör grannläget med Friaredalen att omgivningarna känns än mer grönskande. Bostaden är placerad en halvtrappa upp vilket gör att du kommer högt upp på hörnet utan insyn, trots att du på pappret bara befinner dig på plan ett.

De senaste åren har både kök, badrum och ytskikt renoverats - bara att flytta in och börja möblera! Även föreningen har gjort stora investeringar i sina byggnader de senaste åren vilket har gett ett ansiktslyft åt både fasad och fönster. Bostadens väldisponerade kvadrat gör att det finns gott om plats för såväl paret- som singelhushållet. Separat kök gör extra rum för såväl middagsbjudningar som egentid . Gott om förvaring i både garderober och tillhörande lägenhetsförråd.

På föreningens fastighet finns en stor gemensam uteplats, perfekt ställe att samlas och umgås på när du inte känner för att gå till parken. Här bor du med alla bekvämligheter i det direkta närområdet såsom livsmedelsbutiker, träningsanläggningar, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger och torghandel. Högskolan når du på en kort promenad eller cykeltur, även hjärtat av Jönköping är lättillgängligt. För längre resor, eller lata dagar, finns goda bussförbindelser från närliggande station. Flertalet grönområden ett stenkast bort inbjuder till motion och rekreation.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information om pris och förhandsvisning!

Förening

Gröna gatan 18

Förening

HSB Karl

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Karl har haft sitt givna läge i centrala Jönköping alltsedan 1963. Den består av 156 lägenheter fördelade på tre hus med en sprillans ny fasad samt nya inglasade balkonger. I varje trappuppgång finns även tillgång till hiss. Byggnaderna är grupperade kring en grön gård med grillplats och möjlighet till umgänge. Strax intill ligger Friardalen med större lekplats samt skate- , bmx-och parkouryta (information från föreningens hemsida: http://brfhsbkarl.se.

Tv och bredband

TV
Fastigheten är ansluten till Com Hem.
Aktuellt utbud av TV-kanaler finner du på ComHems hemsida: http://www.comhem.se.

INTERNET
Fiber finns i fastigheten. Varje lägenhetsinnehavare tecknar för närvarande själv avtal med Bredbandsbolaget.
Bredbandbolagets hemsida finner du på https://www.bredbandsbolaget.se.

Parkering

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5.
Månadsavgiften är 200:- för en utomhusplats (150:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330:- för en garageplats. Till garage och parkeringsplasterna är det separat kö via föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har en god ekonomi och i dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Stamrenovering 2009
Installation av fiber 2013
Renovering av tvättstugor 2014
Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte 2016-2017
Nya säkerhetsdörrar från Daloc 2018

Planerade renoveringar:
De kommande två åren finns renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården med i underhållsplanen.

Övrigt

Finns tre tvättstugor, belägna på Gröna gatan 10 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Finns även en grovtvättstuga på Kristinedalsgatan 5. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen Bokning.

Överlåtelseavgift

1 375 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närservice

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun, kostnad 660 kr/kvartal.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter