Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Fortunagatan 15B

Gamla Kålgården Jönköping

1 795 000 kr

Se alla bilder


Visning

Välkommen på visning! Boka din tid för visning på MOHV.se

Söndag 6/12

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Fortunagatan 15B

Antal rum 1,5 rum + kök
Boarea 48,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 8-2088-1-24-2
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr
Avgift: 3 048 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen: 0,95744%
Andel av årsavgift: 0,92218%
Driftskostnad 4 000 kr/år
varav
El: 2 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Tillträde Omgående
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1909
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Utfärdad
Fastighetsbet. Delfinen 10
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd.
HALL
I hallen finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder. På golvet ligger klinker och väggarna är ljusa.

KÖK
Ett par trappsteg upp från hallen nås bostadens kök. Här går luckorna i vitt och kombineras med kakel i svart och arbetsbänk i trä. Utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt. Matplats för 4-6 sittande gäster. Extra förvaringsutrymme i förråd/klädkammare. På golvet ligger laminatparkett och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM
Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang. Här ligger bostadens öppna spis. På golvet ligger laminatparkett och väggarna är ljusa.

SOVALKOV
Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. På golvet ligger laminatparkett och väggarna är ljusa. Härifrån nås rymlig klädkammare med plats för även övrig förvaring.

BADRUM
Snyggt badrum i klassisk stil. Utrustat med tvättställ med förvaring, spegelskåp med förvaring, wc, dusch , vägghängt skåps samt tvättmaskin. På golvet ligger grått, hexagonformigt klinker och väggarna är vitkaklade.

Charmig vindslägenhet med öppen spis!

Kullerstensgator, brokiga fasader och mysiga innergårdar - visst snackar vi Gamla Kålgården! Även om området delvis byggts upp i modern tid så finns det få platser i Jönköping som ger känslan av en svunnen tid som här. Högst upp i huset på Fortunagatan 15 B ligger denna vindslägenhet med hög charmfaktor - vad sägs till exempel om öppen spis, snedtak och spännande vinklar och vrår?

Bostaden har under senare år fått en ordentlig uppfräschning, alltid med ambitionen att bevara ursprungskaraktären. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör detta till ett socialt hem där det blir extra trevligt att bjuda hem nära och kära. Separat sovalkov ger känslan av ett extra rum och får undan sängen på ett smidigt sätt. Gott om förvaring i dubbla klädkammare, där den ena sträcker sig längs med hela lägenheten. Under vinterhalvåret bli den självklara samlingsplatsen framför den öppna spisen, som ger både mysfaktor och värme. När vårsolen smyger sig fram är det givet att ta med sig en kanna kaffe ned till innergården och njuta av den sköna atmosfären. Sammanfattningsvis en bostad som passar såväl paret som singelhushåll tack vare smarta förvaringslösningar och generösa ytor!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Förening

Fortunagatan 15B

Förening

Brf Delfinen

Allmänt om föreningen

Fastigheterna bebyggdes år 1909 med 16 flerbostadshus med adresserna: Odengatan 20, 22, Kålgårdsgatan 21, 23, 25 Stenhuggargatan 2, 4, Fortunagatan 13, 15, 17, 19, 21. Föreningens fastighet Delfinen 10 innehas med äganderätt och ombildades till bostadsrätter 2007. Byggnaderna utgörs av sten- och trähus. Fastighetens värdeår är 1988. I föreningen finns 74 bostadstadsrätter, 3 hyresrättslägenheter och 5 hyreslokaler.

Föreningen arbetar ständigt med underhållsarbete av byggnaderna som målas, uppgraderas och renoveras löpande enligt underhållsplan.

Tv och bredband

Anslutet till Com Hem som levererar tv och bredband.

Parkering

Det finns 48 parkeringsplatser och 3 garage. Separat kösystem tillämpas.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Gamla Kålgården är ett av Jönköpings absolut mysigaste bostadsområden. Här samsas vackra träfasader med kullerstensgator och pittoreska innergårdar. Flera av husen på Gamla Kålgården är bevarade från 1800-talet och de hus som tillkommit under senare år har uppfört i tidstypisk stil för att smälta in i stadsbilden. En unik stadsdel med närhet till såväl stadspuls som till härlig natur!

Närservice

Från Gamla Kålgården är det endast en kort gång- eller cykelväg in till Jönköping absoluta stadskärna med ett rikt utbud av butiker, restauranger och nöjen. Östra centrum på andra sidan Odengatan erbjuder välsorterad matbutik med generösa öppettider och på Kålgården finns mysiga Café Rosetten.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationsmöjligheter via flera linjebussar som trafikerar området.

Parkering

Närmsta långtidsparkering finns på Östra Torget eller inomhus i kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan. Vid parkering på gatorna i närområdet kan en biljett för två veckor åt gången lösas för 250 kronor.

Övrigt

I närheten av Gamla Kålgården finns fina motionsspår runt Rocksjön, badplats i Knektaparken och lekplats samt utomhusgym i Kålgårdsparken. Närhet även till Vätterstranden och Munksjönpromenaden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter