Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Carl Krooks Gata 57

Söder Helsingborg

995 000 kr

Se alla bilder


Visning

Föranmälan krävs, ring eller maila.

Söndag 26/5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Carl Krooks Gata 57

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 61,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0205
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 144 kr/mån inkl. värme, VA, Kabel TV och EL
varav
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för elen (grön el) och varje lägenhetsinnehavare har en individuell elmätare. Elkostnaderna stäms av per kvartal och faktureras varje lägenhetsinnehavare (faktisk förbrukning) tillsammans med en månadskostnad för abonnemang (40kr/mån). På detta sättet hålls kostnaden nere för föreningens medlemmar
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1984
Uppvärmning Fjärrvärme + direkt el
Ventilation Frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 24 april 2019
Energiklass: E
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Sachsen 24
Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Ni stiger in i en välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. På golvet vilar ett vackert trägolv som är genomgående i hela lägenheten samt vita slätmålade väggar.

BADRUM
Badrummet är rymligt och stilrent. Utrustning i badrummet är en kommod, WC, handdukstork, duschvägg samt tvättmaskin med praktisk arbetsbänk ovan.

KÖK
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Ett stilrent kök med fin köksinredning i grått med vackra detaljer i guld. Stänkskydd i form av vita kakelplattor och diskbänk i rostfristål. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl- och frys. Här finns även en rymlig matplats vid ett stort fönster som tillför ett fint ljus.

VARDAGSRUM
Vidare når ni bostadens luftiga vardagsrum som har ett vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ett härligt vardagsrum med plats för soffgrupp samt matplats för den som önskar. Från vardagsrummet finns utgång till den trevliga balkongen som har en fin fri utsikt.

SOVRUM
Vidare genom bostaden når ni bostadens rofyllda sovrum. Ett ljust och rymligt rum med ett fint takfönster som tillför rikligt med ljus. Här finner ni även goda förvaringsmöjligheter i en välplanerad walk-in-closet.
Välkommen till denna fina tvåa med ett genomgående vackert trägolv, fina vitmålade väggar och en härlig balkong på ett fritt läge. Bostaden erbjuder ett fint helkaklat badrum, praktiskt kök med utrymme till matplats, härligt sovrum med vackert takfönster samt socialt och rymligt vardagsrum. Här bor ni i omtyckta HSB BRF Sachsen som erbjuder en trevlig innergård med grillplats och gemensamma utrymmen. I närområdet finner ni affärer, grönska och ni bor på ett bekvämt cykelavstånd till centrum. Varmt välkomna på visning!

Förening

Carl Krooks Gata 57

Förening

HSB Brf Sachsen

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sachsen äger fastigheten Sachsen 24 som upplåter lägenheter och lokaler. Fastighetsadressen är Carl Krooks gata 57-59, Bryggaregatan 1, Södergatan 80-86 samt Furutorpsgatan 30 A-B och 32. Fastigheten byggdes klart 1984-1986 och inflyttning skedde från 1985 och framåt. Föreningen har 215 bostadsrättslägenheter samt 6 hyresrättslokaler. Totalt finns även 41 st garageplatser.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Föreningen arbetar aktivt med sin underhållsplan. Löpande underhåll har genomförts av fastigheterna genom åren. En viktig del i föreningens arbete har varit att bidra till ett tryggt och hållbart boende med tydliga mål om att förbättra boendet med miljövänliga lösningar.

Bland de senaste renoveringarna är:
2018 Injustering av radiatorer.
2018 Renovering av tak av cykelförråden på föreningens innergård
2015 Taken på Furutorpsgatan och Södergatan har bytts ut och det har monterats solceller på taket. Föreningen vill vara ett föredöme när det gäller miljöfrågor och vi har en stark inriktning i sin miljöprofil.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen kommer inom de närmsta fem till tio åren se över följande:
- Fortsätta arbeta med miljömedvetenhet
-All gemensam inomhusbelysning byts till närvarostyrd LED-belysning
-Olika energibesparande åtgärder
- Byte av fönster som inte är plåtbeklädda
-Byte av yttertak på Carl Krooks gata 57 och 59 samt Bryggaregatan
-Solcellspaneler även på Carl Krooks gata och Bryggaregatan i söder och västerläge
-Balkongfronter och plåtdetaljer, skivor, fönsterramar och bleck på ej inglasade balkonger fräschas upp.
- Led belysning i alla gemensamma utrymmen såsom källare, tvättstuga mm

EKONOMI
Föreningens syn på ekonomin är att den är mycket god och det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

TV/BREDBAND
Kabel-TV via comhem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.telia.se. Bredband tecknas separat av varje lägenhetsinnehavare och ingår ej i avgiften.

FÖRSÄKRING
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och föreningen har tecknat bostadsrättstillägg.

ELAVTAL
Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för elen (grön el) och varje lägenhetsinnehavare har en individuell elmätare. Elkostnaderna stäms av per kvartal och faktureras varje lägenhetsinnehavare (faktisk förbrukning) tillsammans med en månadskostnad för abonnemang (40kr/mån). På detta sättet hålls kostnaden nere för föreningens medlemmar.

PARKERING
Brf Sachsen har ett parkeringsgarage i bottenplan vid Carl Krooks Gata 57. Föreningen har totalt 41 garageplatser, separat kö råder. Finns även allmänna parkeringar i närområdet.

ÖVRIGT
I föreningen finner ni tre övernattningsrum. Föreningen arrangerar även olika aktiviteter för de boende såsom trädgårdsgrupp, kräftskiva, grillfest, caféverksamhet. Föreningen erbjuder även två gemensamma lokaler som går att hyra för fest och liknande samt bastu och ett nyrenoverat gym.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens hemsida: www.sachsen.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2019-05-02). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga garageplatser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering