Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Vallavägen 151

Handen

2 200 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Vallavägen 151

Antal rum 3 rum
Boarea 85,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Ekonomi Pris: 2 200 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Avgift: 5 199 kr/mån I avgiften ingår fjärrvärme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 95 kronor för 100/100 mbit varje månad.
Andel i föreningen: 0,533174%
Driftskostnad 2 050 kr/år
varav
El: 2 050 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 18 maj 2009
Energiklass: -
Fastighetsbet. Södermalm 7:67
Övriga byggnader Förråd som tillhör lägenheten finns i samma hus Tvättstuga finns i separat byggnad
GENOMGÅENDE LJUS
TOPPFRÄSCHT KÖK
EKPARKETT I HELA LÄGENHETEN
HISS I HUSET

HALL
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för klädförvaring. Vitmålade väggar och parkett på golvet. Lite längre in till höger finns även en stor klädkammare som är snyggt inredd med kakelliknande plattor i vitt, heltäckningsmatta, två garderober och hylla som skapar bra plats för förvaring. Vidare finns tre garderober med spegeldörrar.

SOVRUM 1
Stort sovrum med fönster i två väderstreck som skapar mycket ljusinsläpp. Här finns gott om plats för möblemang.

BADRUM
Helkaklat snyggt badrum med svart klinker på golvet och vitt kakel. Badrummet är inrett med tvättmaskin, torktumlare, wc, handfat, spegel och badkar.

VARDAGSRUM
Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för stor soffa, tv-möbler, vitrinskåp och annat om så önskas. Här finns stora fönsterpartier som skänker mycket ljus och även utgång till stor balkong där man kan njuta av en kopp kaffe i förmiddagssolen.

SOVRUM 2
Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Även här är väggarna vita och längs ena sidan finns stora fönster som vetter mot balkongen.

Superfräsch, ACCEPTERAT PRIS, balkong med fm sol - Hiss finns!

Välkommen till denna genomgående påkostade och ljusa lägenhet. Här bor du bekvämt med ett topprenoverat kök, helkaklat badrum, två stora sovrum och en snyggt inredd klädkammare. Även om bostaden är belägen på första våningen kan det vara skönt med hiss i huset när man kommer hem med kassar och barnvagn. Området runt bostaden är lugnt och barnvänligt men ligger ändå med närhet till det mesta. En promenad på ca 10 min tar dig till Haninge centrum och sjön Rudan. Goda kommunikationer, skolor, förskolor och affärer finns runt hörnet.

Förening

Vallavägen 151

Förening

Brf Solstigen

Allmänt om föreningen

Föreningen innefattar 194 lägenheter, varav 165 bostadsrättslägenheter och 29 hyreslägenheter per den 2015-12-31.

I avgiften ingår fjärrvärme, vatten, förråd, analogt basutbud via Com Hem samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 95 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport. För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare: info@brfkonsulterna.se. Priserna är enligt följande: Parkering - 160:-/mån samt carport - 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.

Juridiska personer får ej förvärva en lägenhet.

Under 2016 igångsätts arbetet med bland annat lekplatsbesiktning med åtgärder, dräneringsgrus till huskropparna, sockelputsen åtgärdas, utbyte 12 st. ftx-aggregat med OVK-besiktning, fasadvegetationen åtgärdas, injustering ventilation, renovering av två hissar samt PCB-sanering av balkongnos. En energiplan har även tagits fram.

Stambyte är inte gjort med styrelsen uppdrog 2012 åt Avloppsteknik Svenska AB att göra en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande "skarvar och böjar".

Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Se gärna föreningens informativa hemsida http://brfsolstigen.se/

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Området

Här bor du på gångavstånd till Haninge Centrum, gym, förskolor och skolor. En promenad på ca 10 min tar dig till sjön Rudan där det finns bad, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du åka skidor och skridskor där på plogade banor!

Närservice

Från Vallavägen har du nära till flertalet skolor, förskolor, gymnasium och sjukhus. Är du ute efter shopping finns Haninge centrum på bekvämt promenadavstånd från bostaden med flertalet affärer, trevliga restauranger och caféer. Skulle shoppingsuget kvarstå efter ett besök i Haninge C finns både Port 73 och Länna handelsplats på rimligt avstånd. Även ICA nära finns på bekvämt avstånd.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer i nära anslutning till bostaden. Bl. a. 810 som tar dig till Gullmarsplan på ca 25 min. Gångavstånd till pendeltågsstationen i Handen där tåg mot centralen och Nynäshamn avgår med jämna mellanrum.

Parkering

Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö. Parkering – 160:-/mån samt carport – 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll.

Övrigt

Här bor man även nära Slätmossens naturpark och Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplats. På vintern anordnas även skidspår. Även Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar finns på promenadavstånd från bostaden!

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering