Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Snöstorpsvägen 14A

Centrum/öster Halmstad

1 875 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Snöstorpsvägen 14A

Antal rum 3 rum
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 54
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 875 000 kr utgångspris
Avgift: 4 109 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 1,34125%
Andel av årsavgift: 1,34123%
Driftskostnad 1 350 kr/år
varav
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Driftkostnaden för el baseras på uppgifter från föreningen senaste året. Föreningen tillämpar individuell mätning för förbrukning av el. Bostadsrättsinnehavaren betalar ca 1,00 kr/kWh till föreningen för förbrukningen av el. Det medför att både föreningen och medlemmen får en lägre totalkostnad för elförbrukningen.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 3-vånings flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 7 november 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas, isolerglas
Övriga byggnader Till bostaden följer två förråd i källarplan, ett större förråd och ett matkällarförråd. Märkta med nr 54.
HALL
Välkomnande hall med möjlighet att ställa undan skorna och hänga av sig jackan på högersida. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv och väggarna är målade i vita kulörer. I den inre hallen finns en stor klädkammare som sväljer rejält med kläder och skor för den intresserade. Då bostaden är genomgående upplevs bostaden som mycket ljus. All el är nydragen sedan 2014 och inkluderar ny el-central.

SOVRUM
Direkt till vänster om entrén finns det första av två sovrum. Ljust rum med ett fönster mot innergården. Målade väggar i vitt med en blå fondvägg. På golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
Det läckra och mycket påkostade badrummet (2016) har mörkt klinker och kakel. Golvvärmen är vattenburen och kan under vintertid värmas upp via fjärrvärmen. Under sommartiden kan du enkelt byta över så att golvet värms upp via el. I taket sitter infällda dimningsbara spotlights och badrummet erbjuder tvättmöjligheter. Utrustning: wc, handfat, badkar med dusch, spegelskåp, badrumsskåp samt tvättmaskin(2018) och torktumlare (2018).

KÖK
Det ljuvliga köket (2014) har ljusa luckor och beslag av rostfritt stål. Det erbjuds rikligt med förvaring i både över- och underskåp. Bänkskivan är av betsad ek och harmoniserar väl med det kaklade stänkskyddet i vitt. Vid fönstret, med vy mot innergården, finns den naturliga matplatsen med rum för ett större matbord. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.
Köket är utrustat med: spishäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen ligger vardagsrummet som möbleras efter behov. Det fås plats med både en soffgrupp och ett mindre matbord om så önskas. På golvet ligger en originalparkett och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet nås även den underbara och inglasade balkongen som kan användas från tidig vår till sen höst. Balkongen är tillräckligt stor för att kunna möbleras med en loungegrupp. Solens strålar når balkongen från förmiddag till senare eftermiddag.

SOVRUM
Det andra av två sovrum finns placerat till höger om hallen och har en stor garderob med skjutdörrar som sväljer rejält med kläder. Garderoben har även smart hyllsystem för den klädintresserade. I rummet får du plats med dubbelsäng och två mindre nattduksbord. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

3:a med balkong!

Återigen har vi fått förtroendet att förmedla en av de populära bostäderna på Snöstorpsvägen i en av Halmstads mest välskötta föreningar Riksbyggens brf Halmstadshus nr 5.

Denna bostaden har genomgått flera stora renoveringar senaste tiden och erbjuder fräscht och modernt kök samt läckert helkaklat badrum. Dessutom två bra sovrum, bra förvaring samt underbar inglasad balkong med sol större delen av dagen.

Föreningen har stort garage i källarplan samt lyxiga gemensamhetsanläggningar i form av relaxavdelning med bastu, gym och två större tvättstugor. I området finns flertalet mataffärer, restauranger och närhet till bra kommunikationer. Centrum nås med en kort promenad, havet lika så. Avgiften för bostaden är låga 4109 kr/mån och i den är värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg inkluderat. Välkommen att boka din personliga visningstid.

Förening

Snöstorpsvägen 14A

Förening

Riksbyggen brf Halmstadshus nr 5

Allmänt om föreningen

Riksbyggens brf Halmstadhus nr 5 består av 74 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förfogar dessutom över en hyresrätt och 7 st lokaler. Föreningen består av 3 st bostadshus bebyggda 1964. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Krigaren 5 och som gäller oförändrat i 20 år till 2026-12-31. Föreningen har tecknat avtal med Riksbyggen om teknisk- och ekonomisk förvaltning.

Föreningen tillämpar individuell elmätning. Det innebär att föreningen säljer elen till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras enbart för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas. 1kwh = 1 kr.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheterna tillhör två förråd som är beläget i källaren. Det finns även två gemensamma tvättstugor för föreningens medlemmar i uppgång 10 och 14. Föreningen erbjuder även ett fräscht motions & relaxrum för föreningens medlemmar. Nyckel till relaxrummet erhålls mot självkostnadspriset 500 kr. Barnvagnsrum finns vid entrén och cykelförråd i källare. Det finns även ett gästrum som man får låna mot betalning av föreningen.

RENOVERINGAR
Kommande: Se över tätskiktet mot garaget (tidigast hösten 2019).
De senaste renoveringarna som gjorts i föreningen är:
-2001 Fönsterbyte (3-glas isolerfönster)
-2007 Ommålning av trapphus, nya digitala inpasseringssystem vid entréer, frånluftsfläktar på vinden.
-2008 Säkerhetsdörrar, nybyggt relax- och motionsrum.
-2011 Breddning och inglasning av balkonger
-2016/2017 Takrenovering med installation av solceller och frånluftsvärmepumpar. Detta har effektiviserat fastighetens förbrukning ordentligt.
- 2018 Relining av stammar.

PARKERING
Det finns idag 89 st (350 kr/mån) garageplatser. Till dessa är det separat kö (2018-11-07: 3 i kö),

TV & INTERNET
Ett grundutbud + 8 valfria TV-kanaler (Telenor) ingår i avgiften.
Internet (Fiber, Halmstads Stadsnät) finns indraget där valfritt abonnemang tecknas med valfri leverantör.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2019-05-13: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Det finns i nuläget inga planerade avgiftsförändringar, eventuellt kommer avgiften höjas med 2 % 2019-07-01. Senast föreningen valde att höja avgiften var 2018-07-01 och 2017-01-01 med 2% vardera gång. Detta för att rusta inför framtida underhåll av föreningens fastigheten.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Centrala Öster Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger det helt nya Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och snart även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knytpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor: Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9), Gymnasieskolor: Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering