Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Blåsbackegatan 4A

Centrum/öster Halmstad

1 695 000 kr

Se alla bilder

ShowBidding

3

Budgivning pågår

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Blåsbackegatan 4A

Antal rum 3 rum
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 53
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 4 386 kr/mån inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), bostadsrättstillägg samt avsättning till inre reparationsfond 79 kr
Andel i föreningen: 1,36202%
Andel av årsavgift: 1,36202%
Driftskostnad 4 300 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Kostaden för el är en uppskattad kostnad.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 320 - Flerfamiljshus
Byggnadsår 1950-1954
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 16 april 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 178 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Övriga byggnader Till bostaden följer ett större vindsförråd samt ett matkällarförråd.
HALL
Välkomnande hall med vackert orört 3-stavs ekparkett som följer med in i bostadens samtliga rum. Bostaden har varsamt blivit renoverad under 2019 med helkaklat badrum, smakfullt kök, nya golv samt ytskikt. Hallen fungerar som ett nav och binder ihop bostadens samtliga rum. Till vänster finns en inre hall med garderob och klädkammare som sedan följs av bostadens första rum. Till höger ligger det smakfulla köket med separat matplats. Rakt fram är badrummet placerat och till vänster vardagsrum, och till höger det andra sovrummet.

KÖK
Det trevliga köket har ljusgråa köksluckor med beslag i mörk kulör. Det erbjuds rejält med förvaring i både över- och underskåp samt en extra arbetsbänk på vänster sida. Köksbordet placeras vid fönstret och kan med lätthet rymma fyra personer. Ett vitt stänkskydd finns kaklat emellan överskåpen och arbetsbänken av laminat. Köket är utrustat med: induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys i rostfritt stål.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns placerade till vänster om hallen. Innan rummet nås finns en inre hall där kläder och skor kan hängas undan. Förvaring erbjuds i en klädkammare. Sovrummet är stort och rymligt. En dubbelsäng fås det enkelt plats med och önskas kan en garderob tillföras. Ett fönster mot innergården sprider ljus.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är placerat rakt fram från hallen. Vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Det finns möjlighet till att installera en tvättmaskin då avlopp är förberett. Badrummet är utrustat med: wc, kommod samt dusch med vikbara dörrar av glas.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har fönsterpartier som sprider ljus in i rummet. Möblering sker efter behov och en större soffgrupp samt en matgrupp. Från vardagsrummet nås den mycket trivsamma balkongen med sol från lunch till senare eftermiddag.

SOVRUM
Det andra av två sovrum finns till höger hallen. Rymligt rum där även en större säng fås plats med. Passar dessutom perfekt till hemmakontor!

Topprenoverad!

En halv trappa upp erbjuds denna mycket smakfullt topprenoverade trea i välskött förening. Njut av snyggt och modernt kök med separat matplats, två generösa sovrum, stor klädkammare samt helkaklat badrum förberett för tvättmaskin! På balkongen kan solen avnjutas från lunch till sen eftermiddag. Vi ses på visningen!

Förening

Blåsbackegatan 4A

Förening

HSB:s Brf Kronbruden i Halmstad

Allmänt om föreningen

Välkommen till en aktiv förening mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen äger fastigheterna Kronbruden 1, Kronofogden 1 samt Klockstapeln. Föreningens mark bebyggdes 1951. Föreningen har en upprättat underhållsplan. Under senaste tiden har de större underhåll gjorts på föreningens byggnader. Föreningen består av 62 lägenheter i varierande storlek med adresserna Blåsbackegatan 4-4A, 5, 6-6A, 8-8A, 10- 10 A, Hederstiernas Gata 24 samt Snickaregatan 5. Närheten till bra kommunikationer finns runt hörnet och i närområdet finns både mataffär, gym, restauranger. Föreningen förfogar även över affärslokaler som hyrs ut och inbringar extra inkomster i kassan.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår även momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt kollektivt bostadsrättstillägg. Föreningen har tecknat avtal med HSB om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens mycket fräscha tvättstugor finns i huskropp nr 6 och 10 (2 st tvättstugor i byggnad nr 10).
Cykelrum finns i varje källare. Bastu finns i hus nr 6 för medlemmarnas förfogande. Under sommarhalvåret tillhandahåller föreningen med utemöbler på gården, Perfekt för grillkvällen?

RENOVERING
Utförda:
2018 - Ny eldragning samt elskåp i huskropparna.
2017 - Nya ytterdörrar i trapphusen (9 st).
2016 - Byte till säkerhetsdörrar, renovering trapphus.
2014 - Källaren målades om och bastun renoverades samt ventilationskontroll.
2010 - Byte av dag- och spillvattenledningar.
2007 - Relining av avloppsstammar, renovering av tvättstugor, samt fasadrenovering.
2004 - Takbyte samt renovering av balkonger.
2000 - Byte av fönster samt balkongdörrar

PARKERING
Föreningen har 8 st garage för uthyrning till en kostnad av ca 400 kr/mån (sep. kö) samt 8 platser i carport för 100 kr/mån (sep.kö). Fri parkering på gatorna i området.

TV & INTERNET
TV (kabel) via ComHem (grundutbud) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Internet (ADSL, ComHem) med valfri hastighet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande (2019-06-04): Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften. Senaste höjningen av avgiften var 2 % 2019. Avgiften sänkes 2014 med hela 6%! och innan dess med 10 %.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Halmstad firade 2007 sitt 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. Det är 800 m till Stora torg i city där det finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Nyatorp som är en del av Halmstads stadskärna har en blandad bebyggelse av friliggande villor, flerbostadshus, bostadsrätter samt hyreslägenheter. På cykelavstånd har vi Halmstads idrottscenter Sannarp. Där finns badhus, ishall, fotbollshall, fotbollsplaner, padeltennis samt komplett friidrottsarena och skatepark. Här ligger även Halmstad Arena. Det är inte heller långt till Galgbergets friluftsområde med sina löp och vandringsspår. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad. Halmstads nya resecentrum ligger bara fem minuter bort.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering