Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Monsungatan 89

Eriksberg Göteborg

8 500 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

3

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Monsungatan 89

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 110,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 2132
Våning 3 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 8 500 000 kr utgångspris
Avgift: 4 431 kr/mån I avgiften ingår värme. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play på 220 kr/mån.
Andel i föreningen: 2,9986%
Driftskostnad 6 200 kr/år
varav
El: 2 500 kr
VA: 1 500 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Pantsatt Ja
Allmänt När du stiger in över tröskeln möts du av en frihetskänsla. Generösa fönster i två väderstreck ger dig en vidsträckt vy över vidderna, Göta Älv och Göteborgs kända landmärke, Älvsborgsbron. Du dras direkt in till signumet i bostad, det öppet planerade kök och vardagsrummet. Här samlar du gärna familj och vänner vare det är fest eller vardag. Ytorna är väl tilltagna och möblemanget kan varieras efter behov. Du får med enkelhet plats med stor soffgrupp, matplats och lässtolar. På golvet ligger ett vitlaserat ekgolv som sträcker sig genom hela bostaden.

Tillsammans med de sociala ytorna finns köket. Moderna med vita luckor bryter av mot den mörka arbetsbänken. Gott om plats för såväl porslin som grytor och kastruller. Kyl och frys i fullhöjd. Köksön blir en naturlig plats för dina gäster att hänga vid samtidigt som du tillreder maten. Inbyggd micro och ugn i ergonomisk arbetshöjd. Vidare hittar du spishäll och spisfläkt. Alla vitvaror i rostfritt utförande.

Från vardagsrum och kök når du bostadens balkong i väster. Här kan du vila ögonen på både
gröna vidder och glittrande vatten. Den delvist inglasade balkongen förlänger året utomhus från tidig vår till sen höst. Solen njuter du av hela eftermiddagen och kvällen.

Master bedroom ligger avskilt från de sociala delarna. Ett generöst rum med stora fönster. Skjutdörrsgarderober ger gott om förvaring. För att lyxa till det lite extra har rummet ett eget badrum.

Badrummet är inrett i sobra toner med kakel och klinker. Handfat i kommod med spegelskåp ovan. Duschen skiljs av genom två glasvikväggar. Handdukstorken är på en armlängds avstånd.

Det mindre av sovrummet än väl tilltaget och är perfekt som sovrum. Men också det perfekta rummet för hemmakontor. Även här finns skjutdörrsgarderober.

Det största av badrummen finns i anslutning till det mindre sovrummet och hallen. Även detta inrett i sobra toner. Kakel på väggarna och klinker på golvet. Handfat integrerat med kommod. Ovan ett spegelskåp med tillhörande belysning. Badkar för dem som älskar varma bad en murrig höstkväll. Dimmbara spotlights i taket. Du hittar även handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. För att göra tvätten till en fröjd finns praktisk arbetsbänk ovan maskinerna och väggskåp för förvaring.

Byggnad

Byggnadsår 2019
Energideklaration
Utfärdad den 4 september 2019
Energiklass: C
Primärenergital: 66 kWh/m² och år

På första parkett invid Göta Älvs strömmande vatten

Om du anser att personlighet är hemmets viktigaste inredningsdetalj är det definitivt här du ska bo.
På första parkett invid Göta Älvs strömmande vatten och grönskan i Färjenäsparken Ett helt unikt hem med exceptionellt påkostade materialval och skräddarsydda attiraljer. Insynsskyddad, inglasad balkong i attraktivt västligt läge. Här kan du njuta av soliga dagar från tidigt vår till sen höst. Kvällstid skimrar ljusen från älvens alla båtar och Älvsborgsbron. På sin centrala plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter. Utsikt, rymd och elegans. Om du anser att personlighet är hemmets viktigaste inredningsdetalj är det definitivt här du ska bo.

Eriksbergskranen med all sin prakt, är ett monument från den gamla varvsindustrin ger sin prägel till området. Modernt boende där tanke har lagts bakom varje materialval, vilket resulterat i hög standard. Sobra toner är genomgående och förstärker ljusinsläppet från generösa fönster. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från båtar i hamnen och på Älven.

Förening

Monsungatan 89

Förening

HSB Skaftö i Göteborg

Allmänt om föreningen

Brf Skaftö ligger längst ut på kajen, granne med både havet och Färjenäsparkens grönytor. Det ena huset ligger bara några meter från vattnet och trädäcket längs kajen går precis utanför. Husen färdigställdes under senare halvan av 2019.

Föreningen är uppdelad i två 6-våningshus med sammanlagt 47 lägenheter på 1,5–3 RoK. Här får du boendekvaliteter utöver det vanliga med toppmodern, stilren inredning. De flesta av lägenheterna har utsikt över älv som möter hav från härliga balkonger i syd och sydvästläge.

Ytan framför huset kommer inom kort förvandlats till ett stort parkområdet. Läs mer om detta på: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/farjenasparken/

Tv och bredband

Telia Triple Play står som leverantör för bredband och tv.

Parkering

Det finns garage under huset. En plats kostar 1250kr.
Samtliga parkeringar är uthyrda och ett kösystem för att få parkeringsplats finns. Kontakta Malin Thormén på telefon 010-442 21 62 för mer information kring parkeringsplatserna.

Övrigt

Gemensam trädgård för de boende där du som medlem kan grilla och nyttja. Dessutom finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet för 200 kr/natt.

Cykelförråd i båda husen och rum för barnvagnar och rullstolar finns i innersta huset.
Till bostäderna hör ett källarförråd.

HSB-medlemsinformation
Som köpare av en bostadsrätt i HSB Göteborg behöver du vara medlem. På HSB Göteborgs hemsida kan du läsa mer om medlemskapet och hur det fungerar i en bostadsrättsförening i HSB Göteborg.
Gå in på hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/, längre ned på sidan hittar du blanketter och broschyrer med information om medlemskapet med mera.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

På Eriksberg blandas modern design med bevarandet från den forma varvstiden. Den blandade arkitekturen i området har bidragit till att många söker sig hit. Här finns bostads-, och hyresrätter, skolor och företag. Det finns ett bredd utbud av restauranger, caféer, hotell med mera som gör stadsdelen spännande och intressant. Här bor ni i en marin miljö med vattnet runt knuten. Sommartid vallfärdar turister hit för att strosa runt längs kajerna och njuta av omgivningen. Flertalet restauranger och caféer ligger längs vägen om hungern slår till. Här bor ni även med närhet till naturen med flera grönområden och promenadstråk. Färjenäsparken lockar både barn som vuxna med stora lekplatser och fotbollsplan. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är mysiga alternativ där ni kan plocka med en picknick. För den träningsintresserade finns flertalet gym i området; Sats, Nordic Wellness, Fitness 24/7 samt Friskis och Svettis. Vid Eriksbergs köpcentrum finner ni Coop, apotek, systembolag, pizzeria samt några butiker. För den som vill avjuta en god middag finns välrenommerade restaurang Piga och Tapas By River vid Eriksbergs hamnbassäng.

Kommunikation

Kollektivtrafiken är något utöver det vanliga. Älvsnabben tar er snabbt och smidigt in till city med täta avgångar. Vill man hellre åka buss finns goda förbindelser. Bland annat stombuss 16 tar er smidigt in till centrala delarna av Göteborg. Även andra bussar går så som 58, 99, och 45. För den som gillar motion är det mysigt att bara strosa runt i området eller ta en cykeltur.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

FÅ EN FRIVÄRDERING

Vill du veta vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter