Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Prästagårdsvägen 22

Arrie Vellinge

2 595 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 4,5 rum varav 3 sovrum
Boarea 88 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Luft-vattenvärmepump med vattenburen golvvärme och radiatorer
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Stomme: Tegel
Fasad: Puts/träpanel
Fönster: 3-glas isoler samt 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Eternit
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt [nya stuprör]
Övrigt Grundläggning - Betongplatta på mark med underliggande isolering i våtutrymmet. Källare med träbjälklag i i entré/hall. Betongplatta på mark i kök där utförandet är okänt. Vardagsrum okänt.

Renoveringar 2019

Huset är omputsat och målat [nytt nät], hängrännor/stuprör bytta.

Bjälklaget mot källaren är utbytt.

Dusch/WC/tvätt är totalrenoverade med ny golvkonstruktion. Golvet är utgrävt och en ny betongplatta är gjuten med underliggande isolering av 30 cm cellplast.Badrummet är gjort under 2019. Dokumentation finns på renovering.

Ytterväggar är påreglade och isolerade i dusch/WC/tvätt, entréhall och vardagsrum.Nya innertak på bottenvåningen. Slipning och lackering av parkett i vardagsrum.

Merparten av VVSi källaren nytt. Värmefördelning nytt. Merparten av värmestammar utbytta till LK pex 16 [rör i rör]. Golvvärme i kök och badrum. Spotlights installerade i kök, hall och badrum. Nya element på nedre plan samt ett av sovrummen.

Ny el nedre plan.

Nya fönster och dörrpartier på plan 1 och gavelfönster mot nordöst på plan 2. Nya lister samt innerdörrar.

Ovanvåning är ytskiktsrenoverad.[Nytt innertak i allrum, nya heltäckningsmattor i alla rum, målat väggar och tak, väggar och dörrar. Nya garderobsdörrar i sovrummet.]

Arbete utfört i egen regi med hjälp av entreprenörer.
Fastighetsbet. Arrie 25:11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 33 376 kr/år
varav
Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 6 576 kr
Renhållning: 1 800 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar I uppvärmningskostnaden ingår elförbrukning
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 643 000 kr varav mark 960 000 kr
Summa pantbrev 1 157 900 kr
Tomt
Areal: 258 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Fantastiskt renoverat gathus med rapsfälten som granne!

Välkommen till en, i princip nyproducerad gammal, skånelänga. Renoverad med varsam hand och med känsla för detaljer och tidstypiska attribut.
Yteffektiv till max där de sociala utrymmenas perfekta disponering skapar ytor för umgänge och direktaccess till trädgården under sommarhalvåret. Väl tilltaget badrum med samtliga bekvämligheter som önskas. Etre sovrum på ovanvåningen tillsammans med ett allrum och yta för förvaring. Varmt välkomna!
Huset är byggt 1909 och har genomgått en totalrenovering sedan 2019. Med sina välplanerade kvadratmeter får man det lättskötta huset där sovrummen medvetet gjorts mindre medan de gemensamma utrymmena är mer än generösa såsom stort badrum där familjen slipper trängas samt det kombinerade allrummet/köket som är husets hjärta.

Välkommen till denna trevliga lilla familjevilla i mysiga Arrie.

Vi stiger in genom ytterdörren och möts av en stor ljus hall med gott om plats för hatthylla och förvaringsmöbler. I garderoberna till väster sitter proppskåpet. Väggar i hall är vitmålade och på golvet ligger smakfullt laminat i mörk träimitation som flyter vidare ut i köket och skapar ett enhetligt intryck. Från hallen nås det väl tilltagna badrummet som renoverades i sin helhet under 2019. Grått klinker på golvet med golvvärme. Vitt kakel på väggarna och bänkskiva i trä. Utrustning - toalett, kommod med underskåp, dusch med vikbara duschväggar i glas, tvättmaskin [2016] och förvaringsskåp. Förberett för handdukstork.

Vidare in i huset når vi köket som även det renoverades under 2019 [begagnade vitvaror]. Vitt och fräscht med skåpinredning från Ikea. Bänkskiva i grå laminat och stänkskydd ovan arbetsyta. Ett välplanerat kök som rymmer alla köksattiraljer och skänker goda ytor för matlagningen. Rostfri maskinpark med kombinerad kyl/frys diskmaskin spishäll samt varmluftsugn.

Vardagsrummet ligger i vinkel med utgång till trädgården på baksidan. Här ryms med enkelhet ett större matbord, härlig soffgrupp samt övrig önskvärt möblemang. Vacker originalparkett som slipats och lackats om vilar på golvet. Väggarna är släta och vitmålade. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus.

Arrie by med sina ca 200 invånare är fyllt av äldre gathus och skånelängor från förr och som idag rymmer gott om familjer, ett aktivt byalag med många medlemmar, brunchcafé, onsdagskonditori, byadagis och hästhagar. I byahuset samlas folk för firande vid bl.a. valborg, midsommar och lucia, årliga loppisar och cykelfester.

Det stora nybyggda dagiset har plats för över 60 barn både från byn och närområdet, insprängt mitt i de vackra sädesfälten. I grannbyn Västra Ingelstad finns välrenommerade F-9 skolan Framtidskompassen där barn från Arrie förskola har förtur, skolbussen till Västra Ingelstad stannar precis utanför huset. I Västra Ingelstad finns även en helt nybyggd förskola, ett mindre badhus på Månstorps Ängar och Formtoppens gym. Med tillåtande pendlingsavstånd till både Malmö, Lund, Köpenhamn och Trelleborg ligger Arrie väl placerat. Denna delen av söderslätt bjuder på en uppsjö av fina golfbanor och Arriesjön med sina löpning- och promenadstråk. Cykelbana till Käglinge kommer stå klar i december 2019 och ger då även tillgång till stadsbuss till Malmö. 10 minuters cykeltur med cykelbana som startar precis intill tomten tar er till pågatåg mot Trelleborg eller Malmö/Lund. Buss till Vellinge går från byn. För er som vill ha närheten till staden men ändå vill leva det lugna livet på landet i en levande by finns möjligheten här.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter