Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Silvervägen 17

Carlslid Umeå

5 295 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 8 rum varav 5 sovrum
Boarea + Biarea 188 kvm + 46 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 30 januari 2018
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Övrigt I samfälligheten och området finns egen fotbollsplan, lekpark och isbana om vintern. Det går även en Terrängcyklingsbana på 3 km i närområdet i skogen samt tillgång till fina skogsstigar.
Fastighetsbet. Guldet 5

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 39 634 kr/år
varav
Uppvärmning: 21 618 kr
El: 9 302 kr
VA: 6 607 kr
Renhållning: 1 807 kr
Övrigt: 300 kr
Beräknat antal pers: 4
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 7812 kr
Kommentar Övrigt; samfällighetsavgift Vattenförbrukning 162 kubik 16 A säkring, h.el 10 438kwh/år Fjärrvärme 25 968 kwh/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 371 000 kr varav mark 848 000 kr
Summa pantbrev 2 800 000 kr
Tomt
Areal: 796 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Sofiehem S:2 Last, Avtalsservitut: Jordvärmeaggregat mm, 24-IM1-77/2177
Välkommen till denna mycket rymliga och välrenoverade villa på fin hörntomt. Renoverat kök med separat matplats, två renoverade badrum samt separat wc och renoverad tvättstuga. Öppna och ljusa sällskapsytor som alla är renoverade i stilfullt utförande. 5 sovrum, vardagsrum och rymligt delbart allrum på övre plan, vilket möjliggör ytterligare sovrum i de fall man önskar. Villan har en mycket inbjudande tomt med fina planteringar och flertalet uteplatser samt grillplats. På fastigheten finns även ett renoverat garage med dubbelcarport samt friggebod.

Här bor ni lugnt och familjärt med gång och cykelavstånd till Ålidhemscentrum, restauranger, skola, förskola, busshållplats, skog/natur, träningscenter, Universitetet och NUS. I närområdet byggs ett nytt Coop.
Välkommen till denna mycket rymliga och välrenoverade villa på fin hörntomt. Renoverat kök med separat matplats, två renoverade badrum samt separat wc och renoverad tvättstuga. Öppna och ljusa sällskapsytor som alla är renoverade i stilfullt utförande. 5 sovrum, vardagsrum och rymligt delbart allrum på övre plan, vilket möjliggör ytterligare sovrum i de fall man önskar. Villan har en mycket inbjudande tomt med fina planteringar och flertalet uteplatser samt grillplats. På fastigheten finns även ett renoverat garage med dubbelcarport samt friggebod.

Här bor ni lugnt och familjärt med gång och cykelavstånd till Ålidhemscentrum, restauranger, skola, förskola, busshållplats, skog/natur, träningscenter, Universitetet och NUS. I närområdet byggs ett nytt Coop.

- RYMLIGT

- VÄLRENOVERAT

- STILRENT OCH MODERNT

- SOLFYLLD HÖRNTOMT

HALL
Öppen och ljus hall som trivsamt välkomnar och disponerar entréplanets ytor samt trapp upp till övre plan. På golvet ligger ett parkettgolv som enhetligt löper vidare in genom samtliga rum i entréplan, vilket ger en fin helhetskänsla. Väggarna är ljusa.

KÖK
Rakt fram nås renoverat och stilrent kök med vit skåpinredning och generösa arbetsytor. Flertalet skåp ger gott om förvaringsmöjligheter. Hel kyl och frys (is/vattenmaskin), inbyggd espressomaskin, ugn och mikro samt diskmaskin är kökets maskinella utrustning samtliga från Siemens. Från köket är det öppet ut mot matplats och delvis öppet in mot hall och vardagsrum, vilket ger en lättsam planlösning som upplevs mycket gästvänlig och social. Fönster i tre väderstreck ger rummen fin och naturlig ljussättning.

MATPLATS
Invid kök och vardagsrum disponeras den rymliga matplatsen med plats för flertalet gäster. Härifrån finns även altandörr ut till uteplats i söder, perfekt plats att njuta frukost och morgonkaffet på när årstiden tillåter. Den solfyllda tomten har gott om utrymme för lek och spring samt lata dagar i solen. Här finns många uteplatser och även en fin grillplats att ta del av. Tomten omgärdas av häck och grönskande buskar och träd. På fastigheten står även en friggebod.

VARDAGSRUM
I delvis öppen planlösning in mot kök och matplats nås ljust och lättmöblerat vardagsrum med utrymme för större soffgrupp.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel och grå klinker. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ med tillhörande kommod, högskåp och spegel. Badrummet har även tre inbyggda nischer till förvaring för handdukar och badrumsartiklar. Ett fönster släpper in ljus.

SOVRUM 1
Sovrum 1 är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet har en liggande träpanel målad i svart som ger fin balans åt det övrigt vita. Platsbyggd sänggavel med inbyggda trådlösa Qi-laddare. Från rummet finns utgång till altan. Altanen ligger i ett fint söderläge och har plats för större möbelgrupp.

SOVRUM 2
Sovrum 2 passar utmärkt som barnrum. Rummet har vita väggar och är inrett med tre inbyggda garderober.

SOVRUM 3
Sovrum 3 är idag inrett som kontor men går utmärkt att nyttja som sovrum. Parkett på golv och vita väggar ramar in rummet. Här finns två inbyggda garderober tapetserade i svart/vitt mönster.

GROVENTRÉ
Rymlig och praktisk groventré med goda förvaringsmöjligheter, dold bakom skjutdörrar. På golvet ligger klinker (golvvärme) och väggarna har vitmålad träpanel och mönstrad tapet på vägg. Rakt fram nås badrum, till vänster garage och till höger nås bostaden.

BADRUM
Renoverat badrum med separat duschdel inramas med vitt kakel och grå klinker i stenformation på golv. Utanför nås "omklädningsrum" inrett med badrumsskåp och spegel. Rummet ramas in av kaklade väggar i vitt och grå klinker på golv (golvvärme).

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan nås via garaget. Tvättstuga är renoverad med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och generösa bänkytor och förvaringsskåp. Väggarna har vitmålad väv och på golvet ligger en grå klinker. Från tvättstugan finns det dörr stor altan i söder, som även nås från Sovrum 1.

ALLRUM - DELBART
Övre plan disponerar allrum, två sovrum, wc samt separat klädkammare. Allrummet är mycket rymligt och delbart med gott om utrymme för flera möblemang och funktioner. Behoven och önskemålen får styra. Väggarna är vita och på golvet ligger ett fint parkettgolv. Från allrummet nås rymlig och möblerbar balkong i fint söderläge. Balkongen har grått Pergogolv. Till allrummet är det beställt två takfönster som skall monteras för att få in mer ljus till rummet. Hela övervåningen karaktäriseras av charmiga och vitmålade trätak.

SOVRUM 4
Sovrum 4 och 5 nås till vänster om trapp på övre plan. Sovrum 4 passar utmärkt som barnrum. Parkett på golv och målade väggar i vitt samt mönstrad fondvägg ramar in rummet.

SOVRUM 5
Från sovrum 4 är det öppet in mot sovrum 5. I de fall man önskar kan man disponera om rummet med egen ingång genom att lägga igen öppningen mellan rummen. Dörr till sovrum 5 finns fortfarande kvar. Rummet har vitmålade väggar, en mönstrad fondvägg samt parkettgolv.

WC
Renoverad wc med grå matta på golv och vit väv på vägg. Tvättställ med spegel, två liggande väggskåp samt wc är rummets inredning.

GARAGE
Rymligt och renoverat garage med stora förvaringsmöjligheter. Vitmålad väv på vägg och grå plastmatta på golv. Från garaget nås separat förråd och tvättstuga samt direktaccsess in till bostaden via groventrén.

ÖVRIGT
Boarea enligt taxeringen 168 kvm och biarea 60 kvm. Säljaren har skickat in ny bostadsarea och biarea till Skatteverket. I den ovan angivna boarean från säljaren är inte förråd och tvättstuga inräknad, den ligger i biarean.
Fiber via Carlslids bredbandsföreing 200 kr/m inkl Kabel TV (basutbud).

2018 2 st takfönster monteras på övervåningen mot väst under vår/vintern 2018. Bygglov klart och fönster ink montering beställda.
2017 Odlingslådor+altan runt friggebod. Montering av Yale lås på 1 ytterdörr.
2016 Utomhusgrill med altan och mur med spalje. Thujahäck delvis planterad.
2015 Plattläggning friggebod.
2014 Friggebod 2014. Dusch isolerad och helrenoverad (2014-15).
2014 - 2018 Ny beläggning på golv samt ytskikt i garage.
2013 Ytterdörrar nya samt ny beklädnad runt ytterdörr. Groventré isolerad och renoverad.
2012 Nya vattenledningar och radiatorer.
2011 Nya garagedörrar
2009 Ny takkonstruktion och nytt tak på carport. Fjärrvärme. Delvis nya fönster. Tvättstuga renoverad.
2009 - 2017 Nya altaner
2008 Ny elcentral med jordfelsbrytare. Fasad ommålad. Kök helrenoverat. Stora badrummet renoverat. Plattläggning entré. Nya innerdörrar med trycken.
2008 - 2017 Nya ytskikt.
2007 Lilla badrummet uppe renoverat.

Området

Carlslid ligger ca 5 km från centrum och ca 2 km till universitet och sjukhus. Carlslid består endast av villor samt parhus. Carlslid är en del av tre områden där namnen Carlslid, Carlshem och Carlshöjd kommer från värdshuset Carlslund som i slutet av 1700-talet låg vid, vad som idag är, Tomtebogårds skola, ungefär där Älvans väg i stadsdelen Tomtebo ligger idag.

Närservice

Köpcentrumet Strömpilen ligger ca 1 km från bostaden och där finns allt man kan behöva som matvarubutik, apotek, systembolag, klädbutiker och cafe. I området finns även bensinstation, förskola, skola, Nydalasjön med motionsspår samt spår med konstgjord snö för längdskidåkning under vintertid.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss till universitet, sjukhus och centrum. Med lokalbussen stannar linje 5 på Carlslid vilken även tar dig vidare till Strömpilen.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter