Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bergholmsvägen 16

Bergholm Tyresö

14 750 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Bostadsfakta:

Antal rum 6 rum varav 2 - 3 sovrum
Boarea + Biarea 182 kvm + 6,95 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp Enplans villa med souterrängplan
Byggnadsår 2001
Uppvärmning IVT Värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 15 mars 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 55 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Septitank på 6 m3.
Borrad brunn ca 60 m djup.
Öppen fiber finns indraget i huset.
Huset är utrustat med centraldammsugare.
Genomgående golvvärme i hela huset (förutom i matsalen, som byggdes till 2006).
Samtliga fönster är försedda med lås.
Samtliga dörrar är säkerhetsdörrar.
Samtliga markiser är solcellsstyrda (förutom de som finns på tillbyggnadsdelen).
På tomten finns fin anlagd väg ner till båthuset.
På tomten finns rymligt garage (30 kvm + loft), två förråd, lusthus och båthus med automatport. I båthuset finns även el och vatten (sommartid) samt pentry.
Till samtliga bodar finns el draget och det finns även el indraget i lusthuset.

Unikt tillfälle att förvärva villa med sjötomt i soligt söderläge. Fastigheten är belägen på Bergholm, i natursköna och anrika östra Tyresö. Här finner du lugn och ro i vackert och välbyggt hus. Du kan njuta av alla årstider och den magnifika utsikten från den rymliga altanen, på balkongen, eller på en av de många fina uteplatserna nere vid vattnet. Underbart lugnt läge med egen strand, brygga (segelbåtsdjup) och båthus. Fastigheten är delägare i Kalvnästes samfällighetsförening (110 ha) vilket kan ge möjlighet till jakt och tillgång till barnvänlig badplats med egen sandstrand, trampolin samt badbrygga.
Endast ca 30 min från Stockholm City.
Tack vare att Solberga och Raksta fått ny detaljplan finns nu även bussförbindelse på bekvämt promenadavstånd.

I närområdet finns även anrika Tyresö slott, med trevlig restaurang, och på Notholmen, i Slottsparken, ligger ett härligt sommarcafé. I Tyresö strand, vid Strandtorget, finns flera butiker och restauranger
Fastighetsbet. Tyresö 1:707

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 30 600 kr/år
varav
Uppvärmning: 18 600 kr
VA: 5 000 kr
Sotning: 1 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Väg, samf.: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8349 kr
Kommentar Kostnaden för uppvärmning innefattar även hushållsel och kostnad för ytterbelysning.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 6 408 000 kr varav mark 4 426 000 kr
Summa pantbrev 3 200 000 kr
Tomt
Areal: 3480 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Fantastiskt fin och välskött parkliknande tomt i ett ypperligt solläge. På tomten finns fin anlagd väg ner till båthuset.
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Tillträde enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Tyresö GA:1, GA:8 Last, Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM8-34/21E Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-36/4858A Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM8-42/1929 Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM8-56/344 Inskrivning, Avtalsservitut vattentäkt, 34/21 Inskrivning, Nyttjanderätt väg, 34/21A Inskrivning, Nyttjanderätt parkeringsplats, 36/4858AA

Sjönära

Stockholms län sjönära sjöläge
Välkommen till denna helt unika sjöfastighet. Här finns ett välbyggt och vackert hus, garage, egen strand, brygga och båthus. Fastigheten är även delägare i Kalvnäsets samfällighetsförening, vilket bland annat innebär att jakträtt finns. Bussförbindelse in mot Gullmarsplan finns på bekvämt promenadavstånd.
Entrèhall med klinkergolv i terracotta och ljusa väggar. Duschrum med wc, handfat och dusch, klinkergolv i terracotta och ljusa kaklade väggar, belysning med infällda spotlights i taket.
Sovrum 1 med parkettgolv och ljusa väggar, här finns även ingång till klädkammare.
Härlig öppen planlösning mellan kök och allrum. Samtliga rum har vackra fönsterpartier med spröjs. Från sovrum, allrum och matsal finns fantastisk fin utsikt över den härliga tomten och mot havet.
Kök med köksinredning i ek och gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor, här finns även trevlig matplats vid vackert fönsterparti.
Allrum med parkettgolv i ek och ljusa väggar, fina fönsterpartier och högt i tak ger rummet en underbar luftig och rymlig känsla.
Från allrummet finns ingång mot matsal (tillbyggt 2006) med golv i körsbär och mönstrade tapeter. Fin täljstenskamin och utgång till den stora balkongen. Balkongen har soligt och fint läge och är försedd med markis.
Nedre plan med rymligt och fint allrum med parkettgolv och ljusa väggar. Här finns kakelugn och utgång till rymlig altan.
Tv- rum med parkettgolv i ek och ljusa väggar, inre fönster finns här mot sovrum 2.
Från allrum på nedre plan leder fina dubbeldörrar in till sovrum 2 med parkettgolv i ek och ljusa väggar, här finns stor klädkammare och dörrar ut mot altanen.
Rymligt badrum med ljust klinkergolv och ljust kakel på väggarna, handfat med kommod, bubbelbadkar och stora fönster ut mot altanen.
Groventré/tvättstuga med klinkergolv och ljusa väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare, värmepanna och extra varmvattenberedare.

Området

Bergholm är en halvö i Tyresös skärgård. Bebyggelsen ligger i en härlig västersluttning med mestadels bra solläge och en härlig utsikt mot Uddbyviken. Området präglas av dess närhet till hav och natur och här finns goda möjligheter till ett rikt båt och badliv. Inpå knutarna finns stora naturområden där det finns gott om svamp och bär. Tack vare att Solberga och Raksta fått ny detaljplan finns nu även bussförbindelse på bekvämt promenadavstånd. Vid Tyresö slott finns även trevlig restaurang och på Notholmen, i Slottsparken ligger ett härligt sommar café. Vid Strandtorget finns flera butiker och restauranger

Kommunikation

Busshållplats vid Bergholmsvägen beräknas vara i bruk sommaren 2017.

Övrigt

Septitank på 6 m3. Borrad brunn ca 60 m djup. Öppen fiber finns indraget. Huset är utrustat med centraldammsugare. Genomgående golvvärme i hela huset (förutom i matsalen, som byggdes till 2006). Samtliga fönster är försedda med lås. Samtliga dörrar är säkerhetsdörrar. Samtliga markiser är solcellsstyrda (förutom de som finns på tillbyggnadsdelen). Garaget är på 30 kvm.

Bilder

Visa alla

HitCounter