Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Granåsvägen 22

Hemavan/Tärnaby Tärnaby

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 109 kvm + 25 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Jordvärme + kamin
Ventilation Från- och tilluftsventilation
Energideklaration
Utfärdad den 30 mars 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Övrigt Stor altan på baksidan av huset i söderläge.
Altan även utanför den vedeldade bastun.
Fastighetsbet. Granås 1:52

Övriga byggnader

Kallförråd, vedbod samt bastu med relax.
Garage, ca 25 kvm, med elstyrd port och anslutande carport.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 20 155 kr/år
varav
El: 11 857 kr (15537 kWh)
VA: 6 928 kr
Sotning: 350 kr
Renhållning: 1 020 kr
Beräknat antal pers: 5
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 5460 kr
Kommentar Ca 4 kubik ved eldas varje år.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 728 000 kr varav mark 159 000 kr
Summa pantbrev 870 000 kr
Tomt
Areal: 1087 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enl. överenskommelse
Renoverad 1-plansvilla med garage och carport i Tärnaby. Ett fantastiskt läge för den som vill ha nära till affärer, service, skidbacken, längdspår och skoterleder. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. 4 sovrum och 2 badrum varav ena med kakel och klinker. Låg drift via jordvärme och kamin.
På centralt läge i Tärnaby finns denna renoverade 1-plansvilla med garage och carport. Den öppna och sociala planlösningen mellan köket och vardagsrummet inbjuder till trevliga stunder i goda vänners lag. Köket är renoverat och en mysig kamin är placerad i husets mitt. Här finns utgång till en stor altan i söderläge där utrymme för både sittgrupp och matplats finns. Vedeldad bastu samt kallförråd på tomten. Två toaletter varav ena renoverad med kakel och klinker. Låg drift via jordvärme och kamin. Ett fantastiskt läge för den som vill ha nära till affärer, service, skidbacken, längdspår och skoterleder.

-CENTRALT LÄGE

-KAMIN OCH JORDVÄRME

-GARAGE OCH CARPORT

-VEDELDAD BASTU

-RENOVERAT BADRUM OCH KÖK

HALL
Ljus hall med gott om utrymme för att hänga av sig ytterkläderna och förvaring via klädkammare. Målade väggar och grå plastmatta på golvet.

BADRUM
Blå våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns tvättställ, spegel, dusch och WC.
SOVRUM
Laminatgolv och gråa väggar med en fondtapet. Garderob.

KÖK
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här finns utrymme för stor matplats och utgång till altanen på baksidan av huset. Mysig kamin centralt placerad mellan kök och vardagsrum. Vit köksinredning med grå arbetsbänk och matchande kakel. Här finns spis/ugn, fläkt, kyl, frys, inbyggd mikro och diskmaskin. Vita tapeter på väggen och plastmatta på golvet.

VARDAGSRUM
Vita tapeter på väggen och plastmatta på golvet.

SOVRUM
Laminatgolv och randig tapet med liggande vitmålad panel som fondvägg.

BADRUM
Kakel och klinker i vitt och svart. Här finns dusch, WC tvättställ och vitt spegelskåp.

TVÄTTSTUGA
Våtrumsmatta och tapet i vitt och grönt. Här finns bra arbetsbänk, vask, flera hyllor samt linneskåp. Värmepumpen.

SOVRUM
Ljusa tapeter och laminatgolv. Flera garderober.

SOVRUM
Laminatgolv och vitmålade väggar med en fondtapet.

ÖVRIGT
2007 - Tillbyggnad carport, dörr mellan garage och hus tas upp, varmboning av garaget
2010 - Renovering av badrum, helkaklat med elgolvvärme.
2011 - Installation av jordvärme och kamin. Ombyggnation, sovrum uppförs och planlösningen öppnas upp mellan kök och vardagsrum
2012 - Vedbod uppförs, ny golvmatta läggs i hall samt kök/vardagsrum och nedgrävning av dräneringsrör på baksidan för att leda undan vatten från stuprören.
2013 - Renovering av kök, ny spis och diskmaskin samt ny ventilation i hela huset
2014 - Eldriven garageport, kontorsrum skapas från gammalt pannrum och lägger in nytt golv.
2015 - Altan byggs i söderläge, vedeldad bastu med soldäck uppförs samt hundgård med tak byggs
2016 - Nya spegeldörrar i samtliga rum, nya laminatgolv i tre av sovrummen, påsalning i fönster i ett sovrum, vardagsrum och kök. Målat väggar och tak i hall. Tapetserat väggar, målat tak och nya lister i vardagsrum samt två sovrum. Ny kyl/frys. Målat tak och väggar samt nya lister i ett av sovrummen. Lilla toaletten har nymålat tak och lister.

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närservice

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer. Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar. Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår. Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter