Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sågvägen 3

Täfteå

3 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

7

Bostadsfakta:

Antal rum 5 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea 150 kvm
Uppmätn norm SS 21054:2009

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1929
Uppvärmning Luftvattenpump
Energideklaration
Utfärdad den 19 januari 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund med matkällar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Fastighetsbet. Täfteå 10:32

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 17 252 kr/år
varav
Uppvärmning: 12 873 kr
VA: 2 833 kr
Renhållning: 766 kr
Väg, samf.: 780 kr
Beräknat antal pers: 1
Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt med 8049 kr
Kommentar Notera att driftkostnaden på VA o renhållning är låg och verklig förbrukning mest troligtvis blir högre. Nuvarande ägare har inte bott i huset hela året. Vatten 100 kubik/år 16 A säkring Elförbrukning 16 144 kwh/år. Komplettering elradiatorer till två tillbyggda sovrum, går enkelt koppla på två vattenburna element.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 248 000 kr varav mark 528 000 kr
Summa pantbrev 1 955 000 kr
Tomt
Areal: 1323 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Täfteå GA:2, GA:10
Välkommen till denna nästintill totalrenoverade och charmfulla villa belägen på insynsskyddad och rymlig tomt. Fina trägolv, högt i tak och jordnära färger karaktäriserar villan och ger hög mysfaktor till boendet. Samtliga ytskikt är renoverade (golv till tak) och övre plan har fått en helt ny planlösning för att frigöra ytterligare sovrum samt allrum. Bostaden har ett ombyggt och renoverat kök, renoverad wc samt ombyggt badrum. Entréplan disponerar fina sällskapsytor med utrymme för variation medan övre plan fördelar de privata sovrumsdelarna. Huset har en ny värmekälla, ny el, ommålad fasad och renoverade fönster. På tomten har man gallrat bort träd och buskar samt byggt en fin altan på 35 kvm och en helt ny farstukvist. På fastigheten finns ett äldre garage samt förråd i samma byggnad. Villan ligger på ett fint läge med gångavstånd till skola.

Här bor ni nära skog, natur och hav samtidigt som det endast är ca 1,5 mil till Umeå (ca 1 mil till Universitet och NUS) och stadens puls, en perfekt kombination! I Täfteå finns matbutik, förskola/skola, föreningsliv och busskommunikationer med Umeå. Från Täfteå är det nära till fina badstränder och båthamn.
Välkommen till denna nästintill totalrenoverade och charmfulla villa belägen på insynsskyddad och rymlig tomt. Fina trägolv, högt i tak och jordnära färger karaktäriserar villan och ger hög mysfaktor till boendet. Samtliga ytskikt är renoverade (golv till tak) och övre plan har fått en helt ny planlösning för att frigöra ytterligare sovrum samt allrum. Bostaden har ett ombyggt och renoverat kök, renoverad wc samt ombyggt badrum. Entréplan disponerar fina sällskapsytor med utrymme för variation medan övre plan fördelar de privata sovrumsdelarna. Huset har en ny värmekälla, ny el, ommålad fasad och renoverade fönster. På tomten har man gallrat bort träd och buskar samt byggt en fin altan på 35 kvm och en helt ny farstukvist. På fastigheten finns ett äldre garage samt förråd i samma byggnad. Villan ligger på ett fint läge med gångavstånd till skola. Huset är förbesiktigat!

Här bor ni nära skog, natur och hav samtidigt som det endast är ca 1,5 mil till Umeå (ca 1 mil till Universitet och NUS) och stadens puls, en perfekt kombination! I Täfteå finns matbutik, förskola/skola, föreningsliv och busskommunikationer med Umeå. Från Täfteå är det nära till fina badstränder och båthamn.

HALL
Välkomnande hall som fördelar entréplanets samtliga ytor i en trivsam och gästvänlig planlösning. Till höger kök och rakt fram vardagsrum samt till vänster trapp upp till övre plan. I hallen nås även nisch för klädförvaring, wc och pannrum med tvättmaskin (kombinerad torktumlare). Väggarna är målade i vitt och vilsamt grått, vilket är hela husets genomgående färgskala och ger ett fint helhetsintryck. På golvet ligger ett målat trägolv i ljusgrått som löper vidare in till kök.

KÖK
Rymligt och ombyggt kök med gott om förvaringsmöjligheter. Köksinredningen går i mörkare grått och matbestyren sköts på en oljad ekskiva. Arbetsytorna är generösa. Köket har ett platsbyggt skafferi vilket ger gott om utrymme för matvarorna. Här finns en rymlig matplats. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp och vy över gården. Påkostad maskinpark i form av Kyl och frys, spis med induktionshäll och dubbelugn (Smeg), integrerad diskmaskin, fläkt (Smeg) och inbyggd mikro är kökets maskinella utrustning. Matkällare finns att nå via lucka i golv.

MATRUM
Från köket nås matrum. Matrummet ligger i fil med vardagsrum, vilket binder ihop planlösningen trivsamt och ger ett fint rumssamband. På golvet ligger en slipad parkett. Matrummet går att disponera om till sovrum i de fall man önskar.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med plats för att installera kamin. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. Fönster i två väderstreck och ljusinsläpp från matrum och hall gör rummet ljust och luftigt.

WC
Helrenoverad wc med ljusgrå klinker och vitmålad pärlspont. Wc och tvättställ med tillhörande kommod och spegel är rummets inredning. Ett fönster släpper in ljus.

ÖVRE PLAN
Övre plan har fått en helt ny planlösning där man skapat ytterligare sovrum, disponerat och byggt om badrum samt frigjort ett mindre allrum. En mycket fin omdisponering, där man tillvaratagit övervåningens samtliga ytor och potential optimalt. Hela övervåningen har fina trägolv, charmiga snedtak, vinklar och vrår.

KONTOR/WALK-IN-CLOSET/GÄSTRUM/BARNKAMMARE
Direkt till höger på övre plan nås ett mindre men funktionellt och variationsrikt rum, där behoven får styra funktionen. Rummet är inte försett med något fönster, vilket går att åtgärda i de fall man önskar.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng. Här finns inredd klädkammare (i kattvindan) samt två garderober. Rummet har även balkong.

SOVRUM 2
Sovrum två är tillbyggt och passar utmärkt som barnrum.

SOVRUM 3
Även sovrum 3 är tillbyggt sovrum och passar utmärkt som barnrum.

ALLRUM
Mellan sovrum två och tre disponeras ett mindre allrum i vinkel. Här finns plats för soffa och även utrymme för arbetsplats. Möjlighet att sätta in kamin finns.

BADRUM
Ombyggt och helrenoverat badrum med kakel och klinker i vitt och grått samt målad pärlspont vid tvättställ. Golvvärme värmer skönt under frusna fötter. Dusch, duschvägg, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel är badrummets inredning.

ÖVRIGT
2017 Fönster skrapade och målade, även kittade. Fasad är ommålad i oljefärg.
2017 Ny luftvattenpump, samtliga ytskikt från golv till tak är renoverade och ommålade, slipade samt till viss del tapetserade.
2017 Ombyggt kök och ombyggt badrum samt renoverad wc entréplan.
2017 All el ny
2017 delar av övervåningen har helt ny planlösning
2017 tomten röjd och delvis uppfräschad.

Areauppmätning se bilaga.

Området

Täfteå är beläget ca 1,5 mil nordost om Umeå och har ca 1200 invånare. Byn är placerad vid Täfteåfjärdens innersta vik där liten båthamn finns. Täfteå är ett naturskönt område med lantlig miljö vid havet. Några hundra meter efter Rovågersvägen finns fin familjevänlig sandstrand och sommarcafé.

Närservice

I Täfteå finns livsmedelsbutik, förskola samt grundskola upp till årskurs sex. Täfteå IK är en aktiv idrottsförening som engagerar många i byn innom fotboll, innebandy och skidor. Österut om byn finns den poppulära, rikskända danslogen i Täfteå.

Kommunikation

Till Täfteå går buss dagligen med länstrafiken. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Efter E4an norrut finns cykelbana dragen, lätt att ta sig till byn.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter